- 5 Şubat 2015
- 5.233
- 6.047
-
- Konu Sahibi Meredith Grey
Normalde 14 gün çalışıp gitmem lazımdı, eleman yok diye rica etti fazladan birkaç gün daha kaldım. Keşke her zaman iyiliğimize iyilikle karşılık bulsak. Aksine hakkımı istemem ayıpmış gibi bir muamele oldu.Hakkını gasp eden yetkılı kımse onun adını vererek konus sonuç alamazsan ihtar cektırırsın sonuç olarak istifadan sonra çalışman bıle absürt sonucta 3 aydır ordaymıssın 3 sene desen belkı yüz üstü bırakmak ıstemıyorsun dıye düşünürdüm ama ole bıseyde yok
İstifanızı yazdığınızda 2 ay deneme süresinden daha uzun çalışmışsanız çantanı alıp çıkamıyorsunuz maalesef. Çalışma sürenize bağlı olarak bir süre daha çalışmanız gerekiyor.istifa eden çalışanın iş arama izni var mı yok mu bilmiyorum ama istifa ettin madem neden hala çalışıyorsun ya da calistiriliyorsun
Olması gereken o. Ama benim müdür yapacak gibi durmuyor. Yeni bir iş arayamayacağımı biliyor bulunduğum yerden. Ama arkadaşlarım iş arama iznini vermek zorunda. Ne yapacağın seni ilgilendirir. İster iş ararsın, ister evde yatarsın, ister gezersin. Onu bağlayan bir şey yok diyorlar.Benim eski işyerim iki saatlik izinlerimi ihbar süremin icinden düşmüştü
Bence müdürünle iyiyse aran tekrar adam akıllı konus ama izin ister gibi değil ihbar süremden düşülmesi icin ik ile görüşücem vs gibiOlması gereken o. Ama benim müdür yapacak gibi durmuyor. Yeni bir iş arayamayacağımı biliyor bulunduğum yerden. Ama arkadaşlarım iş arama iznini vermek zorunda. Ne yapacağın seni ilgilendirir. İster iş ararsın, ister evde yatarsın, ister gezersin. Onu bağlayan bir şey yok diyorlar.
Adam işine duygusal olarak çok bağımlı. İstifa ettim diye birkaç gün muhattap bile olmadı benimle. Onunla konuşmayı pek istemiyorum o yüzden.Bence müdürünle iyiyse aran tekrar adam akıllı konus ama izin ister gibi değil ihbar süremden düşülmesi icin ik ile görüşücem vs gibi
Kör cahil bilmiş seni onane ne yapacagından yasal hakkın
Amann tripcan :)Adam işine duygusal olarak çok bağımlı. İstifa ettim diye birkaç gün muhattap bile olmadı benimle. Onunla konuşmayı pek istemiyorum o yüzden.
ik birkaç gündür arıyor zaten. Bugün konuşacağım hayırlısıyla.
Diyeceklerimi ayarladım.Amann tripcan :)
Yalnız ik topluca kullanmanı kabul etmeyebilir pislik yapacaklarsa eğer
sende gec gelme veya erken cıkma haklarını kullanırsın
Topluca ihbar sürenizden düşürünMerhabalar,
3 aydır çalışmakta olduğum iş yerime başka bir ülkeye taşınma sebebiyle istifamı verdim. İstifadan sonra 14 gün daha çalışmam gerekiyordu. Sonra birkaç günüm kaldı.
Bildiğim kadarıyla bana en az 2 saat olmak üzere günlük olarak iş arama izni vermek zorundalar, yasal olarak. Bu haftalık programımda bunu vermediler. Müdüre sorduğumda ise 'Niye ki iş mi arayacaksın' gibi absürd bir tepki ve triple karşılaştım. İş arama izninde ne yapıp yapmayacağım beni bağlayan bir durum değil mi?
Bugün genel müdürlükle konuşmayı düşünüyorum ama müdüre de yüklenecekler. Hiç istediğim bir durum değil ne yazık ki.
Yorumlarınızı bekliyorum hanımlar.
O nasıl bi ik öyle zaten onlarda gm de calısmıyorlarmı sen istifanı verdiginde yine genel müdürlüğümü aramıstın kiŞimdi ik ile görüştüm. Onlar sadece işe alım yaptıklarını, bu yüzden konuyla ilgili yardımcı olmayacaklarını söyleyip genel müdürlük numarasını verdiler.
Müdürü zor duruma sokmamak için pazar günü haftalık shiftim belli olduktan sonra eğer hala iş arama iznimi kullandırtmamışsa aramayı düşünüyorum.
Topluca ihbar sürenizden düşürün
Tırıvırı işler, dediğiniz gibi. Genel müdürlük içinde bir odada çalışıyorlar.O nasıl bi ik öyle zaten onlarda gm de calısmıyorlarmı sen istifanı verdiginde yine genel müdürlüğümü aramıstın ki
Ne sacma