yasaklar ihlal ediliyor !

kimse

sevdiğim baba oldu :)
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
35
Puanlar
158
Yer
Trabzon
acil,yardım gibi başlıklar yasak ama sayfalar almış başını gidiyor...

söz konusu namaz olunca konuyu kapatmak için hiç zaman kaybedilmedi.

arkadaşlar bana destek olun biraz önce 'namaz kılmamanız için sebebler'diye bir konu açtım fakat hemen kapatıldı.

yetkilelere söylüyorum bir konu daha açacağım.
sadece başlık olacak.
herkez sebeplerini yazacak eminim bu sakıncalı değildir.

hadi kızlar destekkkkkkkkkkkk

:)) buldum konunu:)) ama hayatım daha ilgi çekici bi başlık lazımdı sana dediğm tarzda:)) fazla sönük kalmış bu

ya dini ve siyasi konular yasak evet siz acarsınız herkes sebeplerini yazar ama birinin sebebi diğerine ters gelir inatlasırlar tartısma baslar işte kapatılma sebebi bu

sinirden aklıma birşey mi geliyor.
sen mesaj atmadan açtım konuyu.
hem kime oy vareceksiniz gibi başlıklarda var bunlarda tartışmaya açık konular,neden bunlar yasaklanmıyor?
siyasi konulara tamamda islama heyır mı?
bu mu yani?

Buyur işte neyin alınganlığı herkes dinini özelinde yaşamaz mı arkadaşım?
Burda konuşsan nekonuşmasan de sosyallikle ibadet farklı şeyler.
Bak şimdiden tartışma çıkabilir.
Şurda birinin derdinden açtığı konularda bile çıakbiliyor hele böylebir konuda çıkmaması mümkün değil.
Dini bir şey için dini forumlara üye olursunuz olur biter.

ben diğer kapatılan konudan geliyorum aslında ilgimi çekti ve yorum yazdım

tamam burada belli başlı paylaşımlar yapılsa yasak olabilir anlıyorum ama burası her tür paylaşımın olduğu bir yer...
demek istediğim bizler bu kadar namaz kılana, oruç tutana ibadet yapana uzak değliz ki... etrafımızda kimseler yoksa anneannelerimiz babannelerimiz namaz kılar... yani görmediğimiz birşey değil bu tarz dini meseleler ama konuşmaya kalkınca herkes için farklı bir sorun yaşanıyor...

demeye çalıştığım zaten biz bu tarz şeyleri etrafımızda devamlı görüyoruz da paylaşıma gelince neden çekiniyoruz... hiç görmediğimiz birşey değil ki? mesela namaz kılanı görsek aaa ne yapıyor bu insan böyle diyenimiz çok azdır herhalde... ama işte en önemlisi insan olarak hoşgörüyü elden bırakmamak...ve tepkileri daha yumuşak yapmak...

yöneticilerden de ricam bilmiyorum ne kadar dikkate alınır da bu tarz konuya yasak geritilmese de mesela yorum yapma yasağı olsa çünkü geçenlerde bir konu açıldı hangi partiye oy vereceğiz diye sadece anket bazında yorum yasak... ama bu siyasi içerikli olmuyor dğil mi yorum olmayınca aynen dini içerikli şeyler de paylaşılsa ama yorum yasak olsa mesela sadece bilgilenmek 1-2 şey öğrenmek isteyen insanlar okuyup çıksa diyorum. ne dersiniz??

Son düzenleme:
Önce konuyu doğru yere,doğru bölüme açmayı öğrenelim değil mi?
Konunuzu ilgili başlığa taşıdım.

Forumda din,dil,ırk,mezhep ayrılıkları ve siyaset içeren konular açmak tartışmaya sebep olduğu için yasak.İstediğiniz başlığı kullanın,içerikte bu konular varsa izin verilmez.

birsürü kişi okudu ama yorum yok.. mesela ben bir öneri sundum peki bu konuda ne dersnz??? sadece yoruma kapalı paylaşımlar olsa???

çünkü o tarz siyasi konular var ama altına yorum yazmak ya da yorumlarda taraf belirtmek yasak...
merak eden gelip öğrenmek isteyen bakar okur ve gider... ne dersiniz???
şimdi benim ricam da bu soruma öğrenmek isteyen dini siteye üye olsun gibi bi cevap yazmayınız lütfen çünkü burası da bir forum sitesi ve amaç üye olmak üyeleri başka forumlara yönlendirmek değil hem ayrıca ben burada olmaktan zevk alıyorum.. sohbetimi ettiğim gibi de girip birkaç şeye bakmak isterdim...

sizin soylediginizde mantıklı hani dini veya siyası konu acılsın ama yorumlara kapalı olsun....ama biri gelir bir partinin propagandasını yapar digeri gelir dini bir konuda hicde tasvip etmediginiz bir konu acar soyle birsey de var kimin yazdıgı dogru veya degil neye gore karar verilcek kimisi kulaktan dolma dini bilgi verir insanları yanlısda yonlendirir konulara yorum yapılmasa bile ozel mesaj yoluyla tartısmalarda cıkabilir diye dusunuyorum....
bunu onlemek amacıylada din ve siyaset yasak aslında haklılarda... herhangi bir konuda dahi olsa hosumuza gitmeyen birsey oldugunda kim olsa cevap veriyor ama isin icine din ve siyaset girdimi olaylar daha farklı yerlere gider hassas konurlar....

Son düzenleyen: Moderatör:
gerçi onun orası da öyle değil mi...
işin içine insanların renkleri girdi mi ortalık rengarenk olur çıkar:))
ama böyle olunca öğrenmek isteyen insana da ceza oluyor...
bizim ülkemizde maalesef bu konuda herkes bir adım geride kalıyor ya da biz tartışmayı bilmiyoruz sanırım...
kimse kimseye neden demeden kendini anlatsa ve hoşgörü ortamı olsa bu tarz sınırlamalar yasaklar da kalkardı ya... ama bizler ille eleştiri oklarımızı saplayacağız ne diyor bu demeden
burası için söylemiyorum bunları genel bir yap ı içindeyiz böyle yoksa burası gerçekten yıllardır benim girdiğim bir forum ve kaliteli de aynı zamanda...
yorumsuz olabileceği düşüncesi içinde olomak istiyorum hala ama onu da kontrol edebilecek bilgili bir modun olması gerekir bu söylediklerinizin olmaması için... konu dışı ya da tartışma olabilecek şeyler silinse kısacası sadece bilim olarak kabl edilip yazılı kaynaklara dayanan şeyler paylaşılsa... düşüncenin ürünü ya da yorum olmadan...

kımse.... bende actım hemen bole bı konu hıc yayınlamadılar bıle.... ozellıkle lale hanım dıyerek yazdım ama cevap bıle gelmeıd... desteklıyoruzzz

bunun tartısma cıkmasıyla hıc alakası yok her konuda tartısma cıkabılıo mesele dın olunca nıe bukadar buytuluyo kı destekcınızım.......

bu sıteye yenı uye oldumm ve ıslamı konudan bısıler baktım yoktu derken KIMSENIN ACTIGI KONUYA DENKGELDIM NE GUZEL OKUYORDUK VEDE LALE ISIMLI YONETICI YAZDIKI KURALLLARA UYALIM... YASAK DEDI. BIZDE INSANCA YAZDIK SEBEBINI SORDUK . TARTISMA CIKIYOR YAZDI. TEK TARTISMA DIN KONUSUNDAMI CIKIYOR ACABA YONETICILER........ OKDR COK SORUNU OLAN ARKADAS BURAYA YAZIYORUZ. ARKADASIMLA KAVGA ETTIK. KAYINVALIDEM KOTU AYRILAYIMMI GIBISINDEN BIRCOK YORUM VAR. VE TARTISMADA CIKIYOR KIMSENIN FIKRI KIMSEYE UYMUYOR AMA NEDEN DIN KONUSUNDA TARTISMAYA DIKKAT CEKIYROSUNUZ. BIRAKIN HERKES ISTEDIGI GIBI YORUMUNU YAZSIN. NEDEN ENGELLENIYOR.. GECERLI BIR SEBEB SOYLESENIZ HICBIRIMIZIN SESI CIKMAZ HAKLISINIZ DERIZ AMA HIC MANTIKLI DEGIL SOYLEDIGINIZ CEVAP. TARTISMA CIKIYOR......

o konuda hepımız yonetıcılerden cevap beklerken sız kapattınız konuyu sıldınız......

bu tarz dini bir konu acıldıgında bana ozel mesaj yoluyla ulasmıstı bir uye en sonunda bana dinimiz sizin gibi insanlar yuzunden boyle oldu gibi bir laf soyledi ben onun bana verdigi turden cevap vermedim ama baskası olsa daha farklı bir cevap verirdi....dini konular hassastır insanlar konu inanc olunca daha da salgırlanlasıyor....biri ordan cıkıp sen nasıl muslumansın dedigi zaman karsıdaki insan ona nasıl bir tepki verecektir siz tahmin edin bu seferde yoneticiler surekli dini konularda mesai harcamak zorunda kalıcak cunku hergun tartısma olacak bir suru banlamalar vs vs....keske guzel ve seviyeli bir sekilde tartısma yapabilsek ama olmuyor....

Son düzenleyen: Moderatör:

bak arkadasım sen nede guzel yazmıssın.. elıne saglık... ozaman yonetıcelerden sunu rıca edelım bıraz daha anlayıslı ve kıbar olsunlar o sekılde kapatsınlar sayfalarıı... pat dıe kapatmasınlar guzelce uyarsınlar

ama bı sekılde cozum bulunur ıstenılırse bu konuya

ama bı sekılde cozum bulunur ıstenılırse bu konuya

Zahmet olacak ama site kurallarini okusaniz ? Yukarida sebeplerini anlatmislar ama hala diretiyorsunuz ! Sorun simdi bu konulari yasaklayandami yoksa okudugunu anlamamayi tercih edende mi ?

Sitede binlerce renk insan var hepsinin hem siyasi hemde dini gorusu farkli olabilir. En yumusak cevaba bile dinsiz, yobaz gibi yakistirmalari kusura bakmayin ben kaldiramiyorum.

Bilgi mi almak istiyorsunuz ? Yoruma kapali mi olsun ?

buyrun .... http://www.diyanet.gov.tr/turkish/dy/default.aspx

en tarafsiz en dogru kaynak ama bu sorulariniza cevap alacaginiz site Kadinlar Kulubu degildir !

Bizler tartismayi beceremiyoruz arkadaslar, o yüzden bence en dogrusu dinle ve siyasetle ilgili konu acmamak. Özellikle din konusuna hic bir sekilde girmemeliyiz. Bu ülkede sirf müslümanlar yok, %99 falan hikaye, herkesin dini kimliginde yazdigi gibi degil. Benim kimligimde Islam yaziyor ama ben bambaska düsünüyorum mesela. Ülkede gayrimüslimler oldugu gibi KKda da var. Bazi konularda bazi üyeler dinle ilgili bilgiler veriyor, bir seyler yazmak istiyorum acikcasi zor tutuyorum kendimi. Bana göre dogru olmayan o kadar cok sey var ki...
Müslümanlikta bile ayriliklar cok, herkes ayni düsünmüyor. Kimisi sadece kitap diyor, kimisi diger kaynaklar olmazsa olmaz diyor. Birinin dedigi ötekini tutmuyor. Ayrica söz konusu olan sey kutsallik, insanlarin en hassas oldugu nokta.
Konu acalim diyorsunuz, peki sadece Islamla ilgili mi olacak acacagimiz bu konular? Diyelim ki tüm dinlerle ilgili konu acabiliyoruz, karsit fikirlere tahammül edebilecek misiniz? Tüm dinlerden kastim, Müslümanlik, Yahudilik ve Hristiyanlik degil. Bütün dinler bu ücünden ibaret degil. Üc bin küsur din var ve bir cogu da bu üc dine karsit dinler. Dinler disinda farkli felsefeler de var. Ateizm, agnostizm, panteizm... vs. Bunlarla ilgili konular acildiginda pek hos seyler olacagini sanmiyorum. Acilmasina engel olunursa da haksizlik olur "Islamla ilgili konu aciliyor, diger dinlerle ilgili niye acamiyoruz?" diye.

Bunlari da göz önünde bulundurmaliyiz. Bu konularla ilgili bilgi edinmek istersek kaynak bol.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…