Bizler tartismayi beceremiyoruz arkadaslar, o yüzden bence en dogrusu dinle ve siyasetle ilgili konu acmamak. Özellikle din konusuna hic bir sekilde girmemeliyiz. Bu ülkede sirf müslümanlar yok, %99 falan hikaye, herkesin dini kimliginde yazdigi gibi degil. Benim kimligimde Islam yaziyor ama ben bambaska düsünüyorum mesela. Ülkede gayrimüslimler oldugu gibi KKda da var. Bazi konularda bazi üyeler dinle ilgili bilgiler veriyor, bir seyler yazmak istiyorum acikcasi zor tutuyorum kendimi. Bana göre dogru olmayan o kadar cok sey var ki...
Müslümanlikta bile ayriliklar cok, herkes ayni düsünmüyor. Kimisi sadece kitap diyor, kimisi diger kaynaklar olmazsa olmaz diyor. Birinin dedigi ötekini tutmuyor. Ayrica söz konusu olan sey kutsallik, insanlarin en hassas oldugu nokta.
Konu acalim diyorsunuz, peki sadece Islamla ilgili mi olacak acacagimiz bu konular? Diyelim ki tüm dinlerle ilgili konu acabiliyoruz, karsit fikirlere tahammül edebilecek misiniz? Tüm dinlerden kastim, Müslümanlik, Yahudilik ve Hristiyanlik degil. Bütün dinler bu ücünden ibaret degil. Üc bin küsur din var ve bir cogu da bu üc dine karsit dinler. Dinler disinda farkli felsefeler de var. Ateizm, agnostizm, panteizm... vs. Bunlarla ilgili konular acildiginda pek hos seyler olacagini sanmiyorum. Acilmasina engel olunursa da haksizlik olur "Islamla ilgili konu aciliyor, diger dinlerle ilgili niye acamiyoruz?" diye.
Bunlari da göz önünde bulundurmaliyiz. Bu konularla ilgili bilgi edinmek istersek kaynak bol.