yaşadığım şeyden artık korkuyorum çünkü psikolojimi bozuyor
adına karabasan dedikleri şeyi yaşıyorum uykumun arasında bir karanlık beni kendine çekiyor nefes alamıyorum sanki eşim yanımda dokunsam beni bu karanlıktan çıkaracak ama kımıldayamıyorum bağarmak için uğraşıyorum fakat sesim çıkmıyor nefes alış verişlerim değişiyor eşim anlayıpta beni o girdaptan çıkarana kadar cebelleşiyorum ve sonra tekrar uyumaya korkuyorum 5senedir falan ara ara yaşıyorum son zamanlarda fazla olmuyor bazen 2-3 kere arka arkaya yaşıyorum ve sinirlerim bozuluyor normalde çok korkak bir insanım daha korkak bir hale geldim bu duruma neden giriyorum anlamıyorum ne yapabilirim ?? :çok üzgünüm:
Yaşıyordum bir ara bu aralar gelmiyor. Ben de korkağım fakat anksiyete hastalığım nedeni ile. Evden çıkmak istemiyorum, herşeyden herkesden korkuyorum. İlaç kullanıyorum fakat daha bir etkisini göremedim bekliyorum düzelmeyi. Korkudan dışarıda iken insanlarla konuşmak bile istemiyorum bana zarar verecekler diye. mafoldumben Geçmiş olsun tatlım.
Canım ara ara banada olur ama bunda korkulcak bısey yok dua okudugun zaman gecıp gıdıyor bunun tedavısı var mı bılmıyorum ama acıkcası benı korkutan bısey degil artık ınsanların yarısından fazlası bu seyı yasıyor cunku :)
Dostlar, karabasan diye tabir edilen durum uyku ile uyanıklık arasındaki birkaç saniyelik bir kısa devre olarak adlandırılabilir. Uyanırken oluşan bu durum aslında saniyelerle ölçülür, ama bize uzuun bir zamanmış gibi gelir.Aynen tarif ettiğiniz gibi hissederiz kendimizi.
Gece yatarken, sabah kolayca uyanacağım telkini ile uykuya dalın ve bilin ki bu sadece bir kısa devre. Korkmayın.
bu ara o kadar sık yaşamıyorum dediğiniz çok doğru yatarken uykuya dalmadan önce kendinizi telkin etmeniz çok önemli eğer ben korkuyla uyursam kötü şeyler yaşıyorum ama güzel şeyler düşünürek uyursam hiçbişey olmuyor