Yarışma Kategorilerine Fikirler Bekliyorum!

UzmaN

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
19 Şubat 2007
5.078
11
156
Kütahya
Arkadaşlar!!
Yarışmalarımız bir yandan devam etmekte..Ben istiyorum ki damak tadınıza göre kategorilerimiz olsun..
Bundan sonra ki yarışma kategorilerimiz için sizlerden de fikir istiyorum..Bir kategoride duygu seli yaşayalım,bir başka kategoride eğlencenin tadına varalım istiyorum!
Buyurun, fikirlerinize açığız...

İlki benden gelsin..
Ramazan ayına giriyoruz.Diyorum ki bir Ramazan sofrası hazırlayıp onun fotosu ve yanına menüsü ile ilgili bir yarışmamız olabilir...

Yada yöresel yemekler yarışması..(fotosu ve yanına tarifi)

Ay yok kız kimsenin bu kategori için o kadar uğraşacağını sanmıyorum.
En güzel örgü modeli olabilir bence.Şal bere, kazak vs vs farketmez.

Ay yok kız kimsenin bu kategori için o kadar uğraşacağını sanmıyorum.
En güzel örgü modeli olabilir bence.Şal bere, kazak vs vs farketmez.

Evet zuzunun önerisi güzel.Hatta geliştirilebilir.Mesela en parlak fikir olarak el yapımı çanta,terlik vs yarışması olabilir.Fotoğrafı ve tarifiyle beraber.

Sana önceden söylediklerimi buraya yazıyım mı canısım,yoksa onlar dursun,başka fikirler de mi beklersin,hı?

BAŞIMIZDAN GEÇEN KOMiK OLAYLAR DİYECEKTİM.
DÜŞÜNDÜMDE SEÇME İŞİ ÇOK ZOR OLUR...

KUZUMUN DEDİĞİ GİBİ EL İŞİ BECERİLERİ OLABiLİR.
AHŞAP BOYAMA, CAM BOYAMA, ÖRGÜ, DİKİŞ vs.

SADECE KENDİ YAPTIKLARIMIZ...

FOTOĞRAF YARŞMASINA EKLEMELER OLABİLİR.
TÜRKİYE'de KENDİ ÇEKTİĞİMİZ TARİHİ ESER FOTOĞRAFLARI ve
HAKLARINDA KISA BİR BİLGİ...

ortak bir konu belirleyip kısa öyküler yazılması istenebilir hemen aklıma gelen bu oldu düşünüp birşeyler bulursam eklerim sevgiler kaymaklı ekmek kadayıfım

Evet zuzunun önerisi güzel.Hatta geliştirilebilir.Mesela en parlak fikir olarak el yapımı çanta,terlik vs yarışması olabilir.Fotoğrafı ve tarifiyle beraber.

Sana önceden söylediklerimi buraya yazıyım mı canısım,yoksa onlar dursun,başka fikirler de mi beklersin,hı?

Yaz tuliş tabiki...Özellikle akrostiş şiirden bahsetmeni istiyorum..Bu şiir türüne örnek de verebilirsin..yerimseniben

İyi hadi buraya yazayım.
Verilecek bir İsme veya cümleye akrostiş şiir yarışması olabilir.

Şule bir delidir
Uyuz bir KK üyesidir
Lahana kokar mutfağı
Emme sevgiyle çarpar kalp kapağı....
gibi uydurdum şincik akrostiş nedir diyenlere örnek olsun diye.(Başharflerin yukarıdan aşağıya anlamlı bir kelime oluşturacak şekilde yazılan şiirlere akrostiş şiir denir) Tabi o anlamlı cümleyi jüri versin ki herkes eşit yarışsın ve kıyaslamak kolay olsun.Mesela KADINLAR KLÜBÜ cümlesine akrostiş şiir yarışması açılabilir.En güzel KK yı anlatan birinci olur falan.

Sonra en unutamadığınız anneler günü,en unutamadığınız bayram,en unutamadığınız yılbaşı,en unutamadığınız doğumgünü anısı falan diye kategoriler olabilir.
En matrak saç modeli yapıp fotoğrafla yarışılabilir.Kendi saçımız olması şart mı,eşin dostun saçlarını yapar yapar yüzünü de değiştirir çekeriz fotolarını.
En güzel ev dekorasyonu yarışması olur,herkes kendi salonunu,oturma odasını falan çekip ekler.
En güzel yatakodası yarışması olur.Yine herkes kendi yatak örtüsünün,perdelerinin falan dekorasyonunu çekip yollar.

En güzel bahçe yarışması,en güzel balkon yarışması,balkonumdan manzaram yarışması falan...

berşule fikrim geldi mademki rebler geri geldi yarışmalarda ilk 3 e girenlere reb hediye edilse birinciye ... tane 2.ciye .. tane vs gibi böylece ödüllü yarışma olur ne dersin

Ya da bir konu belirlenmeli..
Bu konuda yarışmacılar yorum yapsın..Bu yorum diyelim ki 15 cümleyi geçmesin..
Misal..
Konu:Güzellik...
Cümle sayısı:15

Konuya en güzel yorum yapma yarışması...

berşule fikrim geldi mademki rebler geri geldi yarışmalarda ilk 3 e girenlere reb hediye edilse birinciye ... tane 2.ciye .. tane vs gibi böylece ödüllü yarışma olur ne dersin

Hediyeler var zaten ama sizlere açıklamıyoruz..Derece alan ve Kazen arasında o olayjeyyar

İyi hadi buraya yazayım.

Şule bir delidir
Uyuz bir KK üyesidir
Lahana kokar mutfağı
gibi uydurdum şincik akrostiş nedir diyenlere örnek olsun diye.(Başharflerin yukarıdan aşağıya anlamlı bir kelime oluşturacak şekilde yazılan şiirlere akrostiş şiir denir) Tabi o anlamlı cümleyi jüri versin ki herkes eşit yarışsın ve kıyaslamak kolay olsun.Mesela KADINLAR KLÜBÜ cümlesine akrostiş şiir yarışması açılabilir.En güzel KK yı anlatan birinci olur falan.

Sonra en unutamadığınız anneler günü,en unutamadığınız bayram,en unutamadığınız yılbaşı,en unutamadığınız doğumgünü anısı falan diye kategoriler olabilir.
En matrak saç modeli yapıp fotoğrafla yarışılabilir.Kendi saçımız olması şart mı,eşin dostun saçlarını yapar yapar yüzünü de değiştirir çekeriz fotolarını.
En güzel ev dekorasyonu yarışması olur,herkes kendi salonunu,oturma odasını falan çekip ekler.
En güzel yatakodası yarışması olur.Yine herkes kendi yatak örtüsünün,perdelerinin falan dekorasyonunu çekip yollar.

En güzel bahçe yarışması,en güzel balkon yarışması,balkonumdan manzaram yarışması falan...

kıs nekadar akıllısın nereden buldun o kadar çok yarışma başlığını ben ancak bir tane bulabildim akıllım tatlı tulişim benim

İyi hadi buraya yazayım.

Şule bir delidir
Uyuz bir KK üyesidir
Lahana kokar mutfağı

Heee..Şunu unutmuşsun..En yakışıklı koca yarışması falan..jeyyarjeyyar

Hediyeler var zaten ama sizlere açıklamıyoruz..Derece alan ve Kazen arasında o olayjeyyar

Kazen birinciye derece veriyomuş.Hani şu ateşölçer derecelerden...naniknanik naniknanik

Şule bak en güzel Ramazan fotoğrafı yarışmasına ne dersin?Ramazan ile ilgili en hoş,en sıcak,en duygusal,en enteresan fotoğraf?

güzel yorum yapma yarışmasında konular somut değilde soyut olursa daha güzel olur kader vs vs

Fikriye fikir üretme merkezi iş başında anacııım.
Bak bir harf verelim.Cümlenin tüm kelimeleri o harfle başlayan,en fazla elli kelimelik bir yazı yarışması olsun.
B mesela.
Ben bu gün bime bir bakmıştım.Birden Birgül bağırdı....falan diye hepsi B ile başlayacak.Biraz zorlar ama yetenekler de çıkar ortaya.Hem okuması da matrak olur.hihohahaha....

Fikriye fikir üretme merkezi iş başında anacııım.
Bak bir harf verelim.Cümlenin tüm kelimeleri o harfle başlayan,en fazla elli kelimelik bir yazı yarışması olsun.
B mesela.
Ben bu gün bime bir bakmıştım.Birden Birgül bağırdı....falan diye hepsi B ile başlayacak.Biraz zorlar ama yetenekler de çıkar ortaya.Hem okuması da matrak olur.

seni övüp dururken şimdi saçmaladın işte kız tatlı tulişim

Back