- 3 Mayıs 2015
- 261
- 126
- 53
- Konu Sahibi Dream Catcher
-
Insallah benimkide oyledir bir sikinti cikmaz insallah.Patoloji sonucuna göre doktorun seni yönlendirecektir. Okuduklarını kafana takma. Patoloji sonucunu bir kürtaj yapan doktora birde farklı bir doktora göster. Kürtaj yapan doktor diğer arkadaşın dediği gb söyledi. Farklı bir doktora gittim tavsiye üzerine. Basit bir şey bunlara gerek yok sadece kan takibi yapacağı dedi. En az iki doktora göster o patoloji raporunu
Insallah oyle birsey olmaz sizin gebelik geriden mi geliyordu.Benim de aynen öyle oldu 11 haftalıkken 7 haftalık gözüküyordu. Yalnız ben o gün ağrıdan geberdim doğrulamadım bütün gün acıdan kıvrandımKonu sahibini de korkutmak istemem ama ağrı çekebilir sonradan kişiden kişiye değişiyor herhalde, bünye meselesi.
Sigara içiyor musun peki Can'ım.Yanımdaki ablalarda kürtaj oldu ama kimse agrı sızı çekmedi baya eğlendik bile kürtaj sonrası :) Agrı kesici kullandın mı pekiBenim de aynen öyle oldu 11 haftalıkken 7 haftalık gözüküyordu. Yalnız ben o gün ağrıdan geberdim doğrulamadım bütün gün acıdan kıvrandımKonu sahibini de korkutmak istemem ama ağrı çekebilir sonradan kişiden kişiye değişiyor herhalde, bünye meselesi.
cnm öncelikle gecmis olsun uzum gebelik nasil bisey hic duymadim
Arkadas burada beni bilgilendirmek icin Yazmis onun mesajini size ilettim dilerim kimse yasamaz bu durumumerhaba konu sahibesi
şimdi felaket tellalı ilan edileceğim ama soylemezsem kendimi suçlu hissedeceğim.
şimdi normal bir insanda 46 kromozom var 23 kadın 23 erkekten gelen.işte tek bebek gebeliği böyle.
ama bildiğim kadarıyla mol gebelik yani sizin dediğiniz uzum gebeliğinde 2 sperm giriş yapıyor ancak kromozom birleşmesinde hata oluşarak 69 tane kromozom oluşuyor.yani aşırı bir oluşum var.bu yüzden oluşan şey insana benzemiyor uzum tanecikleri gibi oluyor.
işin kotu tarafı ise bu mol gebelikte alınsa bile aşırı hucre uretimi yüzünden metastaz yapmadı yani tumorlu kansere çevirme ihtimali oluyor.
bu yüzden drlar 1 yıl asla gebe kalmamanızı istiyor ve kanser ilaçları başlatıyorlar.tabi bu oran %10 olsa bile sıkı takip altında olacaksınız.
bu durumda kurtaj küçük birsey siz drunuza ayrıntılı sorun sormaktan kaçınmayın.
tlfdan yazıyorum hatam olduysa affola.
6+6 iken gelişimi durmuş ve bunu ta 11. haftaya yakın fark ediyor o malum doktor. Ben de saf gibi her hafta gidiyordum bebeğim görünmeye başladı mı diye. Her seferinde hayır haftaya birdaha gel diyip yolladı beni. Birdaha tövbe gitmem o doktoraInsallah oyle birsey olmaz sizin gebelik geriden mi geliyordu.
Cok zor doktor degil doktor musevettesiymis.Benim doktorum ilk gidisimde fark etti Allahtan iyi bir doktor a denk geldim sansima.6+6 iken gelişimi durmuş ve bunu ta 11. haftaya yakın fark ediyor o malum doktor. Ben de saf gibi her hafta gidiyordum bebeğim görünmeye başladı mı diye. Her seferinde hayır haftaya birdaha gel diyip yolladı beni. Birdaha tövbe gitmem o doktora
Sigara içiyor musun peki Can'ım.Yanımdaki ablalarda kürtaj oldu ama kimse agrı sızı çekmedi baya eğlendik bile kürtaj sonrası :) Agrı kesici kullandın mı peki
E içme Can'ım bari bıraksaydın bahaneyle.Boş gebelik miydi senin de.10 ay önce oldum ben kürtaj.Hamile olduğumu öğrendiğimde bırakmıştım canım 3-4 haftaya yakın içmedim. Genel olarak içiyordum (şu an hâlâ içiyorum maalesef)
Evet ağrı kesici verdi. Ertesi gün geçti zaten ağrım olmadı ondan sonra bidaha.
Cok zor doktor degil doktor musevettesiymis.Benim doktorum ilk gidisimde fark etti Allahtan iyi bir doktor a denk geldim sansima.
Sizin adiniza sevindim iyi bir hekim hem saglik hem psikoloji icin cok onemli kendimizi canimizi teslim ediyoruz sonucta.Bende zaten hemen başka bir doktora yöneldim, kürtajı da ona yaptırdım. O gündür değiştirmedim doktorumdan çok memnunum. Dünya tatlısı bir bayan
E içme Can'ım bari bıraksaydın bahaneyle.Boş gebelik miydi senin de.10 ay önce oldum ben kürtaj.
Maalesef keske oyle birsey olsa yumurtaliklarimi tamamen temizlemeleri gerekiyor icinde olusan o mol keseciklerini tamamen temizlemeleri gerekiyor bir tane kalsa tekrar nuksediyor ve kansere kadar gidebiliyor aldiklari parcayi patalojiye gonderip tetkik yapacaklar ve ilac tedavisine baslanacak risk almadan hem kurtajla hem ilacla tamamen temizleyip degerleri dusurecekler.Niye ilac ile düşük yaptirmiyorsun?
10 haftaya kadar mümkün.
Hem narkoz almiş olmassin ,sadece adet kanamasi gibi bir iki gün oluyor.
Daha az travma yaratir bence
Tesekkur ederim canim.Gecmis olsun canim
Amin hepimize insallah sizede saglikli ve guzel bir gebelik dilerim.bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah.Saglıkla,hayırla gelsinler inşallah.Düşük geçmişi çoğu bayanda oluyor.Normal görüyorum bende artık bu durumu.Allah fazla bekletmesin inşallah.Saglıklı sorunsuz gebelikler nasip etsin hepimize.
Anladim.Gecmiş olsun.Maalesef keske oyle birsey olsa yumurtaliklarimi tamamen temizlemeleri gerekiyor icinde olusan o mol keseciklerini tamamen temizlemeleri gerekiyor bir tane kalsa tekrar nuksediyor ve kansere kadar gidebiliyor aldiklari parcayi patalojiye gonderip tetkik yapacaklar ve ilac tedavisine baslanacak risk almadan hem kurtajla hem ilacla tamamen temizleyip degerleri dusurecekler.
Insallah bende cok karsiyim kurtaja ama benim basima geldi cok uzgunum.Zaten bebek yok sadece kese olusmus.Insallah tum isteyenlere saglikli evlatlar nasip etsin Allah.Cok gecmis olsun
Basligi görüp bir sinirle girdim konuya
Ama keyfi bir durum yokmuş
Allah sağlıklı sıhhatli yeni bir hamilelik nasip eder yine inşallah uzulme
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?