- 9 Mart 2015
- 7.404
- 10.651
- 248
- Konu Sahibi Dream Catcher
-
Arkadaslar 6 haftalik hamileydim ve uzum gebeligi cikti doktor almamiz gerekiyor dedi.COk korkuyorum daha once kurtaj Olan var mi.Basindan Boyle Birsey gecen varmi.Kurtaj sonrasi neler hissettiniz.
Anladım canm belki de üzüm gebeliğinde bu şekilde oluyor.Hayırlısı olsun canm bozma moralini.Zaman akıp gidiyor inşallah hayırlı sağlıklı evlatların olur.Maalesef 1 yil beklemem gerekiyormus doktor katiyen hamilelik yasak dedi korunmamiz grekiyormus
Amin cok tesekkur ederim insallah hic bir anne yasamaz yasadiklarimi.Sizde bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.Bebeginizle uzun guzel bir omur dilerim.Ben de 2016 da geçirdim, genel anestezi altında 20 dakika sürmüştü. Acı Ağrı bir şey duymayacaksın. Üstelik küçük olduğu için de daha kolay olacaktır, ben 14 haftalıktım. İşin duygusal boyutu biraz daha farklı, tabi ki çok sevimsiz bir durum ama Allah yardımcın olsun. Sağlıklı hamilelikler dilerim en kısa zamanda.
Amin insallah oyle teselli ediyorum kendimi kimse yasamasin bu duyguyu.1 yil sonra guzel bir gebelik nasip olur insallahAnladım canm belki de üzüm gebeliğinde bu şekilde oluyor.Hayırlısı olsun canm bozma moralini.Zaman akıp gidiyor inşallah hayırlı sağlıklı evlatların olur.
Amin cok tesekkur ederim insallah hic bir anne yasamaz yasadiklarimi.Sizde bebeginizi saglikla kucaginiza alirsiniz insallah.Bebeginizle uzun guzel bir omur dilerim.
Ben de senin yaşadıklarını yaşadım. Bebek oluşmamıştı. Kürtaja gülerek girdim gülerek çıktım. Oncesinde kanamayi yani dusugu baslatmak icin 3 ilac verdiler bana. Sabah 9da girdik aksam 8de ciktik. Sadece o zamn agri oldu. Kurtaja girince anestezi uzmani adimi yasimi sordu sonrasini hatirlamiyorum. Uyandigimda bitti dediler. Ben devlet hastanesinde hafta sonu kurtaj oldum. 1sene korunduk. 1 sene sonra denedik ve Rabbim bir evlat nasip etti. 6 aylık bir kızım var.Arkadaslar 6 haftalik hamileydim ve uzum gebeligi cikti doktor almamiz gerekiyor dedi.COk korkuyorum daha once kurtaj Olan var mi.Basindan Boyle Birsey gecen varmi.Kurtaj sonrasi neler hissettiniz.
Sizde mi uzum gebeligi yasadiniz.Cok sevindim inanin bebeginizin olmasi a Allahim yavrunuza saglikli uzun bir omur versin.Ben de senin yaşadıklarını yaşadım. Bebek oluşmamıştı. Kürtaja gülerek girdim gülerek çıktım. Oncesinde kanamayi yani dusugu baslatmak icin 3 ilac verdiler bana. Sabah 9da girdik aksam 8de ciktik. Sadece o zamn agri oldu. Kurtaja girince anestezi uzmani adimi yasimi sordu sonrasini hatirlamiyorum. Uyandigimda bitti dediler. Ben devlet hastanesinde hafta sonu kurtaj oldum. 1sene korunduk. 1 sene sonra denedik ve Rabbim bir evlat nasip etti. 6 aylık bir kızım var.
Amin insallahTeşekkür ederim, amin. Tüm isteyen, bekleyen anneler sağlıkla evlatlarına kavuşsun inşallah.
merhaba konu sahibesiArkadaslar 6 haftalik hamileydim ve uzum gebeligi cikti doktor almamiz gerekiyor dedi.COk korkuyorum daha once kurtaj Olan var mi.Basindan Boyle Birsey gecen varmi.Kurtaj sonrasi neler hissettiniz.
Amin insallah. Hatta benimki patoloji sonucunda anlasildi. Doktor kutaja girmeden obur aya denersiniz tekrar demisti. Patoloji sonucu geldi doktor sok oldu mol gebelik cikmasina. Ikisi ayni sey bu arada. Bende sok oldum. Ama doktoru dinledim. 1 sene sabrettik. Internet yorumlarını okuyup bebeğim olmayacak mi diye çok korkmuştum . Rabbim nasip etti. Bu bir senelik süreçte 3 ayda bir gebelik testi isteyecekler. Bu mol yani üzüm gençliğinden dolayı hcg kendiliğinden yükselebiliyormuş. Onu takip eceleler. Kurgandan 3-5 ay sonra sıfırlayacak değer. Sonra bunu takip edecekler. Boyutuna bağlı akciğer filmi falan çektiler. Sonra doktorumu degistirdim. Ilaç falan vermedi. Sadece kan tahlili takibi yaptı. Kafanda büyütme. Ben kendi kendimi çok üzmüştüm.Sizde mi uzum gebeligi yasadiniz.Cok sevindim inanin bebeginizin olmasi a Allahim yavrunuza saglikli uzun bir omur versin.
Arkadaşı korkutmaya gerek yok. Bunları hep okudum patoloji sonucuna göre doktoru bilgilendirecektir.merhaba konu sahibesi
şimdi felaket tellalı ilan edileceğim ama soylemezsem kendimi suçlu hissedeceğim.
şimdi normal bir insanda 46 kromozom var 23 kadın 23 erkekten gelen.işte tek bebek gebeliği böyle.
ama bildiğim kadarıyla mol gebelik yani sizin dediğiniz uzum gebeliğinde 2 sperm giriş yapıyor ancak kromozom birleşmesinde hata oluşarak 69 tane kromozom oluşuyor.yani aşırı bir oluşum var.bu yüzden oluşan şey insana benzemiyor uzum tanecikleri gibi oluyor.
işin kotu tarafı ise bu mol gebelikte alınsa bile aşırı hucre uretimi yüzünden metastaz yapmadı yani tumorlu kansere çevirme ihtimali oluyor.
bu yüzden drlar 1 yıl asla gebe kalmamanızı istiyor ve kanser ilaçları başlatıyorlar.tabi bu oran %10 olsa bile sıkı takip altında olacaksınız.
bu durumda kurtaj küçük birsey siz drunuza ayrıntılı sorun sormaktan kaçınmayın.
tlfdan yazıyorum hatam olduysa affola.
Cok uzuldum bende oyle hissetim insan kendi basina gelmez saniyor ama gelince anliyor ki hersey insan oglu icin insallah bir daha yasamayiz boyle bir aci bebeginizi saglikla kucaginiza alin insallah.Geçtiğimiz ay kürtaj oldum,narkozla. Uyandığımda ağrım sızım yoktu hiçte olmadı. Kanama çok az oldu ve hiç adet olmadan o ay tekrar hamile kaldım. Kürtaj sonrası sadece boşluk hissim vardı,bir varmış bir yokmuş.. bi süre sonra hayatın akışı normale dönmek Zorunda bıraktı beni.
Patoloji sonucuna göre doktorun seni yönlendirecektir. Okuduklarını kafana takma. Patoloji sonucunu bir kürtaj yapan doktora birde farklı bir doktora göster. Kürtaj yapan doktor diğer arkadaşın dediği gb söyledi. Farklı bir doktora gittim tavsiye üzerine. Basit bir şey bunlara gerek yok sadece kan takibi yapacağı dedi. En az iki doktora göster o patoloji raporunuSizde mi uzum gebeligi yasadiniz.Cok sevindim inanin bebeginizin olmasi a Allahim yavrunuza saglikli uzun bir omur versin.
Evet intrnetten arastirdim doktorum kurtajdan sonra alacagi parcayi patolojiye gonderecek daha sonra cikan sonuca gore ilac verecek.Insallah boyle birsey olmaz Allahtan kisa surede teshis edildi hemen kurtaj yapilmali dendi.Yarin gorecegim insallah bir sikinti cikmaz.merhaba konu sahibesi
şimdi felaket tellalı ilan edileceğim ama soylemezsem kendimi suçlu hissedeceğim.
şimdi normal bir insanda 46 kromozom var 23 kadın 23 erkekten gelen.işte tek bebek gebeliği böyle.
ama bildiğim kadarıyla mol gebelik yani sizin dediğiniz uzum gebeliğinde 2 sperm giriş yapıyor ancak kromozom birleşmesinde hata oluşarak 69 tane kromozom oluşuyor.yani aşırı bir oluşum var.bu yüzden oluşan şey insana benzemiyor uzum tanecikleri gibi oluyor.
işin kotu tarafı ise bu mol gebelikte alınsa bile aşırı hucre uretimi yüzünden metastaz yapmadı yani tumorlu kansere çevirme ihtimali oluyor.
bu yüzden drlar 1 yıl asla gebe kalmamanızı istiyor ve kanser ilaçları başlatıyorlar.tabi bu oran %10 olsa bile sıkı takip altında olacaksınız.
bu durumda kurtaj küçük birsey siz drunuza ayrıntılı sorun sormaktan kaçınmayın.
tlfdan yazıyorum hatam olduysa affola.
Benim 10 haftalıkken ama 5 haftalık gözüküyorken aldılar.Hiçbirşey hissetmedim yaptım makyajımı fönümü.Aldılar masaya konuşurken uykuya daldım bir uyandım sonra kalktım birşeyler yedim dinlendim yanımdaki ablayla konuştum.Eşim de dışarda bekliyordu 1 saat durdum.Çıktık hastaneden yürüyüş yaptık 1 saat eve gittik.Yemek yaptım yedik ilaçlarımı içtim.Agrı sızı olmadan geçti gitti.
Sizinde uzum gebeligi teshisimi konuldu mesajinizdan oyle anladim .Arkadaşı korkutmaya gerek yok. Bunları hep okudum patoloji sonucuna göre doktoru bilgilendirecektir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?