- 29 Eylül 2017
- 786
- 1.529
- Konu Sahibi mutluluk1982
Kimse bir şey görmez o kadını merak etmeyin. Aldatılıp da boşanmayan çok kadın var, kimsenin kimseyi bir şey gördüğü yok. Hatta bu forumda da çok gördüm, ben millete boşan diye tutturup kendi aldatılınca boşanmayan. Ben benim düşüncelerim saf diye bir şey mi iddia ettim? Konu sahibinin maddi düşüneleri var ve bu onun için problem olacaksa, mutsuz olacaksa niye onu böyle bir yaşama zorlayım ki? Boşansa da boşanmasa da bana bir kötülüğü yok ki konu sahibinin, ikisinin de neticesini kendi yaşayacak; niye boşan diye tutturup boşanmazsan onursuz, gurursuz olursun diyim ki. Adamı sömürmek derken? O birikimler adamın olduğu kadar kadının da, adam her defasında -boşanırken- kandırıp kadının emeğini çalmış, kişiler kendi parasını kullanınca kocayı sömürmüş mü oluyor? Ne zamandır insanlar emeklerini vermek istemeyince zavallı oluyor hem? Oldu, zavallı olmayalım diye keriz gibi tüm birikimimizi elailemin kadınlarına yedirelim. Ben maddi konuda konu sahibini zaten haklı buldum.
Siz fiilen ayrılsın nikahı kalsın diyorsunuz, fiilen ayrıldıktan sonra kadının ne emeği olabilir eşinin kazancında?
Biz burda söylediklerimizle kimseyi bir şeye zorlayamayız zaten, ama belki hayatlarına dokunabiliriz.
“Aldatılıp da boşanmayan çok kadın var” diyerek ve tüm yazdıklarınızla konu sahibi ve onun nezdinde aldatılan, bunu bilen, kendi ayaklarının üzerinde durabilecek Kadınlar için bu durumu anormal derecede normalleştiriyorsunuz.
Daha önceki boşanmalarında kandırılmış olması da konu sahibinin kusuru. Hiç mi danışacağı insan yokmuş etrafında? Ki çevresi tarafından uyarıldığından da eminim.
Boşanmak emeklerini vermek değil. İsterse maddi manevi haklarını alıp çatır çatır boşanır. Avukatım, hakka da hukuka da hakimim, kadının kadına ettiğine de kadının eşinden ve çevresinden çektiğine de fazlaca şahidim.
Boşanma. Çok ciddiyim. Artık bekarlar bile zor evleniyor, boşanınca yeni birini bulsan da evlenmen zor, çoğu erkek kullanıp bırakıyor. Geç başka eve nikahın dursun, malvarlığı senin çocuklarının hakkı, bunu onlar için yap. Adam ne halt ederse etsin, o kadın da kullanılmayı hazmediyorsa devam eder sen mi düşüneceksin, boşversene.
Yani zaten şu mesajınızla mantığınız az çok belli oluyor. Her boşanan yeniden evlenmek zorunda mı ki bu kaygıyla boşanılmasın? Sırf evlenmek zor diye her türlü eziyeti çek ama boşanma, oldu. Konu sahibi elindekilerle eşini malvarlığından kendinin ben çocuklarının hakkını vermeye öyle de güzel ikna eder ki. Yeter ki istesin ve kararlı olsun.
Siz burda gördüğünüz olumsuz örneklerden fazla olumsuz etkilenip, tam tersi bir düşünceyi sahiplenmişsiniz ama düşünceniz çarpık, çarpık ahlak dediğiniz şeye de böylece hizmet ediyorsunuz.