Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Merhabalar dün itibariyle bende yarım rahimli olduğumu öğrendim. 14 aydır bebek istiyoruz ama bende hiç gebe kalmadım. Kalanlar çok fazla. Ama bilmiyorum tuhaf duygular içerisindeyim. Sanki hiç olmayacak gibi geliyormMerhaba arkadaşlar ben yarim rahimli tek yumurtalı tek böbrekli olduğumu öğrendim ve Tüp bebekle hamile kalacağımı ve kolay olmayacağını öğrendim benim gibi olup çocuğu olanlar var mı başınızdan geçenleri anlatırmısınız.
İnşallah canımKızlar moralinizi boşuna bozmayın ben çok bozmuştum. Ben de yarım rahimliyim. Bunu çocuk istediğim dönemde doktora gidince öğrendim. Solda rahim gelişmiş, sağdan gelişmesi gelen kısım güdük kalmıştı (rudimenter uterus). İşin kötüsü de hep sağdan yumurtluyordum. 2 ayrı doktora gittim sağda güdük rahime yerleşmesin bak dış gebelik olmasın diye. İkisi de yok artık öyle şey mi olur dedi yolladı. 3 ay sonra güdük rahime yerleşmiş embriyomla hamileydim.
6 haftalıkken ameliyata girdim. Güdük rahimi, sağ tüp aldılar. Amh düşük (yumurta rezervi 0,41 idi yani erken menepoza gireceğim. Yaş olmuş 34,5) uzatmadım, normal yoldan hamile kalmamın mucize olduğunu biliyordum tüp bebeğe başladım. O da 3.denemede tuttu.
Yarım rahim olup doğumda öğrenenler de var. Gayet 40.haftaya kadar gelebiliyorlar ama erken doğum riski olanlar da var. Bunun için de 12.haftadan sonra rahim ağzı ölçümü yapılıyor, kısaysa serklaj uygulanıyor. Yani yarın rahimle hamile kalan çok. Üzülmeyin. Sağ salim alacağız kucağımıza inşallah.
Banada öyle geliyor. Tüp bebekle kalabileceğim sadece biraz ara verip sonra yaptırmayı düşünüyoruz. İzmir den bir tüp bebek merkezi önrdi doktor banaMerhabalar dün itibariyle bende yarım rahimli olduğumu öğrendim. 14 aydır bebek istiyoruz ama bende hiç gebe kalmadım. Kalanlar çok fazla. Ama bilmiyorum tuhaf duygular içerisindeyim. Sanki hiç olmayacak gibi geliyorm
Bende bi süre daha doğal yolla denemeyi düşünüyorum sonra tüp bebeğe başlarım diye düşündüm. Yada belki öncesinde aşılama falan denerim. Ben şuan zonguldaktayım ama tayinimin çıkma durumu var inşallah Kocaeli’ye. Benim için daha iyi olur tedavi konusunda burda pek doktorlar iyi değilBanada öyle geliyor. Tüp bebekle kalabileceğim sadece biraz ara verip sonra yaptırmayı düşünüyoruz. İzmir den bir tüp bebek merkezi önrdi doktor bana
Siz ne yapmayı düşünüyorsunuz nerelisiniz
Yaa gerçekten mi böyle şeyler duymak inanılmaz mutlu ediyor beni. Kimisi sizin gibi sorunsuz gebe kalıyor ama ben 14 aydır kalmaya çalışıyorum. Şimdi de daha yeni öğrendim bu şekilde olduğumu. İmşallah rabbim bize de nasip eder en kısa zamandaMerhaba, ümidimizi kaybetmeyin insallah hayırlısı ile hamile kalırsınız. Bu sekilde hamile kalan cok var. Bende onlardan biriyim. hamile kaldıktan sonra bebeğim makat gelişti sezeryan olmak zorunda kaldim o zaman öğrendim ki unicornuat uterus muşum. Rahimimin sağ tarafı yok. O zamana kadar hiç bir sıkıntı yaşamadım. Çocuğum kendiliginden doğal yollarla oldu. Hamilelikte sadece doğuma kadar mide bulantısı kusma yaşadım. Bebeğim biraz minikti gelişimi yavaş oldu. Hepsinin sebebi rahimden kaynakliymis. Doktorumda bana tup bebek mi yaptın daha önce düşük yaptın mu diş gebelik oldu mu diye sordu. Ama hiç birsey yaşamadım. Çok düzenli, ağrı sancı çekmeden adet dönemleri geçirdim. Rahim yapimla ilgili kafama takilacak bir durum da yaşamamıştım. Rabbim nasip etti sorunsuz oldu. Tabi bir daha hamile kalmak istediğimde neler olur bilemiyorum. Tum tedavilerinizi olun, insallah en kısa zamanda hamile kalır sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız.
Çok mutlu oldum canımYaa gerçekten mi böyle şeyler duymak inanılmaz mutlu ediyor beni. Kimisi sizin gibi sorunsuz gebe kalıyor ama ben 14 aydır kalmaya çalışıyorum. Şimdi de daha yeni öğrendim bu şekilde olduğumu. İmşallah rabbim bize de nasip eder en kısa zamanda
Bende Balıkesir de oturuyorum İzmiri tavsiye ettiler bandaBende bi süre daha doğal yolla denemeyi düşünüyorum sonra tüp bebeğe başlarım diye düşündüm. Yada belki öncesinde aşılama falan denerim. Ben şuan zonguldaktayım ama tayinimin çıkma durumu var inşallah Kocaeli’ye. Benim için daha iyi olur tedavi konusunda burda pek doktorlar iyi değil
Çok sevindim canım Allah bağışlasınMerhaba kızlar bende doğuştan yarım rahimliyim tek yumurtalıgim var bir tanesi 17 yaşımdayken çikolata kistinden alındı.bu ameliyat sebebiyle kalan yumurtaligim da zayıfladı amh 0.25 di. Yumurtalık olan yerdeki tüpum de doğuştan yok, anlayacağınız doğal yolla imkansıza yakındı.3 tüp bebek tedavisi gördüm çok şükür 3. De tutundu bebeğim ve şu an 3 aylık kucağımda uyuyor.sakin ümidinizi yitirmeyin hamileliğimde rahat geçti çok şükür 38+1 de doğdu oğlum.ilk iki tedavimi Denizli'de oldum negatifti. 3. Ankara bahçeci berfu demir.
İnşallah canım
Sen nerde yaptırdın tüp bebeği
İnşallah canım ne kadar tuttu senin tüp bebek işlemleriBen Bursa Jimer Hastanesi’nde yaptım tüp bebeği. Suat Hazer hoca ile. Labaratuar da çok önemli tüp bebekte. İyi labaratuar olduğu bir yer seçin :) inşallah benim gibi 3 deneme uğraşmadan ilk seferinde kucağınıza alırsınız :)
İnşallah canım ne kadar tuttu senin tüp bebek işlemleri
İnşallah canım yaHerkese göre çok çok değişiyor. Sizinki benim gibi olmaz merak etmeyin çok gençmişsiniz. Siz az ilaçla gayet güzel yumurta üretirsiniz. Ben 35 yaşındayım ve amh dediğimiz yumurta rezervim 0,41 çok düşük yani. O yüzden çok yüksek doz ilaçla anca büyüdü benim yumurtalar :) 1 deneme ilaçlar+ yumurta toplama+transfer her şey dahil 25.000 civarındaydı. Ama dediğim gibi sizinki çok çok daha az olur. 15.000 e bile bitmiş olur büyük ihtimalle.
Not: iğneler çok pahalı arkadaşlar![]()
Maşallah canım Allah bağışlasınmerhabalar şu an yanımda 5 günlük dünyalar güzeli kızım var ve sizlere ona bakarak yazıyorum şükürler olsunBen hamile kalma aşamasında , kaldıktan sonra da sürekli buradan sizleri okuyup umut ışığı arıyordum. O yüzden yazmayı kendime borc bildim . Önceliklee yarım rahim hamile kalmaya engel değilmiş onu ögrendim benim polşistik over varmış meselaa 1bucuk 2 yıl denedik olmadı tüp bebek tedavisinde ilkinde hemen hamile kaldım burada kesinlşkle bahceci Cem celik beyi öneriyorum kendisi bu konuda gercekten uzman bize hiçsıkıntı cıkartmadı o bizim kahramanımız
Gebelik takibinde de evet riskli gebelik rarafonda takip edilmemiz gerkiyor sürekli takipde olmamız kitap da yazan bütün belirtileri önceden takip ederek önlem alınmsı lazımdı ben dee bu konuda en iyisi olan prof perinatolog Derya eroğlu ya gittim acıbadem fılyada sğrekli gün gün her ihtimali değerlendirerek takip yaptı .sayeseinde inanılmaz hareketli altif ve güzel bir hamileleim gecirerek . Kuveze bile girmeden 36. Haftada suyumuzun azalmasındna dolayı planlı doğum gercekleşti veeee 1 gün sonra köftemle evimize döndük . Yaniii evettt herkesin bünyesi hikayesi bir değil ama ben cook ağlamıştım umarım bu yazdığım birilerine ışık olur sevgiler
Bende yarım rahimliyim ama hamile değilim duyduğum kadarıyla yarın rahimli hamileler çoğunlukla çalışmıyor uzanıyor lar düşük ve erken doğum riski çok fazla bana doktorum hamile olduğunda doğurasıya kadar uzanacak sadece wc ihtiyacı için kalkıcaksın ayağa demişti ve rahimli dikiyorlarMerhabalar. Ben de aynı durumdayım. Yarım rahim ile hamile olanlar işe devam ettiler mi? Doktorunuz bu konuda ne dedi? Ben öğretmenim çalışmalı mıyım bilmiyorum..