- 20 Aralık 2020
- 15
- 31
- 32
- Konu Sahibi Herseynasipkismet
Arkadaşlar her zaman kendi kendime söylüyordum. Bir gün hamile kalırsam başka insanlara umut olsun diye paylaşacağım. Şükürler olsun nasip oldu. Ben 4 yıllık evliyim. Bir yıldır bebek istiyorduk. O zamana kadar doğal yolla korundum. Hiç ilaç kullanmadım. Bu süreç içerisinde kontrol amaçlı ilk ay doktora gittim. Doktor bir sıkıntım olmadığını söyledi. Ve 6 ay dene olmazsa gel dedi. 6 ay olmayınca başka doktora gittim. Oda gerekli muayene ve testleri yaptı. Bir sıkıntı olmadığını 3 ay daha daha denememi söyledi. 3 ay sonra yine olmayınca başka doktora gittim. Oda yumurta geliştirmek ve çatlakmak için hap ve iğne verdi. Ancak o ayda kimyasal gebelik geçirdim. Daha sonra araştırmalarla bir doktor buldum gittim. Bana rahim filmi çektirmemi söyledi. Uzatmayın. Rahim filmi ve usg sonrasında yarım rahimli olduğum ortaya çıktı. Rahmimin yarısı yoktu. Ancak doktor bunun hamilelik için engel olmadığı sadece erken doğum yada düşüklere neden olacağını söyledi. Hatta rahim filminin bir tedavi olduğunu ve hamile kalmak için olumlu olduğunu söyledi. Ancak benim tüm ümitlerim kayboldu. Sonuçta yarım rahimle doğal yoldan hamile kalabilecek olsaydım şimdiye kadar kalırdım diye düşündüm ve tüp bebek yaptırma kararı aldık. Ancak doktorun söylediği günleri yinede değerlendirdik. Ve umutsuzca regl olacağım günü beklerken hamile olduğumu öğrendim. Hatta bugün keseyi gördüm. Rabbime şükürler olsun. Tam ümitlerim kaybolmuşken bana bebeğimi verdi. Bu arada kim ne kadar inanır bilmem ama okunmuş bir şeyler yedim bu ay. Ben bu konuda çok araştırma yaptım. Başkalarına yardımcı olabilmek adına bu paylaşımı yapıyorum. Çok uzattım. Hakkınızı helal edin.