Tekrardan merhaba, bugün tekrardan doktora gittim. 12 gün önce kanama alanı görülmüştü bugün yine görüldü ama çok büyük değil. Fitile devam dedi doktor.
Rahim ağzı uzunluğumu yine ölçtürdüm 12 gün önce 33 mm çıkmıştı bugün 40 çıktı. Bu kadar gün içinde doktor bu kadar artamaz muhtemel yanlış ölçülmüştür dedi. 33 çıkan devlet hastanesiydi bugünkü özel. Yani anlayacağınız makinalardan bile farklılık oluyor ölçüm işlemi.
Birde devlette plasenta aşağıda demişti hala aşağıda. Yat dinlen çok ayakta kalma dedi.
O yüzden siz daha şimdiden önlemlerinizi alın diye söylüyorum çok yormayın kendinizi.
12. Haftadan sonra doktora kendiniz belirtip rahim ağzı uzunluğuna da baktırın. Birde belli haftalara ulaşınca magnezyumu eksik etmeyin çünkü kasılma olmamasi bizim gibi yarım rahimliler için çok daha önemli.
Erken doğum riskim hala devam ediyor. Allah'ın izniyle plasenta da bebek büyüdükçe yukarı çıkar diye dua ediyorum.
Ah birde kızım oluyor sonunda 18. Haftada öğrenebildik :) o kadar çok şey yaşadık ki cinsiyet hep arka planda kalmıştı.
Şimdilik benden bu kadar umarım hepimizin hamilelikleri hayırlı ve sağlıklı geçsin