yarım günde izmirde nereler gezilebilir?

Aynen avm istemiyorum normalde de gitmiyorum avm ye zaten. Nasıl gidebiliriz Balçova ya güzel bir öneri olmuş teşekkür ederim.
Araç var mı? Yoksa metro falan gidilmesi lazım ama ben İzmir’de yaşamıyorum o yüzden tam bilmiyorum. Gidince kendi aracımızla gidiyoruz.

İzmir’i kuzey ve güney olarak ayırırsak
Kuzey rotası olarak Karşıyaka/Bostanlı da sahilde yürüyüş ardından Foça ya geçiş olarak yol çözebilirsiniz. Foça kısmen daha uzak kalıyor Urla’ya göre. Foça yolu üzerinde genelde arabaların durduğu manzaralı bir bölge var orada fotoğraf çekinebilirsiniz. Çay kahve de içebileceğiniz güzel bir kafe var tepede. Foça ikiye ayrılıyor yeni ve eski Foça. Ne varsa eskilerde var diyip devam edin:) Foçada meşhur bir dondurmacı var. Çarşıda hediyelik eşya satan minik dükkanlar var. Sahili minik ve güzel.
Güney rotasında Göztepe sahilinde yürüyüş yapmak, Balçova da teleferiğe çıkmak. İnciraltında midye yemek, Savaş gemisini gezmek var. Hatta vaktinize göre burada kalmak mantıklı. Devam ederseniz Güzelbahçe de balık ekmek yiyebilirsiniz. Az daha ilerde de Urla ya varırsınız. Urla nın yine minik bir çarşısı var. Balık restoranları dizili. Sahilde birçok güzel kafe var. Deniz’in dibindesiniz.
İkisinin ortasında kalan Konak ve Alsancak tan bahsettik. Göztepe Konak Alsancak ve Karşıyaka rotalarınızda vapur tercih edebilirsiniz.
Ben size inciraltı yı tavsiye edeceğim zaman kısıtlaması nedeniyle. Trafiği unutmamak gerek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…