• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yargılayanlar yazmasın lutfen

Irmak kaymaz

Yeni Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
25 Eylül 2020
32
5
3
27
Herkese merhaba. Öncelikle hamıle olanlara hayırlı saglıklı dogumlar evlat sahibi olmak isteyen herkesede dualarının kabul olmasını diliyorum. Bende bir hamileyim ve bu surece hep dua ediyorum. Konumuza gelecek olursak 26 haftalık hamileyim ve maalesef ki sigara kullanıyorım. Bırakamadım cok cok denedim sadece azaltabıldım oyle cok uzuluuorım ki anlatamam buraya kendimi rahatlatmak ıcın yazmıyorum ama merak ediyorum hamılelegın de sigara kullanıpta dogum yapan annelerin tecrubelerını merak ediyorum

Herkese merhaba. Öncelikle hamıle olanlara hayırlı saglıklı dogumlar evlat sahibi olmak isteyen herkesede dualarının kabul olmasını diliyorum. Bende bir hamileyim ve bu surece hep dua ediyorum. Konumuza gelecek olursak 26 haftalık hamileyim ve maalesef ki sigara kullanıyorım. Bırakamadım cok cok denedim sadece azaltabıldım oyle cok uzuluuorım ki anlatamam buraya kendimi rahatlatmak ıcın yazmıyorum ama merak ediyorum hamılelegın de sigara kullanıpta dogum yapan annelerin tecrubelerını merak ediyorum
Sigara kullanan annenin çocuğuyum doğduğumda nefes bile alamamisim balgam dolmusum da onu atıp hayata tutunmusum. Gorumcemde kullandi bir sorun yasamadi o. Ama birakabilirsin kafanda bitirirsen sigaranin beynindeki yeri coook coook degisecek denemelisin. Ama birakamam dediğin sürece olmaz. Burda kötü seyler yazan kadınlar çıktığında birakabilecek misin? O zaman bırak

yok yargılamak değil :KK14: nefsını kır gıtsın. en fazla 10gun delırır gıbı oluyor ınsan agzın sureklı bos durmasın dıye cerez faalan yersın. .. ıyı ıhtımalle saglıklı da dogabılır kı orneklerı var, kotu ıhtımalleri soylemeyı bıle ıstemem allah korusun. hıc bısey genellenemıyor garantı edılemıyor. cok ıyı beslensen ve yasasan olmadı mı olmuyor...bısey olmadı yazan arkadaslar ıcıne bı nebze olsun su serper ama yeterlı olur mu?. hasta oldu dediklerinde ıcın kan aglar . sen dogru olanı kendın bılıyorsun. baskasını bosver bence. ınsallah tez zamanda tıksınırsın sıgaradan. bana kayınvalıdem boyle dua etmıstı. bıraktım sukur :KK19:

Slim ve 1 nikotin olan sigaraya geçin.
Kendisi temiz hava sahası.
Şehirde yaşıyorsanız dışarıdaki havayla aynı değerlere sahip😂
Benim günde 1 hakkım vardı, bazen 3 de içtiğim oldu bu sigaradan.

Bu konuyu çok detaylı yabancı makalelerden de araştırmış bir kadınım.
Kanınızdan sigaranın izinin silinmesi 1 sene, vücudunuzdan atılması ise uzun seneler alıyor.
Hamile kalıp sigarayı bırakmak elbette gerekiyor ama zaten kanınızda olduğundan, gebelik düşünüldüğü anda yapılması gerekiyor, doğrusu bu.

Slim ve 1 nikotin olan sigaraya geçin.
Kendisi temiz hava sahası.
Şehirde yaşıyorsanız dışarıdaki havayla aynı değerlere sahip😂
Benim günde 1 hakkım vardı, bazen 3 de içtiğim oldu bu sigaradan.

Bu konuyu çok detaylı yabancı makalelerden de araştırmış bir kadınım.
Kanınızdan sigaranın izinin silinmesi 1 sene, vücudunuzdan atılması ise uzun seneler alıyor.
Hamile kalıp sigarayı bırakmak elbette gerekiyor ama zaten kanınızda olduğundan, gebelik düşünüldüğü anda yapılması gerekiyor, doğrusu bu.
tavsiylerınız ıcın tesekkurler 🥰 gercekten keske en basında baslamasaydık cok pişmanım

Ilkinde da iyi olmuştu ögrendigin zaman direk bırakıyorum ben de anlamadım çok içerdim ama tiryaki değildim sabah uyanınca içmezdim ama çoğu zaman alışkanlık bu sefer de öyle olur umarım 🙏 başka şeylere odaklanin iki üç tane olmuştur bnm de aklıma gelmiyor değil içtikçe hep içmek isteyeceksiniz içenlerde varmış aslında a a ben birakabilyosaniz bırakın derim

Ablam hsmilelikte sigara kullanarak doğum yaptı
Çocuk şuan cigerden problemli maalesef.

Ilkinde da iyi olmuştu ögrendigin zaman direk bırakıyorum ben de anlamadım çok içerdim ama tiryaki değildim sabah uyanınca içmezdim ama çoğu zaman alışkanlık bu sefer de öyle olur umarım 🙏 başka şeylere odaklanin iki üç tane olmuştur bnm de aklıma gelmiyor değil içtikçe hep içmek isteyeceksiniz içenlerde varmış aslında a a ben birakabilyosaniz bırakın derim
Evet kendimi oyalayacak seyler bulmam lazım butun gun dısarı da oldugunda hıc ıcmıyorum ama evde tekken kendime yeniliyorum

Evet kendimi oyalayacak seyler bulmam lazım butun gun dısarı da oldugunda hıc ıcmıyorum ama evde tekken kendime yeniliyorum
Benimde boşlukta aklıma gelirdi bi kere içtim kizimda doğumdan sonrada içmedim bi yıl yine başlamıştım şöyle düşün kurtuabilmek için çok güzel bi sebebi var elinde ve bırakırsan bir kereden bi şey olmaz diye asla başlama bi anda bitir azaltmada çözüm değil hep ertele bi saat sonra diye mesela diyet yapar gibi nasıl sabredince zamanla alışıyoruz tokluk hissi oluyor zamanla alışicaz ins 😊

Merhaba bende 4 aylık hamileyim. Açıkçası bende bu konuyu merak ediyorum. İkinci bebeğıme hamileyim birincide hiç içmedım. İkkincimde 3 aylık olunca canım çok istemeye başladı bazen içiyorum. Bazen derken oyle bir haftada bir tane 2 haftada bir tane filan. Tamamen brakmak mumkun olmuyo maalesef. Çok nadir içmeme rağmen korkuyorum. Siz günde kaç tane içiyosunuz acaba

allen carr denediniz mi?
ben 13. haftada bırakabilmiştim, öğrendiğim anda sigaraları tam yarısında söndürmeye başladım. Bende bu yöntem işe yaramıştı ama allen carr denemediyseniz o da ilk denemede bıraktırır, çok etkili
bırakmaya veya anlamlı şekilde azaltmaya çalışın çünkü doğurmakla bitmiyor, uzunca bir emzirme dönemi var, emzirme dönemi de en az hamilelik dönemi kadar önemli.

Benimde boşlukta aklıma gelirdi bi kere içtim kizimda doğumdan sonrada içmedim bi yıl yine başlamıştım şöyle düşün kurtuabilmek için çok güzel bi sebebi var elinde ve bırakırsan bir kereden bi şey olmaz diye asla başlama bi anda bitir azaltmada çözüm değil hep ertele bi saat sonra diye mesela diyet yapar gibi nasıl sabredince zamanla alışıyoruz tokluk hissi oluyor zamanla alışicaz ins 😊
Gercekten tebrik ederim 😊 ah ahh keske bende basarabılsem deniyorum ama sonuç hep husran oluyor

Merhaba bende 4 aylık hamileyim. Açıkçası bende bu konuyu merak ediyorum. İkinci bebeğıme hamileyim birincide hiç içmedım. İkkincimde 3 aylık olunca canım çok istemeye başladı bazen içiyorum. Bazen derken oyle bir haftada bir tane 2 haftada bir tane filan. Tamamen brakmak mumkun olmuyo maalesef. Çok nadir içmeme rağmen korkuyorum. Siz günde kaç tane içiyosunuz acaba
Ne guzel gunluk belli bir rutınde ıcmıyorsanız bırakmanız ve bebege zarar konusunda cok daha sanslısınız maalesef ben gunluk ıcıyorum 4 veya 5 tane 😔

allen carr denediniz mi?
ben 13. haftada bırakabilmiştim, öğrendiğim anda sigaraları tam yarısında söndürmeye başladım. Bende bu yöntem işe yaramıştı ama allen carr denemediyseniz o da ilk denemede bıraktırır, çok etkili
bırakmaya veya anlamlı şekilde azaltmaya çalışın çünkü doğurmakla bitmiyor, uzunca bir emzirme dönemi var, emzirme dönemi de en az hamilelik dönemi kadar önemli.
Hayır denemedim ama denemek istiyorum. Kesinlikle onumde cok uzun bir yol var bır an once bırakmak benim ıcın en karlısı olacak. Oyle cok baglanmısım ki meger farkında olmadan su zamanlarda anladım hep bırakmaya çalısmak vicdan azabı korku hamilelik psikolojisı hepsi ust uste geldıgı ıcın daha da zorlanıyorum keske daha once bırakabılseydım

Ne guzel gunluk belli bir rutınde ıcmıyorsanız bırakmanız ve bebege zarar konusunda cok daha sanslısınız maalesef ben gunluk ıcıyorum 4 veya 5 tane 😔
Çok değil aslında kendinizi üzmeyin hic siz başarabilirsiniz ilk mı bilmiyorum ama ben hep istiyordum bırakmayı çünkü çocuklara o kadar kötü örnek oluyo ki zamanla açık havada balkonda yanında içiyosunzarar veriyosun üzülüyorum keşke hic içmesek siz de yaparsınız 😊

Kesinlikle ben de Allen Carr’ı öneririm. Benim eşim 38 yaşında ve 15 yaşından beri sigara içen biri ve benim zorumla birkaç kez bıraktı ama tekrar başladı. Bu kişinin kitabını okuyunca gerçekten kafasında bitirdi ve çok şükür 2 aydır içmiyor. İnşallah bir daha başlamaz

Çok değil aslında kendinizi üzmeyin hic siz başarabilirsiniz ilk mı bilmiyorum ama ben hep istiyordum bırakmayı çünkü çocuklara o kadar kötü örnek oluyo ki zamanla açık havada balkonda yanında içiyosunzarar veriyosun üzülüyorum keşke hic içmesek siz de yaparsınız 😊
Ya ne guzel kalpli insanlar varmıs burada hıc tanımadığı halde guzel dileklerde bulunan cesaret veren Allah razı olsun canim Rabbım saglıkla evladını kucağına almayı nasip etsin ınsallah 🥰

İyi geceler bende ilk gebeliğimde sigara kullandım ama doktorum sadece günde 5 dal ve nikotini düşük sigara içmemi istedi bende öyle yaptım ekstra bol bol yoğurt ve elma yememi söyledi vucüttaki nikotini öldürüyomus ama tabi zamanla vicdan yaptım kendi kendime sadece çekip üfledim bırakamadım bi yandan da çocuğumu düşündüm sonunda ne oldu çocuğum 36 haftalık doğdu aradan bir ay geçti astım bronşit oldu şükür atlattı ama 5 yaşına kadar devamlı hava kullandı bu sebepten dolayıdq nefes borusunda daralma oldu kendimi suçladığım oldu mu evet ama üzülme allah büyük bırakırsın zamanla bilinç altı kabul etmiyo hata yaptığını söylüyor zaten bebeğini sağlıklı bir şekilde kucağına almayı nasip etsin rabbim inşallah bol bol yoğurt yemeni tavsiye ederim canım

Back