• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi Yardımmm....

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

ruj22

Guru
Kayıtlı Üye
2 Haziran 2009
2.877
391
373
44
Biri bana yoğurt yapmayı öğretsin lütfen:(
olmuyo bitürlü olmuyo gittim makine bile aldım ama gene olmuyo
kızım benim yüzümden yoğurt yemiyo ekşi oluyo sulu oluyo bitürlü olmuyo

canım sütlemi yapıyosun.devam sütüyle yapıyosan ayran gibi oluyor o normaldir.ama pastörize sütle yapıyosansütün sıcaklığını tutturamamış olabilirsin.sütü ısıt,parmağın yanmıycak sıcaklığa getir.ama biraz sıcak olsun iyicede ılık olmasın.bir tatlı kaşığı yoğurdu biraz sütle sulandır.evin kaloriferli yada doğalgazlıysa peteğin üzerine sütü koy.sonra sütün içine mayayı koy biriki karıştır.kapağını kapat,üzerinede bez ört.sana birde bir sır veriyim.annem her yemek yaptığında peygamber efendimizin evi gibi bereketli,fatma anamızın eli gibi lezzetli olsun derdi.istersen deniyebilirsin.

canım çok sağol herşekilde deniyorum ama sanırım fatma anamızın eli bende yok sanırım:((
zaten şu hayatta bir pırasa pişiremem şimdide öğrendimki birde yoğurt yapamıcam sanırım:))

ben mayayı koyduktan sonra 1 tane küp şeker koyuyorum hem daha çabuk oluyor hemde sert oluyor dene belki olur..

şekerle tuzla geç tanıştırın diyolar ama hiçbişey kitaplara uymuyor aman yesinlerde diyoruz demei:)) denicez artık

evin kaloriferli ise peteği üzerinde bekletmeyi dene canım
3 saat beklese yeter.
benim hiç ölçüm yoktur milupanın kavanoz mamasının kavanozunu kullanıyorum
yaklaşık dolu dolu bir tatlı kaşığı yoğurt koyuyorum. parmak yakmayan sıcaklıkta süt kullanıyorum
kapağını kapatıyorum. şişeyi çalkalıyorum.
minik bir havluya sarıp peteğin üzerinde bekletiyorum
3- 4 saat bekletip açıyorum ve oğluma yediriyorum.
aslında yoğurt mayalandıktan sonra buzdolabında bekletsem daha sert bir yoğurt olur ama oğluma soğuk yedirmemek için koymuyorum.
3- 4 saat sonra açmayı unutma canım bir kere 8 saat bekletmişim barut gibi ekşi oldu.
oğluma yediremedim.

Back