Mutfak Püf Noktaları yardımmm lütfennn

R

RUKPE

Ziyaretçi
arkadaşlar,yarın akşama misafirim gelecek. menü olarak tarhana çorbası,tavuk sote,pirinç pilavı ve salata düşünüyorum ama yanına soğuk bir mezede eklemek istiyorum.nolur bana bildiğniz tariflerden verinn..yada daha uygun bir menüde olabilir.tavsiyelerinize ihityacım var.

Patlıcan salatası, rus salatası, şehriye salatası (tarifini ramazanda burdan almıştım) yeşil fasülye pişiriyorum meze niyetine koyuyorum sofraya.

ezme koyabılırsın canm patlıcan salatası koyabılırsın kırmızı biber közleyıp guzelmı gorunum saglayabılırsın:kedi:

portakallı kereviz, fırında mantar, zeytinyağlı barbunya, renkli patetes topları, haydari, yoğurtlu mayonezli kereviz salatası. zeytinyağlı enginar dolması ,meksika fasulyesi salatası herse, humus buharda pişmiş brokoli havuç üstüne yoğurt dereotu cevizle süslersen çok şık duruyo ayrıca. ay bide rakı aç bunların yanına oyyysempatiksalakcinni

portakallı kereviz, fırında mantar, zeytinyağlı barbunya, renkli patetes topları, haydari, yoğurtlu mayonezli kereviz salatası. zeytinyağlı enginar dolması ,meksika fasulyesi salatası herse, humus buharda pişmiş brokoli havuç üstüne yoğurt dereotu cevizle süslersen çok şık duruyo ayrıca. ay bide rakı aç bunların yanına oyyysempatiksalakcinni

Zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır acabaa? çok mu oldum :kedi:

Zeytinyağlı barbunya nasıl yapılır acabaa? çok mu oldum :kedi:

Kız, bende bilmiyorum ama sanırım kuru fasülye gibi filan yapılır.:hulya::kedi:
Olmadı aç gogılı bak nasıl yapılırmış. Çareler tükenmez bebemsempatiksalakcinni

evet ben kuru fasulye ğibi yapıyorum akşamdan ıslatıpta pişirikene içine 1 havucu ve 1 patatesi ufak küp küp kesiyorum ister soğuk ister sıcak servis edebilirisn pişerken içine 1 adette kesme şekeri at mutlaka,
ortaya derin servis tabağına koyarsan üzerini maydonozla süsle

kız biz buzluğa atıyoruz barbunyayı yazdan ayıklayıp.
onu yıkar ocağa koyarız. ilk suyunu dökeriz.kara bi su çıkıyo ya. bi daha kaynamaya koyarız. bi yandanda havucu küp küp doğarırz.soğanı doğrarız. kavururuz. üç dört dişte sarımsak.sonra salça ekleyip azcık daha kavururuz. kaynayan barbunyaya ekleriz bunu. istersen bir küçük pateteside küp küp doğrayıp en son ekleriz. biraz toz şeker ekleriz. pişince de üstüne zeytinyağı.. yemede yanında yat yawyerimseniben

kurusuda aynı mantıkla yapılıyo bu arada ..

Kız, bende bilmiyorum ama sanırım kuru fasülye gibi filan yapılır.:hulya::kedi:
Olmadı aç gogılı bak nasıl yapılırmış. Çareler tükenmez bebemsempatiksalakcinni

Ya bu sitedeki herkes böyle tatlımı acaba? bu cevabınız çok hoşuma gitti. çok sempatiksiniz valla. görmeden içim ısındı size.bana fikir veren herkese çok teşekür ederim.
yarın akşama yapacağım zeytinyağlı barbunyayı.daha ilk denemem olcak.inşallah rezil olmam misafirlere..beceririm inşallah.

onu yıkar ocağa koyarız. ilk suyunu dökeriz.kara bi su çıkıyo ya. bi daha kaynamaya koyarız. bi yandanda havucu küp küp doğarırz.soğanı doğrarız. kavururuz. üç dört dişte sarımsak.sonra salça ekleyip azcık daha kavururuz. kaynayan barbunyaya ekleriz bunu. istersen bir küçük pateteside küp küp doğrayıp en son ekleriz. biraz toz şeker ekleriz. pişince de üstüne zeytinyağı.. yemede yanında yat yawyerimseniben

Üff canım çekti bak şimdi, olsada yesek la:nazar:bilmiyorumkismile

oyyy bak sen cinliyee tarif veriyo bideaklinialirimsmile
iyi fikir haa hiç denemedim bende yapayım bakalım
közlenmiş yoğurtlanmış pantlıcan yap bebeem nefis oluyo

X