- 28 Ocak 2017
- 553
- 472
- Konu Sahibi maviningolgesi
Söyle ki; eski köhne evimizden çıkıp Rabbimin izni ile tamamen sıfır güzel bir eve taşındık dedim böcek örümcek hasaret olmaz. Hasere ne demek kirkayaklar ciyanlar sumuklu bocekkler kızlar kafayı yicem. Eve ilk girdiğimizde bu kapkara örümceklerden bulduk kaç tane yukardan ağ ile sarkıyor köselerden insanın ödünü alıyor kapıdan falan girerken bi kere öyle kendime gelemedim kaç saat şimdi ise bugün çöm yağmur yağdı. İkinci kattayız asagisi giriş bahçe ama fayans bahçe etrafı toprak orda da biseyler ekili bi de bahçenin ortasında kocaman bir musmula ağacı. Genelde temizdir bakılır asagisi sorumlu zaten. Evin arkası komple bahçe. Bi iki kere kırk ayak yakalamıştık evde ama bahçelik yer dedik. Bu akşam eve bi geldik kızlar sağ duvar komple kırk ayak ve sumuklu böcek. Daha çok kırk ayak. İnanamadık otuz tane vardı. Bir tane de çiyan gördüm o aklımı aldı zaten. Bugün yağmurlu diye kapı pencere açmamıştım evde de yoktuk zaten. Ama yukarı bi çıktık on dakika içinde dört tane kırk ayak imha ettik yattığım yastıkta bile dolaşıyor sanki çok tedirginim. Ev sahibimizi arıyoruz açmıyor herşeyi ağırdan alan bir adam. Eğer onlarda da varsa komple ev ve bahçeyi ilaçlayalım diyeceğiz ama adam keyfine göre davranıyor hep. Biz de kendi coZumumuzu arıyoruz onlar ne yaparsa yapsınlar ama evi temizlesek bile bahçeden bitmedikten sonra fayda etmez bence en son gece yatmadan çamaşır makinesinin altından ciyan yavrusu gibi bisey çıktı ya da psikolojikmen öyle sandım. Ama niye olmasın evin etrafı dolu evde köpek var bisey görsün atlıyor yiyor. Bi tanesini tuttu balkondan getirdi kirkayagin önümüze soka girdik pislikle bir ilgisi var mi bilmiyorum ama yan ev yıllar önce terkedilmiş sırf rutubet içinde ve bahçesi dizine kadar yaprak ağaçlardan dökülmüş çürümüş meyve bu haşerelerle o yüzden uğraşıyoruz sanırım. Ev yıkılacak yeni ev yapılacak o zaman hepsi bize mi istila edicek bitişik diye kızlar çok korkuyorum yardım resmen kabus yasıyorum :’( kirkayak ve ciyanin resmini birebir atıyorum sağolun şimdiden