Nişan Yardımınıza ihtiyacım var......

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi
canım zor durumun. Allah yardımcın olsun. takıldığım yerler var altta sıralaycağım.

uzakta olabilirler. ara ara da olsa gönül almaları gerek telefonla arayıp. kız tarafısınız siz. ama sık aramaması yüz göz olmaması iyidir. 20-30günde bir kayıvaliden anneni seni annen de geri onu arayabilir.

4 bilezik takacakmış, 6 en azmış... gerek yok. ama gelir sana "ne istiyorsun bak durumum bu kadar bu bütçeyle ne istersen alalım der". kendi karar vermiş bile ne takacağına sana sadece haber ediyor.

eviniz altlı üstlü imiş. soruldu mu? emrivaki mi? hadi altlı üstlü. sıfırdan ev kiralanacak ya da alınacak neyse en uygunu şu ki "sen henüz baba evindesin öyle ailensiz gidip kalamazsın. şehirdışı gittimi günübirlik olmaz. senin babanı-anneni ararlar. ev bakalım kızımız gelsin görsün bilrikte seçsin derler. baban annen "yok tek gelemez" derlerse "buyrun bilirkte gelin" derler.yine de gitmezsen gider alır evi.

düğün olsa kimse gelmez. cimrilikten de olabilir ama hakikaten adetleri de olabilir. benim kendi öz ailemde yıllardır tek düğün yapan bendim. biz de büyük nişan olur salonda, nikah yapılır sonra erkek tarafı büyüklere evde yemek verir.... neyse ben hem salonda büyük nişan yaptım hem düğün yaptım ve akrabalarımda ilktim. gelmeyenler de oldu. banane gelen de gelmeyen de sağolsun....

ufak tefek herşey hallolur. ama senin asıl problemin şu ki sözlün kendi karar veriyor sana sadece haber veriyor. böyle olmaz... fikir alınır. sözlüyken böyle ise evliyken vay haline. bu dediğimi yamana atma. kavga etme blöf yapma sakın. blöfler, ayrılırım tehditleri sonra kadının kendi yüzüne patlar. sakince ama inatla dik durarar ikinizle ilgili şeylere "birlikte karar vereceğinizi" söyle.

şunu da bil ki evlenmeden tokgözlülük yaptığın için evlendikten sonra kimse de "aferin" demiyor. hatta erkek tarafından biri gelin olacağı zaman o sen gelinken bilinmeyen adetlerin tillahı biliniyormuş görüyorsun ve "bir aptal ben miyim" diye doluyorsun.

bütün bunlara rağmen. git evinizi görün derim. diyleimki gitmedin. sözlün de gelmedi kavga oldu... eee evi görmeyecek misin? bu sözlünün işine gelmeyecek mi? zaten kendi karar veriyor herşeye. herşeye müdahil ol. beğenmediğin şeyleri almasın. sensiz bişi mi aldı. " evimize bişey alınacaksa 50bin çeşit var illaki ikimizin de beğeneceği bir şey bulunur tek başına karar veremezsin orası benim evim olacak, evin hanımı benim" diye sok kafasına şimdiden. orasının senin evin olduğunu, evin hanımının sen olduğunu, evle ilgili kararları snein vermen gerektiğini sok kafasına. ama kavgayla değil. en güzel anlarınızda güzelce.

canım benim siz gelmemelerinden yakınıyorsunuz bunun için sözlünüze sööyleyebilirsiniz sizin gelmeniz gerek diye yok onlara söyleyemiyorsan tanıdığınız biri varsa iyi görüştüğünüz ona anlatırsınız siz söyledikten sonra dedikleriniz yerine ulaşabilir ama neden bize söylemediler diye tavır da alabilirler canımm

canım çok teşekkür ederim ilgin ve vakit ayırdığın için çok faydan oldu sağol

Bende evi görmek istrim tamam ama şuan gitmemizi onlar gelmedi diye istemiyorum ve zaten maddi yönden sıkıntılı bi dönemdeyiz. Ben karşılarım dedi sonrada babamı aradı babam tamam dedi bizimkiler gidicez gözüyle bakıyolar o öyle ısrarcı olduğu için illada gelin dediği için. Yoksa ben hiç gitme tarftarı değilim. Bu sabah dedimki " o kadar dedim biz gelmeyelim sen gel diye. Boşu boşuna gelmiş olcaz ne gerek var.. ev tutulmuş olabilir ama bizlik bişey yok ortada anlıyomusun " dedim

oda" gelmeniz için illa bişeymi olması lazım tamam ben gelcem siz gelmeyin dedi" bende "tamam"dedim. Oda" aman sen gelme yerler seni burda" dedi. Bende dedimki niye kırıcı oluyosun bizim şuan sıkıntımız var eğerki sen müsaitsen karşılarım diyosan çok istiyosan tamam geliriz sorun değil dedim istersen sen gel buraya dedim.Oda aynen şöyle dedi " tamam akşam bizimkilerle konuşayım haber vercem ben sana"

Şimdide dedimki ister kız ister darıl ben senin gelmenden yanayım. Neden peki dedi.Bunun cevabını işten çıkınca yazıcam sizden öğrendiklerimle Onların gelmesi gerektiğini tekrar edicem gelemiyolarsada yine aynı sözleri söylicem ama ben gitmicem armut piş ağzıma düş felsefesinde annesi.farkındayım

ben anlamiyorum bu insanlari gercekten. sinirimden patliyordum patliyordum anlatamam size. aynisi bendede oldu aramizda 6 saatlik yol var nisanlimla , söz ve nisan ayni anda oldu bizde nisan istiyorduk masraf olur yok mesafe var diye dordürüzde konusulmadi zaten ikisi bir aradan cikti ama nisanlimla iyice konustum. dügünümüz 2012 sonu olacak ailesine yakin oturmak istemiyorum en az 15 dklik mesafe sart sonucta ben kendi ailemdende uzakta olacam herzaman biraz mesafe iyidir. ayricada dedim bak bu böyle aceleye geldi hop diye oldu ne dügün alisverisine ne hazirliklarda ev dösemede acele ISTEMIYORUM eyer olursa kiyameti koparirim , gerekirse günlerce gezilecek dedim tamam hersey istedigin gibi olacak sana söz veriyorum dedi, sagolsun nisanlim öyle doldursa gelen falan birisi degil sözümden cikmaz ben neyi nasil istiyorsam öyle yapar herzaman arkamda durur ama kizlar inanin icimde kaldi kabarik bir elbise giymek istiyordum nasip olmadi hayirlisi olsun

sana tavsiyem

1 sana sordularmi o evi tutarken? fikrini aldilarmi ne demek alti üstlü oturulacak böyle bir sacmalikmi olurmus KIME DANISIMISLAR??

asla kabul etme bence tavrini koy istemiyorum de cünkü cok zor olur gercekten ev ev üstüne olmaz

2 nisanlinla konus sana arka ciksin cok net bir sekilde tavrini belli et kararlarini belli et neyin nasil olacagina ben karar vermek istiyorum de dile getir ve bencede onlar gelmeden siz gitmeyin. ne ya mesafeyse mesafey varya gicik oluyorum deli oluyorum kafayi yiyorum böyle salak insanlara.... bulmuslar mis gibi gelin ya sabirrr allah sabirrrr sen büyüksün allahim...

Son düzenleme:
ya cidden bunların hepsi aynı yaaa iyi kaynana yok abi yok.
benimkide aynı hiçbişeyle ilgilenmez etmez aramaz sormaz 1 ay sonra nişanım var hiç oğluna demez napıcan ne edicen diye. bide laf söylenildiği zaman zeytinyağ gibi üste çıkarlar yaaa hepsini Allah bildiği gibi yapsın ne denirki.
bende mesafe koydum sözlümle hallediyorum herşeyi oda tek başına canım benim benim gönlümü yapmaya çalışıyo ama çok zorlanıyo.
canım sen nişanlına bak ailesiyle birlikte yaşamayı kabul etmekle çok çok büyük hata etmişsin. daha şimdiden seni temizlik için çağıran kadından hayır gelmez ben sana diyim. Allah yardımcın olsunnnn çok zor çookk.
vee sakın yüzgöz olma canım laf söylesede takma tepene çıkması an mesele olur ve hayatını karartır. sakın gitme onlar gelsinler.
bizimkilerde geçen bayram gelmedi aynı şehirdeyiz üstelik. kurbanda da gelmesinlerde görüyim nasıl ortalığı ayağa kaldırıcam
bütün kaynanalar aynı aynıııııııı

hepsi aynı değil vallhi tatlım :) nazar degmesin ben sürekli annem diyorum kayınvalidem demeye utanıyorum o kadar iyi bir insan :) allah size sabır versin kızlar, kendinizi üzmemye calısın siz ilişkinize bakın

hepsi aynı değil vallhi tatlım :) nazar degmesin ben sürekli annem diyorum kayınvalidem demeye utanıyorum o kadar iyi bir insan :) allah size sabır versin kızlar, kendinizi üzmemye calısın siz ilişkinize bakın

canm sen sanırım henüz sözlüsün daha yolun çok başındasın. tabiki dediğin gibidir inş ama inan annenden başka annen olması çoook zorr çooookkkkk

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…