• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Nişan Yardımınıza ihtiyacım var......

Nişan Adetleri, Nişan Bohçası, Nişan Tepsisi

gamzeli_st

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Nisan 2011
349
0
46
İstanbul
30 ağustosta sözlendim.. Ayrı şehirlerdeyiz.. Sözümde sadece yüzük takıldı ben ona o bana alyans aldık.. Nişan gibi oldu müzikli oyunlu kendiliğinden gelişti.. İstemeye gelindiğinde bizimkiler ne düğün gününe ne nişan yapılırmı yapılmazmı konularına girmedi iki tarafta.. Sonra iş bana kaldı annesi olsun o olsun nişan yapmayalım masraf olur dediler bende tamam dedim.. halbuki bizimkiler nişan yapıcaz sanıyolardı öyle ortadan kalktı.. Düğünede kimse gelmez nikah yapalım dediler bende içimden dedim nişan gitti bari düğün kalsın yoksa üzüldüm cidden heves ettiğim hayal ettiğim gibi olmuyo diye :14: kimse gelsede gelmesede düğün yapıcaz dedim tamam dediler

İstemeye gelip yüzük takıp gittikten sonra bize hiç gelmediler.. Biz onlara bi kere gittik o kadar..Şimdi ev tutmuşlar altlı üstlü oturcaz ama düğün 2012 eylül fln.. onlar erkenden tutmuş taşınıyolar şimdi.. Sözlümde diyoki buraya gel evimize bak yatak odasıda beğeniriz hemde anneme yardım edersin temizliğe.. bende dedimki ailem gelmeden gelemem.. Onlar gidelim demedikçede ben demem dedim.. Oda babamı aramış babamda pek anlamaz bu işlerden tamam gideriz dedi..

Ya şimdi anlamadığım biz madem sadece söz yaptık nişan yapmıyoruz niye hiç bu bohçalardan olsun hediye olsun gelip gitmeleri olsun niye olmuyo bunlar.. onların gelmesi lazım değilmi yanlışmı düşünüyorum.. Tamam kurban kesiyolar diye gelemeyebilirler ama bizimde gitmemiz hoş olurmu en son biz gittik 1,5 2 ay oldu onlar gelmedi.. Fikirlerinize ihtiyacım var

Gitmelimiyiz ?
Gitmemelimiyiz ?

:18:

Bence gitmememelisiz onların gelmesi gerekiyor olmadı bence tavrını koy..

bende öyle düşünüyorum çünkü sonuçta herşeyin bi yolu yordamı var.. Madem kız istedin verdiler hiç bi zorluk çıkarmadılar altın konularına girmediler e sende vur diyince öldürme dimi iyice saldılar rahatlar vllahi :50:

ne kadar hevesliymiş evlenmeye birşey yapmasakda alırız bu kızı diye düşünebilirler bence gitmeyin nişanlınıza da bunu açıkça söyleyin siz gelmeden gelmeyeceğiz diye

30 ağustosta sözlendim.. Ayrı şehirlerdeyiz.. Sözümde sadece yüzük takıldı ben ona o bana alyans aldık.. Nişan gibi oldu müzikli oyunlu kendiliğinden gelişti.. İstemeye gelindiğinde bizimkiler ne düğün gününe ne nişan yapılırmı yapılmazmı konularına girmedi iki tarafta.. Sonra iş bana kaldı annesi olsun o olsun nişan yapmayalım masraf olur dediler bende tamam dedim.. halbuki bizimkiler nişan yapıcaz sanıyolardı öyle ortadan kalktı.. Düğünede kimse gelmez nikah yapalım dediler bende içimden dedim nişan gitti bari düğün kalsın yoksa üzüldüm cidden heves ettiğim hayal ettiğim gibi olmuyo diye :14: kimse gelsede gelmesede düğün yapıcaz dedim tamam dediler

İstemeye gelip yüzük takıp gittikten sonra bize hiç gelmediler.. Biz onlara bi kere gittik o kadar..Şimdi ev tutmuşlar altlı üstlü oturcaz ama düğün 2012 eylül fln.. onlar erkenden tutmuş taşınıyolar şimdi.. Sözlümde diyoki buraya gel evimize bak yatak odasıda beğeniriz hemde anneme yardım edersin temizliğe.. bende dedimki ailem gelmeden gelemem.. Onlar gidelim demedikçede ben demem dedim.. Oda babamı aramış babamda pek anlamaz bu işlerden tamam gideriz dedi..

Ya şimdi anlamadığım biz madem sadece söz yaptık nişan yapmıyoruz niye hiç bu bohçalardan olsun hediye olsun gelip gitmeleri olsun niye olmuyo bunlar.. onların gelmesi lazım değilmi yanlışmı düşünüyorum.. Tamam kurban kesiyolar diye gelemeyebilirler ama bizimde gitmemiz hoş olurmu en son biz gittik 1,5 2 ay oldu onlar gelmedi.. Fikirlerinize ihtiyacım var

CANIM BENİMDE NİŞANIM SENİN GİBİ OLDU FARKLI ŞEHİRLERDEYDİK AMA BİZİM 12 SAATLİK BİR MESAFE VARDI HA DİYİNCE GİDİP GELİNECEK BİR YER DEĞİLDİ ONDAN SÖZ NİŞAN BİR YAPTIK HATTA NİŞANDAN ÖNCE BENDE GİDİP YATAK ODASI SOLON MOBİLYALARIMIZI BEĞENMİŞTİK ALMIŞTIK VE NİŞANDAN 1 AY SONRA EV TUTU NİŞANLIM YANİ OCAKTA NİŞAN ŞUBATTA EV TUTTU BENDE MARTTA İŞ BULUP ORAYA TAŞINDIM TABİ ANNEMLE DÜĞÜNDEN 2 AY ÖNCE AMA BİZİM EVİMİZ AYRIYDI SANA YAŞADIĞIM TECRÜBELERDEN BİR KAÇ TAVSİYEM OLUCAK CANIM

1- SEN ONLARIN ŞEHRİNDEN DEĞİLSİN DİYE UZAKLAR DİYE HEP ÖZENSİZ İSTEKSİZ DAVRANICAKLAR VE HERŞEYE NE GEREK VAR DENİLECEK SAKIN TAKMA YOKSA BU SÜREÇ ÇOK SANCILI GEÇER SENİN İÇİN
2-ARANIZDAKİ MESAFE NE KADAR BİLMİYORUM AMA GELMELERİ GEREKİRMİ GEREKİR AMA ŞARTLARI BİLMEDİĞİMDEN BİİZMKİLER BİR DÜĞÜNE BİR NİŞANA GELDİLER HE BU ARADA BİZDE 2 DÜĞÜN YAPILDI HEM KENDİ MEMLEKETİMDE HEM EŞİMİN AMA SİZİ ARAYIP SORUYORLARMI SAYIYORLARMI ÖNEMLİ OLAN O BİZİ HİÇ ARAYIP NASIL OLUCAK EDİCEK DENMEDİ BİZDE KIRILIYORDUK AYNEN SENİN GİBİ AMA BOŞVER O DÜĞÜNDEN SONRA BAŞINA YASTIĞI KOYDUĞUN GİBİ UNUTUYORSUN HEPSİNİ
3-AMA ONLAR GELEMDİĞİ SÜRECE BENCE GİTMEYİN HEM KIZ EVİ NAZ EVİDİR YAPABİLDİĞİNİZ KADAR NAZI YAPIN
4- ALTLI ÜSTLÜ OTURMAYA KARALIMISIN BENCE YOL YAKINKEN BU KONUDA TAVRINI AL HEM AİLENDEN UZAKTA OLUCAKSIN HEM ONLARLA İÇİÇE OLUCAKSIN BENCE EN AZ YARIM SAAT MESAFEN OLSUN ( BEN O ŞARTI KOŞMUŞTUM BEN AİLEMDEN KİLOMETRELERCE UZAKTAYKEN SENİN AİLENLE SIKI FIKI OLAMAM DİYE SAĞOLSUN EŞİM HEP DESTEK OLDU BANA)

ay canım aynen dedğin gibi vlla :43:

Ya ben onun annesinin muhattabı değilim ama kadın hep beni arayıp sıkıştırıyodu Şimdi konu şuydu sözden sonra sözlüm dediki mayısta fln evleniriz. bende dedimki sen mayısa kadar hazır olabilceğne inanıyomusun. Oda dediki 4 tane bilezik yapıcam zaten. Bende şaşırdım yani ne bilim maksat görmemişlik değilde bende dedimki 4 mü normalde 6 fln olur diye biliyorum ben dedim. Oda dediki benim bütçem bu ben bu kadar alırım. Sonra saçma sapan şeylerden birbirimize girdikmi. Beraber oturcaktık bende kızdım sinirlendim insanlık yaptık hani rakam vermedik ama hem 15 gr dan hemde 4 tane şaşırdım doğrusu Dedim beraber oturmayı kabul edip altından bahsetmeyip zora sokmayıp hata yptık demekki. Sonra annesi tutturdu nişan yapmayalım masraf olur peki dedim artık o kadar bunaldımki.

Sonra annesi yine demişki düğüne kimse gelmez nikah yapın. Bende dedim herşey masraf oluyo ağlicam artık ya dedim. tamam dedi yaparız. Sonra baktım annesi bu konular yüzünden hep beni sömürüyo bende madem öyle beraber oturmamızın anlamı yok dedim ben para biriktirelim ev alalım diye beraber oturmak istemiştim ayrı oturcaz dedm alcaksın eşyanı fln oda triplere girdi tamam dedi.Sonra annesi naptı ne etti böyle altlı üstlü dublex bi yer ayarladı bende yine tamam ya dedm sıkıldım artık öyle kabul ettim ..Çalışcağm için kolayıma gelir dedim geçimsiz değiller pek..

Ama işte böyle ailem beni o kadar sevip kıyamadan büyüttü evliliği hiç düşünmezdim başladık bi kere he sevmeye seviyorum ama isterdimki herşey güzel olsun ama olmuyo :14:

Son düzenleme:
30 ağustosta sözlendim.. Ayrı şehirlerdeyiz.. Sözümde sadece yüzük takıldı ben ona o bana alyans aldık.. Nişan gibi oldu müzikli oyunlu kendiliğinden gelişti.. Istemeye gelindiğinde bizimkiler ne düğün gününe ne nişan yapılırmı yapılmazmı konularına girmedi iki tarafta.. Sonra iş bana kaldı annesi olsun o olsun nişan yapmayalım masraf olur dediler bende tamam dedim.. Halbuki bizimkiler nişan yapıcaz sanıyolardı öyle ortadan kalktı.. Düğünede kimse gelmez nikah yapalım dediler bende içimden dedim nişan gitti bari düğün kalsın yoksa üzüldüm cidden heves ettiğim hayal ettiğim gibi olmuyo diye :14: Kimse gelsede gelmesede düğün yapıcaz dedim tamam dediler

istemeye gelip yüzük takıp gittikten sonra bize hiç gelmediler.. Biz onlara bi kere gittik o kadar..şimdi ev tutmuşlar altlı üstlü oturcaz ama düğün 2012 eylül fln.. Onlar erkenden tutmuş taşınıyolar şimdi.. Sözlümde diyoki buraya gel evimize bak yatak odasıda beğeniriz hemde anneme yardım edersin temizliğe.. Bende dedimki ailem gelmeden gelemem.. Onlar gidelim demedikçede ben demem dedim.. Oda babamı aramış babamda pek anlamaz bu işlerden tamam gideriz dedi..

Ya şimdi anlamadığım biz madem sadece söz yaptık nişan yapmıyoruz niye hiç bu bohçalardan olsun hediye olsun gelip gitmeleri olsun niye olmuyo bunlar.. Onların gelmesi lazım değilmi yanlışmı düşünüyorum.. Tamam kurban kesiyolar diye gelemeyebilirler ama bizimde gitmemiz hoş olurmu en son biz gittik 1,5 2 ay oldu onlar gelmedi.. Fikirlerinize ihtiyacım var

gitmelimiyiz ?
Gitmemelimiyiz ?

:18:

ayy orta yerımden çatlıcam şimdi..bende dahil herkeste aynı sorunlar ..

canım benimde sözüm oldu nişanım yuksek ihtimal olmıcak...

sözden sonra adetleri konusmak icin bize gelmek istediler.. annem kabul etmedi.. biz gelelim size dedi... acıkcası her geldiklerinde tantana oluyor... sil supur yemek hazırla.. zaten bin tane derdi var kadının bi de onların gelmeleri gitmeleriyle mi ugrasıcak

hem mesafe her zaman iyidir.. cok içli dışlı olmaya gere yok ki..

bu gelme gitme meselesini bu kadar takma... onemli olan sözlün geliyomu size? o bence... sözlüm bize surekli gelir gider ama ailesiyle bayramdan bayrama gibi bi durumdayız yani

ben mesafe koyuyuorum bilerek...

kaynanam da aynen anlattıgın gibi.. takı konusunda da elimde bu geliyor deyip sıvıştı.. sözlümün parasına bile el koydu, nişan olmasın dedi daha neler neler.. ama hiç yüz göz olmadım ailemide yüz göz etmedim agızımı bile açmadım..

sölicegim ne varsa ogluna soyledim... gecen gün kendisi aradı beni kızım napıosun diye.. saygıda kusur etmeden konnustum bitti bayram dada gidip elini öperim biter...

bencede gitme... ama geldi gelmedi meselesinden degil.. yüz göz olmamak araya mesafe koymak için cunku kayınvaliden benimkine cok ama cok benziyor...

Arkadaşım delimisin sen yok masraf olmasın diye düğün istemiyolarmış. tabiki düğünün olsun kesinlikle ayrıca oyle altlı üstlü oturma okonuda kesin tavrını koy. Bilezik mevzusuna gelince bence 4 bileziği küçümseme bide uygun bi set alırlar tamam işte. azda dedğilki 4 bilezik ama tabi nişanda takmadılar kaytardıkları için haklısın. kusura bakma arkadaşım ama bence senin suçun birazda. Bu kadarda uysal olmayın şu erkek tarafına

canım benimde sözüm oldu nişanım yuksek ihtimal olmıcak...

sözden sonra adetleri konusmak icin bize gelmek istediler.. annem kabul etmedi.. biz gelelim size dedi... acıkcası her geldiklerinde tantana oluyor... sil supur yemek hazırla.. zaten bin tane derdi var kadının bi de onların gelmeleri gitmeleriyle mi ugrasıcak

hem mesafe her zaman iyidir.. cok içli dışlı olmaya gere yok ki..

bu gelme gitme meselesini bu kadar takma... onemli olan sözlün geliyomu size? o bence... sözlüm bize surekli gelir gider ama ailesiyle bayramdan bayrama gibi bi durumdayız yani

ben mesafe koyuyuorum bilerek...

kaynanam da aynen anlattıgın gibi.. takı konusunda da elimde bu geliyor deyip sıvıştı.. sözlümün parasına bile el koydu, nişan olmasın dedi daha neler neler.. ama hiç yüz göz olmadım ailemide yüz göz etmedim agızımı bile açmadım..

sölicegim ne varsa ogluna soyledim... gecen gün kendisi aradı beni kızım napıosun diye.. saygıda kusur etmeden konnustum bitti bayram dada gidip elini öperim biter...

bencede gitme... ama geldi gelmedi meselesinden degil.. yüz göz olmamak araya mesafe koymak için cunku kayınvaliden benimkine cok ama cok benziyor...

Ben onu bi kere aramışımdır oda sözlendikten sonra onlara giderken yolda.oda sözlümün ısrarıyda oda neden ?? sözlüme msj atmış " ben onu o kadar aradım o bi kere bile aramadı zaten kimden yana şansım olduki" diye. Sözlüm o zaman çlışıyodu gececiydi.Normalde hep kendi arar beni hep beni kafaya almaya çalışır bende o konulardan sonra bunaldım çok pskolojm bozuldu aradığı zaman açmadım Eve gittiğimde annemin yanındyken aradım noldu diye hani benle özele giremesin annem var diye.Öylede oldu..Sıkıştıramadı beni

Sözlümde gelmedi sözlendikten sonra 30 ağustos söz tarihiydi. Bayramda beni çağırıyodu ben gitmedim gelemem ben dedim ailem olmadan.Sonra çok tantana yaptı gel diye.YOk dedim.Sonra ev çıktı başımıza.Şimdide bizim evimiz olucak sonuçta niye merak etmiyosun niye gelmek istemiyosun diye tutturdu. Yoksa o gelicekti bayramda.

Benim sözlümde biraz akıl olsa beni bu konularla muhattap etmezdi. Yıprandım çünkü. Hiç bi ağırlık bırakmadılar bizde

Arkadaşım delimisin sen yok masraf olmasın diye düğün istemiyolarmış. tabiki düğünün olsun kesinlikle ayrıca oyle altlı üstlü oturma okonuda kesin tavrını koy. Bilezik mevzusuna gelince bence 4 bileziği küçümseme bide uygun bi set alırlar tamam işte. azda dedğilki 4 bilezik ama tabi nişanda takmadılar kaytardıkları için haklısın. kusura bakma arkadaşım ama bence senin suçun birazda. Bu kadarda uysal olmayın şu erkek tarafına

Hadi ben safımda bizimkilerde de hata var Çok iyimserler istemeye geldiklerinde bişey demediler onlara bıraktılar ilk tecrübeleri zaten ne bilsinler..

Derdim bilezik para değil değer verildiğimi bilmek şu evlilik aşamalarını hoş güzel şeylerle bitirmek hiç takmasın sorun değil.

Ben sırf ev alalım diye beraber oturmayı kabul edince annem sözlüme dediki eşya fln alma sadece yatırım yap sende yap kızımda yapsın evinizi almaya çalışın. Sadece yapcağı bi düğündü bi takıydı. Onuda ortadan kaldırmaya çalıştıklarını görünce ben tepki gösterdim Madem öyle dedim ayrı ev tutucaksın eşyanıda al bende alıcam gereken herşeyi.Oda tamam demişti.Yani yapsa yapar o ucuza gitmekte ısrarlı

Ben çok fedakarlık yaptım kendimce. Ayrı evden vazgeçtim takıdan nişandan vazgeçtim. Ama yapmamak lazımmış. Kadın ev tutmuş bana diyoki gel yardım et bana temizliğe.Sözlümde öyle diyo ya dedim bize ait ne varki ben boş evin neyine gelim ne sebeple. Hani kesin eşyada alrız da demiyo.Ben ailemi boşu boşuna oraya niye sürükliyim dmi.

Zaten biz gittiğimzde de bana hiçbişey almadılarda takmadılarda madem nişan yapmıyoruz dmi.Benim içimden hediyeler alıp vermek geçiyo onlara ama önce onlar yapmalıki bende vereyim.Hiçmi heves etmiyolar anlamıyorum :14:

Hadi ben safımda bizimkilerde de hata var Çok iyimserler istemeye geldiklerinde bişey demediler onlara bıraktılar ilk tecrübeleri zaten ne bilsinler..

Derdim bilezik para değil değer verildiğimi bilmek şu evlilik aşamalarını hoş güzel şeylerle bitirmek hiç takmasın sorun değil.

Ben sırf ev alalım diye beraber oturmayı kabul edince annem sözlüme dediki eşya fln alma sadece yatırım yap sende yap kızımda yapsın evinizi almaya çalışın. Sadece yapcağı bi düğündü bi takıydı. Onuda ortadan kaldırmaya çalıştıklarını görünce ben tepki gösterdim Madem öyle dedim ayrı ev tutucaksın eşyanıda al bende alıcam gereken herşeyi.Oda tamam demişti.Yani yapsa yapar o ucuza gitmekte ısrarlı

öncelikle allah gönlünüze göre versin herşey istediğiniz gibi olur inş diyeyim daha sonra nacizane fikirlerimi söyleyeyim ev almak için ayrı eve çıkmıyorsanız bu iş çok uzar gibi geliyo hani krediyle falan bi ev alsanız kira öder gibi kendi evinizi ödeseniz mademki sizde çalışıyosunuz çünkü daha sonra çocuk olurda çalışmaya devam ederseniz gitmeyin nasıl olsa bu çocuk bakılacak ben bakayım sizde burda kalın diip orda kalırsınız ama bunlar problem değil diyorsanız o zaman sizden hiçbirşey istemiyorum ama o zaman altın yaparsınız diyebilirsiniz diye düşünüyorum birde düğün meselesinde ise kimse gelmez diyip düğünden vazgeçmeyin sizin tarafınızda gelinliğinizi giyer evinizden çıkar nikah yaparsınız onların tarafında da düğün yaparsınız tabi sizde istiyorsanız

öncelikle allah gönlünüze göre versin herşey istediğiniz gibi olur inş diyeyim daha sonra nacizane fikirlerimi söyleyeyim ev almak için ayrı eve çıkmıyorsanız bu iş çok uzar gibi geliyo hani krediyle falan bi ev alsanız kira öder gibi kendi evinizi ödeseniz mademki sizde çalışıyosunuz çünkü daha sonra çocuk olurda çalışmaya devam ederseniz gitmeyin nasıl olsa bu çocuk bakılacak ben bakayım sizde burda kalın diip orda kalırsınız ama bunlar problem değil diyorsanız o zaman sizden hiçbirşey istemiyorum ama o zaman altın yaparsınız diyebilirsiniz diye düşünüyorum birde düğün meselesinde ise kimse gelmez diyip düğünden vazgeçmeyin sizin tarafınızda gelinliğinizi giyer evinizden çıkar nikah yaparsınız onların tarafında da düğün yaparsınız tabi sizde istiyorsanız

Aramızda 2,5 saatlik yol var.Onların orda pek akrabası yok akrabalarıda burda.O yüzden düğünüde burda yapmaya karar verdiler.

Bunu demiştik ama onlar nedense aynı evdede otursak ayrı eve çıkıp eşyada alsalar almasalarda bütçeleri buymuş Diretiyolar yani. Düğünden vazgeçmem bi nişan yapmadık diye çevremdekilerin karşılamaları çok tuhaf oldu yadırgadılar bide düğün yapmıyoruz dersem millet afallar vlla

arkdşlarımın nişanıda oldu gelip bayramlıklarını hediyelerinide aldılar bohçada aldılar Bi benim olmuyo ben bi sözle düğüne kadar böylece beklicem sanırım

Aramızda 2,5 saatlik yol var.Onların orda pek akrabası yok akrabalarıda burda.O yüzden düğünüde burda yapmaya karar verdiler.

Bunu demiştik ama onlar nedense aynı evdede otursak ayrı eve çıkıp eşyada alsalar almasalarda bütçeleri buymuş Diretiyolar yani. Düğünden vazgeçmem bi nişan yapmadık diye çevremdekilerin karşılamaları çok tuhaf oldu yadırgadılar bide düğün yapmıyoruz dersem millet afallar vlla

arkdşlarımın nişanıda oldu gelip bayramlıklarını hediyelerinide aldılar bohçada aldılar Bi benim olmuyo ben bi sözle düğüne kadar böylece beklicem sanırım

onlarla oturacaksanız eşya almayacaklarsa yaklaşık 2000-3000 bi rakam ellerinde kalıcak onla en az 2 tane daha bilezik yapabilirler madem bilezik yapmayacaklarsa ayrı eve çıkıp eşyalarınızı aldırabilirsiniz inannınki evliliğin üzerinden 2 yılda 2 günde aynı nasıl olsa evlendik veya evlendiler diye birçok şeyi yapmıyorlar birde sizin bakmanıza fırsat vermeden ev tutumuşlarsa size danışmamışlarsa hani beraber oturacaksınız ya bence evi temizlemeye gitmeyin ben böle bi durumda olsam yapacaklarımı söylüyorum fakat siz daha farklı düşünüyor olabilirsiniz o yüzden ilk önce yüreğinizi dinleyin ne istediğine dair biz sadece öneri verebiliriz

onlarla oturacaksanız eşya almayacaklarsa yaklaşık 2000-3000 bi rakam ellerinde kalıcak onla en az 2 tane daha bilezik yapabilirler madem bilezik yapmayacaklarsa ayrı eve çıkıp eşyalarınızı aldırabilirsiniz inannınki evliliğin üzerinden 2 yılda 2 günde aynı nasıl olsa evlendik veya evlendiler diye birçok şeyi yapmıyorlar birde sizin bakmanıza fırsat vermeden ev tutumuşlarsa size danışmamışlarsa hani beraber oturacaksınız ya bence evi temizlemeye gitmeyin ben böle bi durumda olsam yapacaklarımı söylüyorum fakat siz daha farklı düşünüyor olabilirsiniz o yüzden ilk önce yüreğinizi dinleyin ne istediğine dair biz sadece öneri verebiliriz

sordular bana ben tamam dedim.Bana dediki alt katta annemler üst katta bi yatak odası bi oturma odası bide banyoyla teras var orası bizim dedi bende tamam dedim.Bi daha vazgeçme bak dedi. Geçmem dedim. Gitmicem zaten benim içimden gelmiyo gitmek. Onların gelmesi gerekirken benim 2. kez üst üste gitmem olmaz millet dicek bunlar gitmedi kız yine geldi ister istemez içli dışlı oluyosun zaten tanıdıklar.Bu kadar samimileşmenin anlamı yok daha yeni sözlendik hele bi dursun dmi ama. Gelsinler bi kez daha otursunlar ne var yani çokmu büyük bişey.. Bi söz yapıp gittiler gidiş o gidiş. Gizlimiz saklımız kalmadı diye hep benim mi gitmem gerek şimdi.Hep ayaklarına çağırsınlar nede olsa biz kız aldık sanki :57:

evleri kira 4 kişiler.babası emekli ve çalışıyo bide kendisi çalışıyo.Erkek kardeşi çalışmıyo evde oturuyo.Kiraları 500.Şuan tuttukları 2 katlı yer 700.Sözde biz kira vermicekmişiz onlar karşılicakmış ama sanmıyorum lafta kalır. Düğünede babası kredi çekicekmiş zaten.Kesin takılarımızda onun borcuna gider hepsi bu kadar

ay canım aynen dedğin gibi vlla :43:

Ya ben onun annesinin muhattabı değilim ama kadın hep beni arayıp sıkıştırıyodu şimdi konu şuydu sözden sonra sözlüm dediki mayısta fln evleniriz. Bende dedimki sen mayısa kadar hazır olabilceğne inanıyomusun. Oda dediki 4 tane bilezik yapıcam zaten. Bende şaşırdım yani ne bilim maksat görmemişlik değilde bende dedimki 4 mü normalde 6 fln olur diye biliyorum ben dedim. Oda dediki benim bütçem bu ben bu kadar alırım. Sonra saçma sapan şeylerden birbirimize girdikmi. Beraber oturcaktık bende kızdım sinirlendim insanlık yaptık hani rakam vermedik ama hem 15 gr dan hemde 4 tane şaşırdım doğrusu dedim beraber oturmayı kabul edip altından bahsetmeyip zora sokmayıp hata yptık demekki. Sonra annesi tutturdu nişan yapmayalım masraf olur peki dedim artık o kadar bunaldımki.

Sonra annesi yine demişki düğüne kimse gelmez nikah yapın. Bende dedim herşey masraf oluyo ağlicam artık ya dedim. Tamam dedi yaparız. Sonra baktım annesi bu konular yüzünden hep beni sömürüyo bende madem öyle beraber oturmamızın anlamı yok dedim ben para biriktirelim ev alalım diye beraber oturmak istemiştim ayrı oturcaz dedm alcaksın eşyanı fln oda triplere girdi tamam dedi.sonra annesi naptı ne etti böyle altlı üstlü dublex bi yer ayarladı bende yine tamam ya dedm sıkıldım artık öyle kabul ettim ..çalışcağm için kolayıma gelir dedim geçimsiz değiller pek..

Ama işte böyle ailem beni o kadar sevip kıyamadan büyüttü evliliği hiç düşünmezdim başladık bi kere he sevmeye seviyorum ama isterdimki herşey güzel olsun ama olmuyo :14:

ama canım orası öyle illa şukadar altın yapılcak edilcek diye bir şart yok bütçesi neye yeterse sana ne yaptılar diye sorarsan canım bana sadece eşim bir nişanda alysans bir kolye birde su yolu seti almıştı düğünde ise bana sen tanesini 15 grdan bahsediyrosun ama 5 gr dan 4 bilezik verdiler ben görünce şok oldum annemin bile aldığı bana 17 gr dı çoocuk bileizği gibi hayır asıl şoku düğünden sonra yaşadım meğersem o 5grlıklar bile benim değilmiş tanıdık bir kuyumcudan emanet almışlar ahhh canım ahhh neler yaşadım daha neler çok onur kırıcı şeyler hergün aklımda geçmedi,ama bak çalışıyormuşsun işine sarıl akşamdan akşama görüşceksin her ne kadar geçimsiz değiller bile desen illaki birşey çıkar sen gene ayrı oturma ihtimaliniz olursa oturun,annesi der herşey masraf herşey çok pahalı herşeye ne gerek var benim düğündeki altınalrım kiralıktı kayınvalidem gelinliğe ne gerek var kirala hatta en büyük eltinin gleinliğini bile giyebilirsin dedi 10 yıl önceki gelinliği sen düşün canım ama eşime inadına bayılta bayılta veridrttim 1500 tl gelinliğe biz herşeye sustukça lafını etmedikçe tepemize çıkarlar ondan ben yapamdım ve çevremdeki herkeze söylüyorum bunu benim ailemde hiç sorun çıkartmadı hiç birşey demediler ama keşke deseymişiz ve ailen sesiz kalmasın bari

Back