• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yardımınıza ihtiyacım var!

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

duygusuz.ifade

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Ocak 2010
15
0
86
Ankara
bebeğim 5.5 aylık ve ek gıdaya geçmek sorun haline geldi bende.
henüz hiçbişey tatmadı su bile içmedi ve ben ek gıdaya nasıl geçeceğim neyi ne kadar vereceğim hiçbişey bilmiyorum. her kafadan ayrı bi ses çıkıyor.
nasıl başlayacağım ne yapmam gerekiyor ek gıdaya başladığım yiyecekleri ne sıklıkta ve ne kadar vereceğim yardımcı olursanız sevinirim..

canım önce meyve suyuyla başla elma sık mesela her gün biraz artır,yoğurtla başla günde iki çay kaşığı hergün bi kaşık artır,daha sonra sebze çorbası ve patates havuç ve pirinçle başla sonra hergün değişik bi sebze kat içine tel süzgeçten geçirip verebilirsin doktorum bana bunları söylemişti ilk etapta daha sonra bunlara alışması artırmak iki üç hafta sürer zaten bunlardan sonra sabah kahvaltıya başla ama sakın herşeyi karıştırıp bulamaç yapma,hepsini ayrı ayrı ver hepsinin tadını bilsin,kızım yedi aylık benimle beraber kahvaltı yapıyo diyebilirim,ben hiç bulamaç yapmadım,ama bebe bisküviside verdim bunların yanında sadece pekmezle,muhallebi verebilirsin dışarda satılanlardan,meyve püresi verebilirsin,bunların hepsine başlayabilirsin,ek gıdaya başlayınca mutlaka suda er canım çok uzattım galiba kusura bakma..kolay gelsin.

bebeğim 5.5 aylık ve ek gıdaya geçmek sorun haline geldi bende.
henüz hiçbişey tatmadı su bile içmedi ve ben ek gıdaya nasıl geçeceğim neyi ne kadar vereceğim hiçbişey bilmiyorum. her kafadan ayrı bi ses çıkıyor.
nasıl başlayacağım ne yapmam gerekiyor ek gıdaya başladığım yiyecekleri ne sıklıkta ve ne kadar vereceğim yardımcı olursanız sevinirim..

Offfffffff aynı korku bendede var benim ek bir sorum daha var, tamam su vericezde suyu ne kadar vericez. Ne kadar su ile başlıycaz ve ne kadara kadar arttırıcaz. Birde daha ilk gün 2 kasık elma suyu verince yanında sudamı vercez???

canım suyu istediği kadar ver tabi abartmadan yani karnı açken verirsen 150cc de içer özellikle ek gıdalardan bi süre sonra ver 10cc falan içer heralde.evde yoğurt mayala öğlen 2 süt arası acıkmaya yakın verki reddetmesin pek.akşam meyve püresi ver tek tek elma armut ne varsa yani.nekadar alcaklarına zaten kendileri karar veriyolar merak etme.alerji riskine karşı hergün yenibişey dene elma ver baktın sorun yok öyle armuda geç.aynıgün içinde 2 yeni besin verdiğinde allah korusun bi sorun yaşandımı acaba hangisi yaptı dmezsin.benim kız 4.5 aylık milupanın kavanoz mamalarıı veriyorum meyve ve sütlaç,birde yoğurt.bugece ilkez sütlü pirinçli mama denicem bakalım beğenicekmi

Hemen alışmasını bekleme zaten, sonuçta ağzında yabancı bir cisim var ona göre. Elma havuç püreleri . verebilirsin, tahıl olarakda pirinç verebilirsin.Sıkıntı yapma ben . 6. ayda başladım ek gıdaya. 7. ayda anaca düzen oturtum. Sütün yetiyorsa hiç sıkıntı yapma.

Kendinize sıkıntı yapmayın sakın,
yavaş yavaş alışacak bebeğiniz,mutlaka emzirin,
ek gıdalar kuruyemiş niyetine bu aylarda,tadımlık yani..
ama ben kızıma bebekken,günlük yoğurt yapardım,
iki kase yapardım,diğeri yedek ve belli bir aydan sonra
her gün akşam 6 da yoğurt saati vardı,sakın ihmal etmeyin...

Offfffffff aynı korku bendede var benim ek bir sorum daha var, tamam su vericezde suyu ne kadar vericez. Ne kadar su ile başlıycaz ve ne kadara kadar arttırıcaz. Birde daha ilk gün 2 kasık elma suyu verince yanında sudamı vercez???

onuda ayarlarsın canım, ben ilk önce çay kaşığı ile su verdim,şimdi sulukla veriyorum kızım ne kadar içeceğine kendi karar veriyor..

hep aynı saatte vermen lazım canım...
kta
sabah anne sütü ya da devam sütü,
ara öğün yani 10.30 11.30 gibi meyve püresi dışarda satılan hazırlardan ya da evde kendin elmayı cam rendede rendele tülbentten suyunu sık içir..dişleri çıkana kadar posasını verme....

öğlen sebze çorbası ama ben 6 ay dolduktan sonra çorbaya başlayacağım..çorrba da patates kabak havuç biraz yağ bu kadar..

öğleden sonra ikindi vakti saat 4 gibi yoğurt bir kaşık versen yeterli ilk etapta içine bir adet bebe büskivisi ile.....

akşam muhallebi verirsin sütlü pirinç falan varya marketlerde satılan....

gecede anne sütü bu öğünlerin arasına anne sütü gene verirsin.....arada su da vermelisin..ama yemeğin hemen arkasından verme..kusuyorlar..sabaeyvahedigeldismileha kadarda anne sütü...

herkex ayrı bişey söylemiş burdada kafan karışır canım çünkü herkezin beslenme düzeni ve her bebeğin damak tadı farklıdır mesela benim bebeğim 6,5 aylık olmasına rağmen damak tadı o kadar gelişmişki büyük insanlar gibi ayırd edebiliyo

ama sana tavsiye herşeyden mutlaka tattır tadını bilsin sonra verdiğinde zorluk çekme önce meyve suyuyla başla 1-2 gün günde 2 kere 2 çay kaşığı filan ver sonra buna yoğurt ekle yani yoğurdu ayrı bir saatte vericeksin yine 2 çay kaşığı filan tabi bebeğin sevdiysefazlada verebilirsin sonra sebze çorbası kabak havuç patates kabağını az koy kabak tadını pek sevmiyolar prinç ya irmikte ekleyebilirsin tel süzekten geçirip verebilirsin ama ben çatalla ezmeyi tercih ettim çünkü nasıl alışırsa öyle gidiyor irmik için 6. ayının dolmasını bekle derim ben 2-3 günde böyle gitsin sonra kahvaltıya başla bisküviyi ıhlamur çayında ıslat pekmezde koy karıştır ayrı olarakta peynir ve yumurta sarısı ver bulamaç yapma

ve artık ek gıdaların tadına baktıktan sonra düzene oturtmanın zamanı gelmiştir sabah 8 gibi kahvaltısını yapıyosa 10 da anne sütü 11-12 gibi de meyve 1-2 gibi de anne sütü 3ten sonra da çorba ,çorbaya birazcık ekmek içide koyabilirsin azıcık mesela ben 3-4 kaşık veriyorum sonra istemiyo ufacıcık ekmeyi çorbasına batırıyıp veriyorum değişik geliyo sonra yine çorbasından veriyorum öylelikle sıkılmadan yiyo kahvaltıdada aynı şekil arada peynir arada yumurtaveriyorum değişiklik oluyo akşam 5-6 gibide yoğurt yoğurdunu mutlaka evde mayala taze olsun ben kahvaltılık cam saklama kaplarına mayalıyorum öğlen çorbanın yanında yoğurtta verebilrisin yoğurdu tatlı mayalarsan severek yer bazıları tatlıda olsa pek sevmiyo o zaman içine elma püresi yada birtane bebe bisküvisi koyabilirsin hem tok tutar

prinç ununu kesinlikle tavsiye etmem kof şişmanlık yapıyo doktorlar ve ebelerde önermez zaten ben şimdilik gece bişey vermiyorum benim oğlum gece uykusuna erken yatmak istemiyo çok ugraştım ama inatla uyumadı gece uykusuna 11 de yatıyo dolayısiyle bizde kahvaltıyı 10 da yapıyoruz yoğurdunuda akşam 8 gibi yiyo başkada bişey vermiyorum emzirip uyutuyorum

hiç mama konserve meyve hazır yoğurt vs. vermedim vermeyide istemiyorum

Son düzenleme:
ben de meyva susuyla baslamani onericem ama sunlara dikkat etmelisin yeni bir besine basladiginda sakin karistirma ve bir besine alistiktan sonra digerini ver hem agiz tadi olussun bebekte hemde eger bir besin alerji yaparsa kolayca bulabilesin bunu verdim alarji yapti gibi.zaten ilk 1 yasina kadar cilek kivi domates ve inek sutu biliyosun zararli kansizlik ve alerji yapabiliyor

Back