Benim aklımda bir tek Muhammet Dilber vardı bu işe ilk girdiğimde :) Görüşmeye gittim kendisi bana çenemin geride olduğunu, burun kökümün yukarıda olduğunu ve çok istese de beni ameliyat edemeyeceğini belirtti. Daha sonra 6 doktorla daha görüştüm yanlış duymadınızHerkesin burnunu yapmaması ticari olmadığını göstermiyor bence .Okuduğuma göre kalın derili burunları , asimetrik yüzleri yapmak istemiyor . Plastik cerrah değil KBB doktoru .Bunu kötülemek için yazmıyorum çünkü hastanın doktor seçme hakkı olduğu gibi, doktorun da hasta seçme hakkı var .Yapamayacağı bir burnu üstlenip mutsuz etmek yerine elinin alıştığı tipte burunları seçiyor ve onları güzel yapıyor ama fiyatı aşırı yüksek .
Türkiye'de kalın burun derili insan sayısı yüksek ama yine de bu tip burunları bazı doktorlar yapmak istemiyor . Kalın derili burunda iyi olan doktorları da yazmak gerek bence.
Bu ara Kore'deki estetik ameliyatları araştırıyorum , orada da kalın burun derisi , geniş burun ucu , düşük burun kökü çok yaygın ama gayet güzel burunlar yapıyorlar ,Burun kökünü yükseltiyorlar . Fiyatları da Türkiye'deki pahalı bir doktorla aynı fiyat . Onlarda çene ile ilgili ameliyatlar da çok yaygın çoğu Vshape denen çene inceltme ameliyatı yaptırıyor , bazılarında yüz asimetrisi çok rahatsız edici boyutta iken önce-sonra resimlerinde çok güzel sonuçlar göstermişler ( uzaktan bakıyorum elbette , belki kötü olanları saklıyorlardır onlar da ) .
Burada ameliyatlar aşırı pahalı . Revizyon olacak olsam oraya giderdim Aynı paraya geliyor nerdeyse . Deri de seçmiyorlar .
Ben kalın derili olduğumu ameliyattan üç hafta sonra öğrendim , üstelik bir de deviasyon nedeniyle oldum ,kırık da vardı yani iki misli zor bir burundu .Ama bunu bana yansıtmadı bile doktorum. Gercekten şanslıymışım.
Hafif düzeyde asimetri bende de var elmacık kemiğimin biri tarafı daha çıkık görünüyor ama burun orta eksene gelince az biraz düzeldi ..
kalın derili yapmak istememelerinin bi nedenide hastalarla uğraşmak istememeleri bence. çok ödem tutuyor burun sınırlı küçülüyor ve çok net hatlı burunlar yapılamıyor ben doktor araştırırken çok gördüm yorumlarda burnum büyük kaldı diye doktor kötüleyenleri bi kaç ay sonra bişey yazmamışlar bile bilemiyorum belki alıştılar belki burunları düzeldi
siz kore ameliyatlarını çok takip ediyorsunuz başka yorumlarınızda da okudum : ) benimde çok ilgimi çekiyordu, evet çok başarılılar fakat bizim doktorlarımız kadar değil, onlarda tek tip burun yapısı var hepsi birbirine benziyor, revizyon olacak olsam koreye giderim demişsiniz ama sizi orda ameliyat etmezler, bir arkadaşım korede ameliyat olmak istedi ve doktorlar reddetti biz bu tip bir burun yapmadık ve nasıl sonuçlanacağını bilmiyoruz diye ameliyat yapmaktan kaçınmışlar, yani türkiyede doktorlar birçok tip burun yapısı olduğu için hem dezavantajlı hem avantajlı, tabi doktorların tecrübe kazanma aşamasında maalesef mutsuz ettiği hastalar da olabiliyor. muhammet dilber konusunda da bir şey söylemek istiyorum ben de kalın deriliyim, beni ameliyat etmeyi kabul etti, bence kendisi mutlaka ki cilt tipine bakıyordur ama ameliyat edip etmemeye karar verme aşamasında daha çok bilinçli hasta seçimi yapıyor, olabilecek olanın dışında istekleri olan fakat cilt tipi yüz yapısı bunu karşılamayan ama bunu da kabullenmeyen hastaları tercih etmiyor. ya da burun ameliyatına gerek görmediği hastaları kabul etmiyor, benim anladığım bu yönde. kabul etmediği hastalarına bilinçsizler demek istediğim anlaşılmasın hepimiz bir burun ameliyatından sonra muhtesem değişim geçireceğimizi sanıyoruz kimileri değişiyor evet fakat kimileri de ameliyat olmasa daha iyi olur durumunda olabiliyor ve doktor bunu görebildiği için yapmıyor olabilir ya da tatmin olamayacağını anladığı için. beklenti ve beklentinin ne derece karşılanabileceğine bakıp karar veriyor.
çünkü çok talep var ve dolar/tr kurundan dolayı yurtdışındanda çok insan geliyor burd açok iyi doktora çok ucuza ameliyat olabiliyorlar (onlara göre tabi). talep olan yerde ücret artar malesef barış çakıra emre ilhana 6 aydan önceye randevu bile alamıyorsunuz uç fiyatalra rağmen bide bu doktorlar daha ucuz olsa heralde 3-4 sene sürecekÇünkü Türkiye'de fiyatları artırdıça artırıyorlar . Biraz buna tepki benimki..
Benim merak ettiğim şeyler , toparlak burun ucunu onların istediği belirgin burun ucu yapabilmeleri , kullandıkları dolgu malzemeleri ( burun köprüsünü yükseltiyorlar ,hangi dolguyla )
Caucasian nose surgery diye videolar da gördüm ama yeni araştırmaya başladığım için bilgim sınırlı şimdilik . Forum bulursam bu soruları orada sorarım .
Türkiye'de kalın burun derili insan sayısı yüksek ama yine de bu tip burunları bazı doktorlar yapmak istemiyor . Kalın derili burunda iyi olan doktorları da yazmak gerek bence.
Bu ara Kore'deki estetik ameliyatları araştırıyorum , orada da kalın burun derisi , geniş burun ucu , düşük burun kökü çok yaygın ama gayet güzel burunlar yapıyorlar ,Burun kökünü yükseltiyorlar . Fiyatları da Türkiye'deki pahalı bir doktorla aynı fiyat . Onlarda çene ile ilgili ameliyatlar da çok yaygın çoğu Vshape denen çene inceltme ameliyatı yaptırıyor , bazılarında yüz asimetrisi çok rahatsız edici boyutta iken önce-sonra resimlerinde çok güzel sonuçlar göstermişler ( uzaktan bakıyorum elbette , belki kötü olanları saklıyorlardır onlar da ) .
Burada ameliyatlar aşırı pahalı . Revizyon olacak olsam oraya giderdim Aynı paraya geliyor nerdeyse . Deri de seçmiyorlar .
Ben kalın derili olduğumu ameliyattan üç hafta sonra öğrendim , üstelik bir de deviasyon nedeniyle oldum ,kırık da vardı yani iki misli zor bir burundu .Ama bunu bana yansıtmadı bile doktorum. Gercekten şanslıymışım.
Hafif düzeyde asimetri bende de var elmacık kemiğimin biri tarafı daha çıkık görünüyor ama burun orta eksene gelince az biraz düzeldi ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?