Gebeliğe Hazırlık Yardımcı olurmusunuzz?

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.
Özel hastane devlet hastanesi inanın birsuru doktor gezdim en son bayaa ünlü Durdane Nil Okur hanıma gittim oda hicbisey olmadığını gayet normal oldugunu agrinin genetik olabilecegini soylediki annemde anneannemdede boyle olurmus aşırı ağrı ama kusup bayilmazlarmis böyle cekmektense adetin ilk günü majezik ic oyle gecsin dedi doktorumda. Psikolojik olacağını düşünmüyorum çünkü bayılma aşırı ağrı falan psikolojik olabilir ama benim ishal kusma tansiyon dusmesi hepsi oluyo
Nil hanım çokta ilgili gelmedi bana .
Ama bende evlenmeden önce aşırı ağrı çekerdim . Sonradan onu unutabileceğim şeylerle ilgilenince geçtiğini farkettim. Psikolojik de olabilir yani bendeki öyleydi en azından.

Özel hastane devlet hastanesi inanın birsuru doktor gezdim en son bayaa ünlü Durdane Nil Okur hanıma gittim oda hicbisey olmadığını gayet normal oldugunu agrinin genetik olabilecegini soylediki annemde anneannemdede boyle olurmus aşırı ağrı ama kusup bayilmazlarmis böyle cekmektense adetin ilk günü majezik ic oyle gecsin dedi doktorumda. Psikolojik olacağını düşünmüyorum çünkü bayılma aşırı ağrı falan psikolojik olabilir ama benim ishal kusma tansiyon dusmesi hepsi oluyo
Bunlarda psikolojik tabanlı, psikosomatik diyorlar. Ruh halinin fiziksel yansıması. Dediğim gibi arkadaşım aynı sizin gibi yıllarca doktor doktor gezdi. En sonunda kadın Doğum dr birisi psikolojik dedi terapi alacaksın dedi. Terapist sancı geldiğinde ne yapması gerektiğini vb anlattı. Şimdi gayet normal kızcağız

Bunlarda psikolojik tabanlı, psikosomatik diyorlar. Ruh halinin fiziksel yansıması. Dediğim gibi arkadaşım aynı sizin gibi yıllarca doktor doktor gezdi. En sonunda kadın Doğum dr birisi psikolojik dedi terapi alacaksın dedi. Terapist sancı geldiğinde ne yapması gerektiğini vb anlattı. Şimdi gayet normal kızcağız
Panik atak var bende acaba oda olabilirmi sebebi

Tansiyon düşünce kusma gibi belirtiler fazla ağrı ve endişe duymanıza neden oluyordur. Birde kafada artık kodlanmış = regl benim için kabus. Psikolojik sorununuz var demiyorum sakın yanlış anlamayın. Hepimizde olan durum zamanla bilinçaltımıza işliyor bazı şeyler. Dediğim gibi biyolojik semptomlar devamını getiriyor sizde. Panik atağı andırıyor. Medrla tansiyonunuzun düşmesi devamını yaşayacağınızı bildiğinden olduğundan fazla belirtiler ortaya çıkarıyor. En azından sıkıntı rahimde değil şanlısınız inşallah bebek olursa bir süre adet olmamak olumlu sonuçlar doğurur sizin için. Ayda bir Ağrı kesicinin zararı olmaz çekmeyin boşuna. Ama takibi düzenli yapın gebelik oluşursa adet ağrısına benziyor test yapmadan gecikme olmadan ilaç almayın. Yada parol veya minoset kullanın. Günde 3 taneye kadar alabilirsiniz emin olmadan majezik falan kullanmayın.

Tansiyon düşünce kusma gibi belirtiler fazla ağrı ve endişe duymanıza neden oluyordur. Birde kafada artık kodlanmış = regl benim için kabus. Psikolojik sorununuz var demiyorum sakın yanlış anlamayın. Hepimizde olan durum zamanla bilinçaltımıza işliyor bazı şeyler. Dediğim gibi biyolojik semptomlar devamını getiriyor sizde. Panik atağı andırıyor. Medrla tansiyonunuzun düşmesi devamını yaşayacağınızı bildiğinden olduğundan fazla belirtiler ortaya çıkarıyor. En azından sıkıntı rahimde değil şanlısınız inşallah bebek olursa bir süre adet olmamak olumlu sonuçlar doğurur sizin için. Ayda bir Ağrı kesicinin zararı olmaz çekmeyin boşuna. Ama takibi düzenli yapın gebelik oluşursa adet ağrısına benziyor test yapmadan gecikme olmadan ilaç almayın. Yada parol veya minoset kullanın. Günde 3 taneye kadar alabilirsiniz emin olmadan majezik falan kullanmayın.
Zararı olur mu bilmeden 1 kez yeni gebelikte majezik kullanmanin cunku beklesemcok kotu oluyorum beklemesem bebek olsa kotu mu olur zarar mi verir korkuyorm

Zararı olur mu bilmeden 1 kez yeni gebelikte majezik kullanmanin cunku beklesemcok kotu oluyorum beklemesem bebek olsa kotu mu olur zarar mi verir korkuyorm

bence terapiye bir şans verin. Bu işle ilgilenen bir psikologa yada psikiyatrist araştırın. bence psikolojik kökenli..mutlaka ergenliğe geçiş döneminde yanlış birşey kodlandı beyninizde. arkadaşım aştı sizde aşabilirsiniz.

Yorumları okurken eklemek lazım bende de 7 sene önce bipolar çıkmıştı psikolojik olarak kötüysem ağrıma ağrı kesicilerde etki etmiyor.kansız kaldıkça bu daha bir kisir döngüye dönüyor.daha çabuk moralim bozuluyor diyeyim.adet zamani nasil bir takviye almalıyım arastiriyorum.

Merhabalar öncelikle geçmiş olsun. Ağrı kesiciler vücuttaki kan akışını hızlandırdıkları için gebelik ihtimalini düşürebiliyorlar. Bende adet dönemlerimi ilaçsız atlatamazdım maalesef. Doktorum bana ağrı kesiciyi kesinlikle kullanmamı söyledi. Birde eğer gebelik varsa bebek üstünde olumsuz etkileri olabiliyormuş. Yasmin çok güçlü bir koruma ilacı. Ben evlenmedenn önce kist tedavisine başlamıştım. Çikolata kistiydi ve 8 mm ydi. Adını hatırlamıyorum şuan doktorum bana doğum kontrol hapı vermişti ama bir işe yaramamıştı. Ben evlendiğim ilk ay 18 gün adet gördüm. Doktora gittiğimde kistten eser kalmamış dedi. Şuanda bile kistim yok benim. Doktor bana ilk 3 ay gebelik düşünme dedi. İlacın etkisi anca 3 ayda geçer dedi ve ben 2. Ayda hamilelik istediğim için girişimleri oldu ama maalesef tutunamadı bebek rahme. Hcg çıktı kanımda ama işte gebelik oluşamadı. Şim uğraşıyorum bir türlü olmuyor :) yani sana tavsiyem acele etme ve kendini sıkıntıya sokma. Gebeliğin baş düşmanı stres. Biraz daha bekle. Umutlanıp üzülmeni hiç istemem. İlaçlara çok başvurmamaya çalış olabildiğince doğal atlatmaya çalış. Tansiyonunda düşüklüği hep yaşıyorsan mutlaka bir doktora görün derim. Rabbim gönlüne göre versin inşallah :)

X