Yardımcı olur musunuz?

Mavivioletta

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
2 Şubat 2020
128
173
26
Herkese iyi akşamlar.
21 yaşımdayım evliyim. Ama dışarıdan ünüversite okumak istiyorum.Ama hiç bir bilgim yok. Yani normal ünüversite sınavına girince hangi bölümlerin açıktan okuması var?
Mesela eşim asker başka bir ildeyiz. Ve ben dışarıdan diyelim ki Ankaradaki bir ünüversitede ki bir bölümü okumak istersem sınavlar için oraya mı gitmem gerekiyor yoksa bulunduğum ildeki ünüversite de mi gireceğim. Daha sınava girmedim ama yarın başvurular başlıyor. Bende dışardan okuyan ya da bilgisi olanlardan yardım almak istedim. Bu arada 4 yıllığa tamamlanacak bir bölüm de olabilir. Fikirlerinizi bekliyorum.

Yardım edecek kimse yok mu?

Anladım teşekkür ederim

Anadolu üniversitenin açık öğretimi var. Benim 4. Senem bu sene. Önce sınava girmeniz gerekiyor sonra tercih yapılacakken Anadolu üniversitesinin açıköğretim bölümlerinden seçiminizi yaparsınız. 2 yıllık ve 4 yıllık bölümler var. Bölümlere aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.güz ve Bahar dönemi oluyor. Kayıt yaptırıp bir miktar para yatırmanız gerekiyor o dönemlerde. Artık kitap verilmiyor, e kitap olarak indirip çalışabilirsiniz . Sınavlarda 4 yanlış 1 doğruyu götürüyor. Çabanızı takdir ettim başarılar dilerim.
Açıköğretim Fakültesi Bölümler | Anadolu Üniversitesi

Edit: bu arada sınavlar Cumartesi ve Pazar günleri oluyor. Genelde bulunduğunuz ildeki üniversitelerde oluyor. Onun harici bir yere gitme derse girme gibi zorunluluğunuz yok.

Gerçekten çok teşekkür ederim beni aydınlattığınız için. Ben öncelikle iki yıllık bir bölüm bitirmek istiyorum. Çünkü önlisans mezunu olup polislik astsubaylık gibi sınavlara girmek istiyorum. Daha sonra olmazsa iki yıllık bölümümü dgs ile 4 yıllığa tamamlamak istiyorum. Aslında beden eğitimi öğretmenliği gibi bölümler geliyordu geçen yıl. İstiyorum ama eşim örgün okumama maalesef ki çok karşı. Bu yüzden yinede ne yapıp edip dışardan bitirmek istiyorum. Sonuçta bakmıyorlar örgün ya da dışardan bitirmiş diye.

Eşiniz neden örgün okumanıza izin vermiyor? Daha sonra çalışmanıza izin verecek mi peki? Ben de bir ara bomba imha uzmanlığını kafama takmıştım sonradan vazgeçtim.. daha doğrusu başka şeyler girdi araya diyelim. Bir de şey duymuştum onu araştırın isterseniz , sosyoloji bölüm mezunlarını çocuk polisliğine filan alıyorlarmış. Ama sosyoloji 4 yıllık. Umarım istediğiniz gibi olur herşey

Ya kendisi jandarma olduğu için aslında pek çalışmamı da istemiyor. Fakat ben eşim de olsa bana uzattığı paraya bakmak istemiyorum. O da bunun farkında.Saçmalık yani başka bir sebebi yok örgün okumama karşı olmasının. Fakat ben iyi bir bölüm kazanırsam örgün ha iki yıllıklardaki bölümlerden bir puan alırsam dışarıdan bari bitirmek istiyorum.Yaşım genç bazı bilgiler de tazeyken devam etmek istiyorum.Yersiz kıskançlıkları var. Ama ikna ederim ben eşimi. Ve şuan tamamen kendimi ünüversite sınavına ve bu yılki kpss ye odakladım. İnşallah iyi olur.

Azmin elinden hiçbir şey kurtulmaz , siz yeter ki adımlarınızı sağlam atın. Çalışmanız size de iyi gelecektir çocuk filan olmadan hallederseniz çok rahat edersiniz. KPSS bu şekilde zor görünüyor bence daha güzeli lisans yada önlisans mezunu olup girmek. Allah yardımcınız olsun.

Amin hepimizin yardımcısı olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…