Gebeliğe Hazırlık Yardımcı olur musunuz? Delirmek üzereyim!

Gebe kalmayı planladığımızda yapmamız gereken hazırlıklar.

DilekBurcu

Kullanıcı üyeliğini pasifleştirmiştir.
Üyelik İptali
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
11 Temmuz 2019
1.286
807
73
Tam 8 ay oldu evliliğimin 2. Ayı eğer tahminlerim doğruysa kimyasal geçirdim kahve rengi lekem geldi ve ardında ayağa kalkamicak şekilde ağrıyla birlikte adet oldum 8 ay geçti içim gidiyor artık hani içinizde böyle kalır ya kursakta kalmak iste tabiri caizse yaşadığım tam olarak bu regli takvimin altüs oldu 22 senedir hiç reglisi gecikmeyen düzenli olan ben şu 6 aydır regli tarihimi denk getirmez oldum ya 6 gün ya 9 gün ya 10 gün hep gecikerek oluyorum doktora gidiyorum 1 sene bekle diyorlar artık saçımı başımı yolup bağıra çağıra ağlayasım var kabul 18 sene 20 sene evlat hasreti çeken var kabul düşük yapan evladını doğumda kaybeden var inanın bunları okudukça farkında olmadan ağlayarak buluyorum kendimi elbet evladım olucak bir gün inşallah ama insan tutamıyor kendini susturamıyor içini her ay neden gecikti hamile miyim diye şüphede olmak sonra yok deyip üzülmek saat 3 olmuş gece yarısı bunu düşünerek uyuyamamak

Çocuk isteyince vucudun duzeni stresten oturu degisiyor canim. Benimde dakikasi dakikasina olan adetlerim ilk 1 senede asiri bozulmuştu. Bozulan sadece o degildi hormonlarda bozuluyordu. Her ay bir hormonla ugrasiyordum.
Kafaya taktigin stres yaptigin bu konuyu surekli dusundugun surecede olmaya devam edecek...

Simdi kafandan at diyecegim ama atamayacaksin eminim. Kendine biraz ugras bul bu sureci kendine ve vucuduna zehir etme.
Cunku beklemedigin anda gelir mucizeler bunu unutma

Doktorlara 1 sene oldu evleneli deseniz? Yani bilmediğimden soruyorum herhangi bir ispat istemiyolardir dimi?
Bide gerçekten aşırı takıntı yapmışsınız biraz tevekkül etmeyi kendinize söz geçirebilmeyi denemenizi öneririm..

İnsanın bunları anlatabilecek bir yakını arkadaşı olmayınca çok zor anneme anlatayım diyorum hemen ağzıma tıkıp kafana çok takıyorsun diyo arkadaşıma anlatsam ay banane bakışı oluyor evde otursam insan iyice evde kapana kısılmış hissediyor yok yani belkide en iyisi bir kadın doğuma gitmeden psikoloğa gitmek devletteki doktorlar bile kadın doğumcular bile artık kendinle alakalı bir şey anlattığı yok cidden en iyisi her şeyde özele gidip uğraşmak adam akıllı bir onlar yardım ediyor

Ben psikologa gidiyorum cok faydasini goruyorum tavsiye ederim

Ben stresle baya bozmustum dongumu baktim 38 e falan cikti 3. Ayda gittim doktora klomen verdi ztn yumurtlama oldugu icin gunde 1 tane bile yetti cat ignesi oldum 5. Ayda hamileyim klomenle 2 ay denedik. Ztn hic bir zaman 1 yil beklemeyi dusunmedim bebek dusunmeden oncede on kontrol yaptirmistim tum tahlillerimi muayenemi. Ben anlamiyorum bu 1 yil bekleyin manttigini belki cok basit bir hormon yuksekligi yuzunden yasaniyor belki tiroidiniz var ki ben iyi ki bakmisim tiroid ilaci ictim. Sonra rutin kontrol zaten onemli bebek istemiyorken bile. Yani dicegim o ki kendinizi 1 yil 1 yil diye sartlamayin. Devlet basindan atiyor gidin ozele hayallerinizi ertelemeyin.

Bence regl düzeninizin şaşmasının nedeni bu üzüntü ve stres olabilir. Ben kafana takmadığın ay hamile kalırsın sözüne inanlardan değilim. Birçok insan kafaya takmasa da hamile kalamıyor ama siz sabahın 2'sinde buraya bu yazıyı yazıyorsunuz, ağladığınızı çok üzüldüğünüzü söylüyorsunuz ondan stresinizin hormonlarınızı bozacak noktaya gelmiş olabileceğinden şüpheleniyorum. Aşırı stres ovulasyonu geciktirebiliyor veya engelleyebiliyor, yumurtlama olmayınca veya geç olunca regl de gecikiyor. 1 yıla da az kalmış aslında. Bu dört ay olursa olur olmazsa da martta çaresine bakarız diye telkin etseniz kendinizi? Hafif spor, sağlıklı beslenme hem sterisinizi azaltmaya hem de gebe kalmaya yardımcı olur. Bir de yalnız değilsiniz ve çocuk olsun veya olmasın siz insan olarak değerlisiniz, bunu unutmayın.

Böyle konuları okuyunca senelerce bekleyen kadınları düşünüyorum evladını kaybedenleri..8 ay nedir ki. Stres geciktirir dengen bozulur benimde 3 yıldır olmuyor hatta yaşım 40 a geliyor. Çok stresin faydası yok malesef bunu da zamanla öğreniyorsun. Kendini parçalasanda olacaksa olur olmayacaksa olmaz. sanırım yaşın da genç daha. Artık şuna kanaat getirdim bu kainatın bir düzeni var Rabbim bahşederse bir evladın da olur hatta evlatların. Tedbirini al takdir Yaradanın. Burada çocuğum olmuyor diye konu açanlar çok sonra çoluk çocuğa karışmışlar. Sakin kal ve iyi bir doktora git. B bernaayaz arkadaşımın dediği gibi yalnız değilsin ve kıymetlisin

ah canım 8 ay nedir hakkaten sağlığına şükret ve zamana bırak
ne anlarsınız ki deme hepimiz o yollardan geçtik. beklemeyi öğretiyor Rabbim bir şekilde. inşallah çok geçmeden kavuşursun bebeğine ama 8 ayda delireceğim dersen zor o iş

Valla özel yada devlet cok farketmiyor, doktorun huyuna suyuna göre değişiyor seninle düzgün ilgilenmesi yada başından savmasi. Bence bi ovulasyon testi al, yumurtlama günlerini gör buna göre o günleri degerlendir, birkaç ay da bunu dene, sana kim stres yapma dese de yaparsın hele ki başka bi meşguliyetin yoksa bu konuyu hayatının merkezine koyarsın. Ovulasyon testiyle alakali burda cok fazla konu var nasil kullanilir ne anlama gelir vs YouTube videolari da var araştır onu dene derim.

Ben hic hamile kalamamıştım 24 yaşımızda evlendik eşimin sperm sayısı hızı yeterli benim herşey normaldi. Bize de böyle dediler 1 sene gecti yine olmayınca sebepsiz kısırlıktan rapor cıkarıp aşılama oldum ve şoook eşimin spermleri aşırı bozukmus. Sonra 1 yıl ilac tedavisi ve o bitince tüp bebek... eşinize sperm morfoloji ve sperm dna hasarı baktırın. Düzen ya da mikrogen laboratuvarında. Siz de Prolaktininizi ölctürün stres prolaktini yükseltip adeti geciktiriyor yumurtayı kalitesizleştiriyor

Hepinize tek tek ayrı ayrı teşekkür ederim çoğu zaman buraya yazmakta doğru mu yaptım diye düşündüm ama iyi ki yazmışım spora başladım ayriyetten doktor folik asit verdi markası folidoce yaklaşık 6 gündür spor ve gezerek ev işleriyle derken kafamdan atmaya çalışıyorum İnşallah bir gün isteyen herkesin evladı olur cidden teşekkür ederim

Benim annemde oyle boyle takarsan hic olmaz diyo susuyo kimseye anlatamiyorum burda dertlesiyorum arkadaslarla sende esinde gidin doktora ve aksatma doktorlari bosver benim 4. Denemeye girdim bu ay kontrollerim var hormon vss.. Esimde dun soerm testi yaptirdik cok sukur temiz cikti sen git doktorlara bakarsan 1 2 sene ya sorun varsa niye 1 senem cope gitsin

Var zaten canım eşimin sperminde şekil bozukluğu var baş kuyruk ve orta kısmı ve sperminin yüzde 60şında cansızlık var gidicem Doktor zaten mutlka

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…