yardımcı olabilirmisiniz?

gelincik2626

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
5 Aralık 2011
6
1
36
Eskişehir
Doktor bey 37 yaşındayım ve 4 yaşında kızım var. Kızıma 20.ay sonunda doğal hamile kalmıştım.(O zaman FSH 12,17,25 gibi değerlerdeydi.)
Geçen yıl adet düzensizliğim başlayınca doktora gittim FSH: 39,92 idi. Doktor korunmana gerek yok dedi. 6 aydır korunmuyoruz. Şimdi idrar testine göre hamileyim. (5+2 haftalık) Haftaya doktora gidicem ama bir sorun var. 10-15 gün önce ağır bir grip ve bronşit geçirdim. Theraflu, Macrol 500 mg. , Pulmorest şurup, Nac 600 , nurofen cold ve perebron şurup kullandım. Adetin 32. günü ( (4+3.haftalıkken) gebeliği öğrenince ilaçları bıraktım. Adetin 27.günü akciğer röntgeni çekildi. Şimdi çok endişeliyiz. Biz hiç hamile kalacağımı düşünmemiştik. Bebeğin sakat olma ihtimali yüksek mi? Alınmalı mı? 11-14hafta koryon villüs taraması diye birşey okudum. İlaç bebeği etkilemişse bu testle skatlığı öğrenilebilir mi? Teşekkürler?

İlaçlarla ilgili ortaya çıkan problemler kromozomlarla ilgili olmadığı için genetik testle anlaşılmaz, ultrasonografide ise organda görülebilir problemler anlaşılabilmektedir. Gebelik haftası net olarak ultrasonda hesaplandıktan sonra kullanılan ilaçlar ve çekilen filmler ge belik haftası ile tekrar gözden geçirilir ve ona göre karar verilir. Forumda ancak bu kadar yanıt verebilirim...

Doktor bey hızlı cevabınız için çok teşekkür ederim. Aklıma takılan bir konu daha var.Cevaplarsanız çok sevinirim.
Fsh değerim yüksek olduğu için erken menapoz başlamış denilmişti. Bu durumda kaliteli yumurtam olma ihtimali çok düşük değil mi? Gebelik olsa da yumurta kalitesi düşük olduğu için bebek de problem olma ihtimali yüksek mi? Teşekkür ederim...

Hanımefendi gebesiniz. İster yaşınız 20 ister 40 olsun aynı cevabı veririm. Bilmiyorum. Yaşla genetik problemlerin arttığını, düşüklerin arttığını biliyorum, sizin yaşınızda FSH yüksek olsa da tüm hastalarıma bebeğiniz sağlıklıdır meraklanmayın diyorum...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…