yardımcı olabilecek var mı ???

yagmurdamlasi1992

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Ağustos 2009
15
0
86
Ankara
ben uluslararası 2.sınıfta okuyorum şuan..bir çok sınav var ales kpss üds..hangsne girmem gerekiyor girince ne oluyor nerden başlamam, kendime nasıl bir yol çizmem gerekiyor bilemedm..bunun yanı sıra açıköğretimden bi bölüm okuyayım diyorum ama ne okuyacağımı da bilemiyorum açıkçası..bana yardımcı olabileck,bilgilendirebilecek birileri var mı acabaa????

canım bende lisans iktisat okurken aö den banka sigorta okudum.
genelde iibf ciler dış ticaret okurlar eğer farkım olsun dersen diğer bölümleri araştır derim
ales sınavına gridiğinde ünv bitince yüksek yapmış oluyosun
üds sınavına girdiğinde yüksek lisans içinde kullanabiliyosun.ama tam detay bilmiyorum
kpss de lisans mezunlarını gireceği temmuz ayında olur genel kültür genel yetenk sınavıdır.eğer bakanlıklarda çalışmak istersen ayrıca alan sınavlarınada girmen gerekir.bunların hepsi son sene önemli senin için.ama ikinci ünv olarak bi araştırma yap bölümler hakkında.benim hedefim bankaydı ve yüksek yapmayı düşünmüyodum o yüzden banka sigorta okudum canım

dış tıcaretten dgs ile bizim bölüme geçiş var yani bana gereksz geldi bu yüzden..banka falan zorunlu oldukça pek düşünmüyorum aslında kamuda bakanlıklarda çalışmak en mantıklısı dediğiniz gibi oralara girmk için de bir sürü sınavı geçmen gerekyor..aslında ankarada olduğum için benm için çok iyi olur..vaktimi boşyere geçirmeym şimdiden okurken üzerine birşeyler koyayım diye uğraşıyorum önümdeki ilk sınav da ales diye burdan başladım araştırmaya soruşturmaya :) cevabınız için de teşekkür ederim ayrıca :))

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…