İlgili kurum ile görüşseniz daha sağlıklı olur. Nihayetinde üniversitelerin inisiyatifinde olan bişey.
Hiç akademisyen yok mu
yök ten takip etseniz?
herkes için süreç farklı işleyebilir çünkü burası türkiye
üniversiteden bi dosya no tarih falan alın
yök ü arayıp akıbetini sorun deeim
henüz araştırma görevlisiyimÖncelikle cevabın için teşekkür ederim. Senin ne kadar sürmüştü?
Canim yurtdisindan atamaysa normal. Daha birkac ay da surebilir ama sen belgelerin ulasmis mi onu ogrenmeye calis bazen postanin azizligine ugranabiliyor. T.C. vatandasligin var degil mi?
Evet TC vatandaşıyım, belgelerim tamam henüz ilan çıkmadı.
ben de yeni atandım bir ay kadar oluyor. ilanım Mart'ta çıkmıştı, Mayıs'ta atandım. Belgelerden kastınız yayın dosyanız mı?
süreç bende şöyle ilerledi:
Yayın dosyalarımla başvuru yaptım. yaklaşık 15 gün sonra yabancı dil sınavına girdim. Başarılı olunca yayın dosyalarımı bir hafta kadar sonra 3 jüriye gönderdiler. Jürilerin rapor yazma süresi en fazla 1 ay yönetmelikte. Benim raporlar daha erken geldi. Ama rektörün onaylayıp ataması da sürdü biraz. Açıkçası benimki hızlı ilerlemesine rağmen 1,5-2 ay sürdü.
Şu an hangi aşamada olduğunuza dair bir bilginiz var mı? Bağlantıda olduğunuz insanlar (dekan, bölüm başkanı) bir şey söylemiyorlar mı? Üniversitenin personel daire başkanlığını arayabilirsiniz.
Bir de atamanız için Eylül yazmışsınız. O kısmı tam anlayamadım.
Ek olarak, benim üniversitemde Temmuz'da rektörlük seçimi var neredeyse bütün işler durmuş gibi. Sizinkinde de seçim varsa işler biraz uzar.
Çok teşekkür ederim cevabın için. Eylül ayında derslere başlayabilir misin dediler yurtdışında olduğum için. O zamana kadar bu atamanın tamamlanmış olması gerekiyor, ancak temmuz ayında rektörlük seçimleri varsa benim işim daha uzayacak.Türkiye'de olsam bu kadar telaşlanmazdım ama yurtdışından dönüş yapmak için kendi işlemlerim var, pat diye işimi bırakamam. Önümü göremiyorum. Pazartesi konuşayım tekrar.
Gerçekten işiniz zor. Bazı üniversitelerde seçim var bazılarında yok sizinkinde yoktur diye tahmin ediyorum çünkü seçim sonrasına kalacak bir kadro için kimse söz veremez o bir kenara da dediğiniz gibi yurtdışından öyle pat diye gelinmez.
Umarım bilgi alabilirsiniz. Aracı olan kişilerle konuşun çünkü resmen ilan edilen bir durum yoksa YÖK'ün bir bilgisi olmaz şu an. Hatta rektörlükteki idari personel de bilmez çünkü bu tür kadrolar şahısa açılıyor. Öyle öğretim elemanı kadrosu gibi "hadi açalım birileri gelsin çalışsın" olmuyor. Uzmanlık alanına göre bölüm ihtiyacına cevap veren kişiler olmalı.
Pazartesi konuşup bilgilendirin bizi
Evet henüz ilan çıkmadı, siz ilanın çıkmasını Kasım'da beklemeye başlamışsınız Mart'ta çıkmış 4 ayO zaman benim ilanın çıkması Temmuz'a kadar sürebilir, belki de çıkmaz. Türkiye'de işler niye bu kadar belirsiz
üniversiteden üniversiteye kişiden kişiye değişebilir hemen olumsuz bakmayın. Dediğim gibi bu konuda daha önce kiminle konuştuysanız yani aracınız kimse onunla bir konuşun olmadı mail atın. Durumunuzun zorluğunu anlatın ortalama bir tarih versinler bari..
Çok teşekkür ederim, cevapların en azından bir fikir verdi. Konum artık taşınabilir, moderatörlere de teşekkür ediyorum anlayışlarından ötürü.
Hiç akademisyen yok mu