• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Bebek Beslenmesi yardıma ihtiyacım varrrr

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

yumy

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
24 Ocak 2008
1.944
6
158
Ankara
arkadaşlar düzeltilmiş yaşı 18 ay olan 20 aylık kızım için hepinizden yemek tarifleri bekliyorum ..çocuklarıbnızın sevdiği sizlerin uydurduğu önerilerinizi bekliyorum en azından değişik bir fikir olur kızım henüz taneli yemek tam olarak yemiyor dişleri tamamlanmadı...onuda dikkate alırsanız sevinirim sebze çorbasından başka şeylerede alıştırmak istiyorum hem çalışıp hem yemeklerini hazırlamak zor oluyor ama yinede sabahlerı 5 de kalkıp yapıyorum yardımcı olursanız sevinirimopuyorumnanaktan

ben yayla corbasi veriyorum kizima kizim 14 aylik sedece iki disi var ama herseyi yiyebiliyor domates patetes o yüzden ben pirincli yayla corbasi veriyorum patetes yemegi yapiyorum pirincli benin kizim yiyiyo seninki 18 20 ayliksa o normalde herseyi yemesi lazim.

degilmi genelde cocukler seviyor benim ikiz yigenlerim var onlarde cok seviyor hem ayrica 18 aylik cocuklar cocuklar herseyi yiyebilir bence.

benım kızımın çok severek yediği bir yemeği yazim
kıymalı patetes yemeği
tereyağ ile kıymayı kavuruyorum (kızımın kıymasını 4 kere çektiriyorum kasaba), birtane domates rendeliyorum, küp küp doğradığım 1 patatesi ve 1 havuçu içine atıp üzerine kaynamış su ekliyorum yediriken içine bazen cicibebenin kızartılmış ekmeği varya ondan koyuyorum
kızım 13,5 aylık ama halen yemeklerini tuzsuz yapiyorum ben
çiğnemede sorun yaşiyorsanız patatesleri çatal ile ezipde verebilirsin
evde bezelyem var ise birazda bezelye katıyorum

onun dışında şehriye çorbasına bayılıyor
onuda bazen kıymalı yapiyorum

yayla çorbasını ve mercimek çorbasını çok seviyor

bulgur pilavını ve makarnayı çok severek yiyor

Benim oğlum büyüdü ama küçükken en sık yaptığım yemeği yazayım. Her seferinde tadı ve besleyici özellikleri değişiyor yani net bir tarif değil. :)

Buzdolabını açıp gördüğünüz bütün sebzelerden birer avuç alın ( maydanoz ,dereotu da dahil ) .
Kileri açıp bulgur , pirinç , mercimekler vb. birer avuç alın.
Soğan , azıcık sıvıyağ , kıyma ve yukarıdakileri bir düdüklüye atıp pişirin. Blendırdan geçirin bir kısmını ayırın ve sıcakken üzerine zeytinyağı ekleyin . Bu bebeğiniz için hem sebze hem bakliyat hem de et içeren süper bir yemek, kıvamının biraz yoğun olması daha iyi olur. Kalan kısmını tekrar ateşin üzerine koyun tuzu ve baharatları ekleyip suyunu ayarlayın bu da sizin süper çorbanız afiyet olsun. :)

Tarhana çorbası verebilirsiniz kıymalı yapıp.
Mercimek ve yayla çorbası olabilir.
Yavaş yavaş taneli verin ama hep çorba olmaz.
ılerde zorlanırsınız.

ya kızlar o kadar az yiyor ki şaşarsınız toplam katı gıda çiğneyip yediği 1 çorba kaşığı ancak olur

Benim oğlum büyüdü ama küçükken en sık yaptığım yemeği yazayım. Her seferinde tadı ve besleyici özellikleri değişiyor yani net bir tarif değil. :)

Buzdolabını açıp gördüğünüz bütün sebzelerden birer avuç alın ( maydanoz ,dereotu da dahil ) .

Soğan , azıcık sıvıyağ , kıyma ve yukarıdakileri bir düdüklüye atıp pişirin. Blendırdan geçirin bir kısmını ayırın ve sıcakken üzerine zeytinyağı ekleyin .

Bu bebeğiniz için hem sebze hem bakliyat hem de et içeren süper bir yemek, kıvamının biraz yoğun olması daha iyi olur.

Kalan kısmını tekrar ateşin üzerine koyun tuzu ve baharatları ekleyip suyunu ayarlayın bu da sizin süper çorbanız afiyet olsun. :)

Soğan , azıcık sıvıyağ , kıyma ve yukarıdakileri bir düdüklüye atıp pişirin. Blendırdan geçirin bir kısmını ayırın ve sıcakken üzerine zeytinyağı ekleyin . Bu bebeğiniz için hem sebze hem bakliyat hem de et içeren süper bir yemek, kıvamının biraz yoğun olması daha iyi olur. Kalan kısmını tekrar ateşin üzerine koyun tuzu ve baharatları ekleyip suyunu ayarlayın bu da sizin süper çorbanız afiyet olsun. :)

en sevdiği bu zaten hep böyle bişey yapıyorum da artık değişik ve katı gıdalara alışmasını istiyorum :icecream:cokacimcoook

asas bu durum büyüyünce degismezse isinvar Allah kolaylik versin canim insallah degisir cocuklar büyüdükce huylari degisiyo.

Tarhana çorbasını sütle yapabilirsin ayrıca kıymalı yapabilirsin ara öğünlerde meyvalı yoğurt yapabilirsin meyvalı kek yapabilirsin bunları artık yemesi lazım Ben oğlum o dönemlerdeyken barbunya yemeği yapardım barbunyanın dış kabuklarını tek tek ayıklardım sonra suyuyla ezer yedirirdim çok severdi.En iyisi haftalık bir program oluştur ona göre yemeklerini hazırla inan çok işine yarar

plan olayına katılıyorum yoksa hiç işin içinde n çıkamıyorum..yanlız daha yeni yeni taneli ve değişik gıdalar aldığından seçeneklerim sınırlı yavaş yavaş söylediklerinizi uygulamaya çalışacağım kıymalı tarhan filan deniyim bakalım..

valla bende aynı sorunu yaşıyorum. oğlum 8 aylık ek gıdalara geçiş yaptık. ancak yoğurt yemek istemediği için yayla corbasını da yemiyor. yukarıdaki tariflerin coğunu değişik versiyonlarda yapıp veriyorum ama en fazla 40 cc yiyor sonra tükürmeye başlıyor. kabızlık sorunu olduğu için cok fazla patates de vermek istemiyorum. her öğünde taze yes,in diye yeni bir yemek yapıyorum ama beyefendiye beğendirip yediremiyorum. ne yapacağımı bilemiyorum valla.

kızım 18 aylık 2 ay önce önüne ne versem yerdi... yeşil mercimek,ıspanak, patates yemeği en sevdiği yemeklerdi...

2 aydır asla pilav,köfte,ekmek,süt ve yoğurt dışı birşey yemiyor. sulu yemek önüne koyunca masadan atıyor tadına bakmıyor....

bende çeşit çeşit köftelere başladım....bir tanesi mesela

patates, enginarı haşla içine bir yumurta kır, kaşar peynir hepsi sıcakken ekle blendırdan geçir kaşar eriyor galete unuyla köfte kıvamına getir... zaten hepsi pişmiş olduğunndan uzun kalem gibi köfte yap yagsız tavada pişir eline ver benimki kendi yediği birşey olduğu için çok seviyor....

bir tarif daha patateshaşla, kıyma kavur, bulguru sıcak suda beklet , sarımsak, soğan yag, tuz, yumurta yogur köfte yap yagsız tavada çevir bir kaç kez aynı şekil eline ver....

selem kızlar ben yeniyim aranızda benimde 16 aylık kızım var. bende herşeyi yediriyorum. çorbalardan en çok sevdigi tavuk çorbası. çok sebzeli çorbaları sevmiyor ama mercimek yayla o tür çorbalara bayılır. ama bu dönem azı dişlerini çıkarıyoruz zor dönemdeyiz zayıfladık biraz.yemiyor yani. sana önericem tavuklu şehriye çorbası ve mercimek çorbasını da farklı yapabilirsin mesela tavuk suyunun içene bulgur atabilirsin çok lezzetli oluyor hem kolayda yiyebilir.

/Bebegim-bugun-ne-yese

bu siteyi bi arkadaş paylaşmıştı tekrar teşekkür ediyorum ona. onlarca yemek tarifi var.

Back