Yardıma ihtiyacım var, mthfr homozigot + faktör 5 heterozigot + 5.ayda iki kayıp

egeninhamsisi

Guru
Kayıtlı Üye
28 Haziran 2007
2.135
1.287
333
merhaba arkadaşlar Benim iki gebelik kaybım var 5.ayımda bebekleriMin kalbi durduğu için günlerce (10gün) suni sancı ile doğum yapmak zorunda kaldım
Mthr a1298 homozigot mutant
Faktör v Leiden heterozigot çıktı

Clexane 0,4 ve coraspin kullanıyorum
Benim gibi kan sulandırıcı kullanıp bebeğine kavuşanlar var mı? Yaşadığım yerde uzman doktorda yok ne yapacağımı bilemiyorum
Çok korkuyorum

Son düzenleme:
Genetik bi rahatsizlik oldugunu biliyorum cok yakin bir arkadasimin oglunda var faktor 5 yanilmiyorsam hererozigot ve dogunca problem yasadi bebek ama simdi 10 yasinda masallah onun esinden gecmis bebege simdi ikinciyi tup bebek dusunuyor universite hastanesine gitmeni esinle ikinizin test yaptirmanizi tavsiye ederim

keske bulunduğum yerde üniversite hastanesi olsada takip icin gitsem Mardin'e geleli 3 senemiz oldu. burada hep op. Doktorlar var bulunduğum ilçede bir devlet hastanesi bir özel hastane var o kadar. O kadar cok hastaları var Kı hastaya bakmadan tedavi yeteneğindeki sahip
Olmuşlar (!?) Tahlil ve incelemelerim İstanbul'da yapıldı bu şekilde başladım tedavime de. diyarbakira gidip gelmek gerek sanırım, oda bir çile.
Benim değerlerim ile kullandığım iğne sonuna kadar fayda sağlar mi acaba?
gecem1984

Son düzenleme:
Cnm o ilac konusunda bir bilgim yok ama mutlaka esin ve sen genetik incelemenizi yaptirip ona gore tedavi olup bebis dusunun basina kotu seyler gelmis o yuzden deneme yanilma yapma isini garantiye al her derdin bir caresi var unutma devlette ozelde ugrasma universitelerin genetik bolumunden sira ali eski sonuclarinla birlikte gitmeni tavsiye ederim

Tedavim hamilelikle beraber oluyormus bana iyi bir doktor ile takibini yap dediler. . esimle tum tahlillerimizi yaptırdık Cerrahpaşa tıp fakültesinde Profesöre başvurduk tum incelemelerim yapıldı diger tum genetik testler temiz çıktı Bi tek belirttiklerim sıkıntılı. yeniden Bebek düşünebilirsin dedi ve hemen hamile kaldım şuan çaresizlik içinde bebeğimi düşünüyorum onu yeniden göz göre göre kaybetmek istemiyorum

Oyle dedilerse drlara guven insallah bebegini saglikla kucagina alirsin

Canım bende de heterozigot var bir değerimde. Ben de 2 kalp durması sonucu kaybettim. Clexane etkisi 12 saat o yüzden sabah 8 de coraspin iç akşam 8 de clexane. Kilo problemin yoksa yeterlidir. Doktorlar bizden daha iyi biliyor. Takma kafana hamileliğin tadını çıkar. Yolun düşerse yine büyük bir şehirde gebelik ilerleyince doz yeterli mi diye yeniden baktırabilirsin kafan rahat eder.

Gecmiş olsun canm, kaçıncı ayında kaybın olmuştu. Benm gibi ilerleyen haftalarda mı ?
Ben Bugün bulunduğum ilde bir doktora kontrole gittim 33.hafta coraspini , doğumdan bir gün önce igneyi bırak dedi. Bende yeniden İstanbul'a kendi doktoruma gitmeyi düşünüyorum hem 3. Ayımdan sonra hangi ilaçları ne kadar süre ile kullanacağımı öğrenirim diye düşündüm.
Senin doğumun var mı tedavilerin fayda sağladı mı
MadamBovary_

Bu Arada kilo problemim yok yalnız ben hamilelikte çok kilo alıyorum 25 kiloyu geciyor diğer 5 aylık hamileliklerde bile 10 kilo almıştım yani son ayımda bünyem alıyor 80'ni geciyorum iğnemin dozu değişir mi o vakit ?

Canım birebir aynı mutasyonlarda pıhtılşmamız var. Benmde aynı iki gen.. Benmde 2 gebelik kaybım var. Bu gebeliğimin başından beri hibor 3500 ve corasprin kullanıyorum.. Sen corsprine başlamadın mı..

Canım benim kalbi attıktan sonra hemen duruyor. 2 sinin kalbi durdu 2 tane de kalp atışı bile göremedik. Şimdi yeniden hamileyim 5+4 günlük oldu. Daha hic ultrasona girmedim. Yarın gireceğim. Umarım her şey yolundadır. Doktor fobim olmuş resmen korkudan. Yaşayan çocuğum yok. Inşallah bu yaşayan ilk bebeğim olur. Hamileliği adetten 4 gün önce öğrendim bana da hibor 3500 verdi. Zaten coraspini hep kullanıyordum hamile kalmadan önce de. Istanbula gitmen mantıklı en azından kafan rahat olur

Shirine-alish
Gecmiş olsun kayıpların için canm. Benim gibi 2. Dönemde mi oldu kayıpların? Ben 18.haftayı bitiremedim ikisinde de. Yeni gebelik başladığında ve öncesinde tahliller için her ay İstanbul'a gittim, folbiol, coraspin ve clexane başladık. İğne akşam ilaç sabah. 12. Haftanda gel dedi. Bir kızım var beraber gidip geliyoruz, ailem şimdi şehırdışında, biletlerde tatil sürecinde olduğumuz için 350den başlıyor bana bu muayene rahat 2000 TL malolacak her ay gitmek mümkün değil bulunduğum yerde devam edeyim dedim ama buradaki doktorlara güvenemiyorum . Bana 33. Haftada coraspini kesersin dedi kafamı karıştırdı. İstanbul'a haftaya yine gidip tedavimin devamını öğreneceğim.
Sen maşallah sonlara yaklaşmışsın
İlaç tedavini öğrenebilir miyim? Neler yaptın bu süreçte? Doktorun basıl yönlendirdi?
Sevgiler

Son düzenleme:
MadamBovary_
Rabbim tamamına erdirsin canm
Bu defa inşallah kucağımıza alırız.
Ben internetten kalp atışını duyuran bir cihaz aldım hergün dinliyorum 8.haftandan sonra tavsiye ederim, endişelerinin üzerine su serpiyor,
Sevgiler

Bana özelden link atabilir misin canım o dediğin cihazi

Inşallah bu sefer kucağımıza alırız hayırlısıyla ben de yoruldum artık. Rabbim yüzümüze baksın

Inşallah bu sefer kucağımıza alırız hayırlısıyla ben de yoruldum artık. Rabbim yüzümüze baksın
Amin canm Bende çok yorulmuş çok tükenmiştim hastanede herkes sancısını çekip bebeğini kucaklıyordu ben ise günlerce süren sancıyı ölen bebeğim için çektim hastaneden çıktım kucağim boş kaldı normal doğum yapıp üstüste bebeklerini koklayamadan kaybeden tanıdıklarımda vardı ne yapayım bende teselli ediyordum kendimi ya öyle olsaydı ne yapardım diye.. İnşallah bir daha yaşamayacağız geride bıraktık o günlerimizi..
Ben angelsound marka aldım 79 TL idi. 9.haftamda gayet net duydum bebeğimi . Alalı 2 hafta oldu 119 TL yapmış satıcı. Artırmış fiyatı. Baska sitelerden uygun fiyata araştırabilirsin. Nette Fetal doppler yazarak modelleri ve YouTube videoları inceleyebilirsin . Ben çok memnun kaldım sevgiler ,

maşllh oncelikle senin bi kızın varmş, benm hiç çocuğum yok veçok şukur ki kayıplarım erken donmdi. Yani kalp atışını duyunca kaybediyordum. Bu gebeliğimi oğrenir oğrenmez hibor iğne ve corasprine başladık. Bnde 32. Haftada corasprini kestim canım çunku çok araştrdım bebeğin kalp kapakçığına zarar veriyomuş 32 den sonra.(dr.um tavsiye etti zaten) .. İğnryi de doğum sancıların başladımı kes dedi. Ben zaten normal doğumu çok istiyorum inşllh nasib olur. İlk haftalar bnde senin gibi çok tedrgindim. Kaç tane dr değiştrdim her siteye uye oldum araştrdım. Sana tavsiye edeceğim şey iğnenin saatine dikkat et. Ben hergun oğle 13.30 da vuruyorum. Ve corasprinide mutlaka 32-33 de kes o da bebeğin kalbine zarar.. Bunlqrdan sonrası da Rabbime emanet. Ona havale ettim.. İnşllh skıntı olmiyck..

Rabbim tamamına erdirsin inşallah gebeliğini. Gittiğim Doktorun Neden coraspini keseceğini anladım şimdi.. Peki 12. Haftadan sonra elevit demir hapı vs takviye ilaç kullandın mı?
Sadece coraspin ve iğne ile mi tedavi oldun?

normal her gebenin kullandığı vitaminlerden alsım bnde. Bu ilaçlar bizim hastalığımıza ozel olduğu için sadece bunları belirttim canm.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…