- 6 Aralık 2010
- 2.941
- 2.073
- 30
-
- Konu Sahibi cheryblossommm
ben biraz da sevdiceğim iş bulamaz diye endişeleniyorum sanırım.lise mezunu kendisi.dışardan okuyacak biyandan ama.ülke şartları malum.ailesnn de maddi durumu kötü gibi.ailem başta karşı çıktığı için bize ben çok evham yapıyorumevliliğine sırffff bu sebepten karşı çıkarlarsa ailende sana saygısızlık etmiş olur.. yani bilmiyorum belki sağlam iyi bir iş bulacak. burada ailenin tutumundan çok sevgilinin karakteri önemli sanırım. bende memurum eşim memur değil ve ailem hiçbirzaman sorun etmedi. eşim benden çoook daha fazla kazanıyor ama ailem hiçbirzaman eşimin kazancınıda sorgulamadı. onun efendiliği dürüstlüğü iyi huyluluğu yetti ailem için.
Onlar sadece isteklerini söylüyorlardı, baskı yapmadılar. Evliliğime karışmadılar ama çokta mutlu olduklarını söyleyemeyeceğim. Ben baskın bir karakterim. Dediğimi yaparım bilirler :) Annem hala eski sevgililerimden konu açıp, onla evlenseydin der arada.. Bazıları gerçekten çok çok iyi mevkilerde çok iyi paralar kazanan insanlar oldular. Uzay mekiği yapanı bile varsonuç ne oldu :) işte benm de anlatmak istedğim bu .daha çok öğretmen memur vs isteyeceklerine adım gibi eminim.
Yani kendisi emin degil zaten olurmu ki deyinceMemur olmadan bunu düşünüyosun memur olsan ailenden önce sen sorun edersin gibime geldi.
Umarım iyi bir iş bulur.
ya ablam sağolasın her konumda bana yardımcı oluyorsun.ama ben evhamlı bi yapıya sahibim.ciddi anlamda endişe aypıyorum belki de psikolojim bozuldu benim.çocuk banaa sen endişelenme ben herşeyi halledicem çok mutlu olucaz azcık bna güven demesine rağmen ben tasalanıyorum.çok saçma biliyorum.çok.
ben evim geçinsin kimseye muhtaç olmayalım derdindeyim vallahi.ben 3 alıyım eşim bin alsın ben sorun etmem inan.herkes memur olamaz burda onu az öncede söyledim şartlar elvermiyor.ben ailemle sevdicek arasında kaldığım için önceden akıl almak istedim tecrübeli insanlardan.böyle bi komplexim olaydı konuyu farklı şekilde açardımYani kendisi emin degil zaten olurmu ki deyince
Herkes memur olmak zorunda degil....
kaldi ki neden sana yakin bir maas kazanmasi gerekiyor ?
Sen 3 bin alsan,esinde ilerde 1 ,5 bin alsa sorun olur mu senin icin ?
Takilma bunlara,sev yeter,emin ol yeter...
vallaha çok haklısın.zaten şimdi çok rahat belki de benim aileme nasıl olsa kabul ettirim diye normal idarelik bi işe girerim diye düşünebilir.biraz salıyım ben dediğin gibi.gözüm işte şimdi açıldı.Rica ederim.
Böyle yaparak adamın sadece totosunu kaldırırsın haberin olsun.
Bırak bakalım,neler yapacak,gör.
Adam "aman bu kız beni çok seviyor,ne olursam olayım ailesine beni kabul ettirir, ben iyi kötü bir iş bulayım yeter" diye düşünür.
Buna izin verme.
Bırak o evham yapsın,çabalasın.
Bu kadar rahat olduğuna göre kendine çok güveniyor diye düşün.
5 senelik ilişki diye de çok büyütme,insanlar evliliklerini bitiriyorlar,tek kalemde unutma.
Önemli olan sensin sadece.
sartlar illaki zorlar, lise mezunuysa, ama gecinir gidersiniz cift maasla...sen emin ol istedigini bilsin ailen, onlarda alisirlar muhakkak...Aslinda anne babanin rizasi olmayan islerden hayir gelmez,ama sizinki öyle zit bi olay degil...olagan karsilasilan durumlar.ben evim geçinsin kimseye muhtaç olmayalım derdindeyim vallahi.ben 3 alıyım eşim bin alsın ben sorun etmem inan.herkes memur olamaz burda onu az öncede söyledim şartlar elvermiyor.ben ailemle sevdicek arasında kaldığım için önceden akıl almak istedim tecrübeli insanlardan.böyle bi komplexim olaydı konuyu farklı şekilde açardım
inşallah canım .aynen bizimkiler hala o kafadalar :) ben evde oturayım kocam memur öğretmen vs olsun falan.sıkıntı hep.sartlar illaki zorlar, lise mezunuysa, ama gecinir gidersiniz cift maasla...sen emin ol istedigini bilsin ailen, onlarda alisirlar muhakkak...Aslinda anne babanin rizasi olmayan islerden hayir gelmez,ama sizinki öyle zit bi olay degil...olagan karsilasilan durumlar.
Hani vardi bi zamanlar kizlar hep ev kizi, ya subay olacak ya polis,memur illaki yani,yoksa vermezlerdi kizlari
Hayirlisi olsun insallah
Eşi özel sektörde çalışan pek çok memur vararkadaşlar memur olucam hayırlısıyla.2 yıllık aöf mezunuyum.sevgilim lise mezunu .askerden gelicek 2 aya.ailem sevgilim ilerde özel de çalıştığı için ben memurum diye sorun yaratırsa haklı olur mu? sürekli ve maaşı bna yakın bi iş bulucak Allahın izniyle.ve biyandan üni okuyacak benm gibi açıktan aynı zamanda.şimdiki şartlarda herkes memur olamıyor ben aileme bunu nasıl anlatıcam.
çok teşekkür ederim canım.hyırlısı olsun inşallah .destekle tabi :) yoksa ben sorun etmiyorum ailem sorun edicektir ama.uygun bi şekilde anlatırız inşallah anlarlar.anlamazlarsa bilmiyormBelki takmayacaksın ama çevrende bunu sürekli dillendirmeye çalışanlar olursa ilerde eşine karşı tahammülün azalacak ve tartışmalar artabilir. Ya da eşin senden az maaş alsa kompleks yapabilir bunu ileride. Çevremde şahit olduklarım bu şekilde.
Ben seni destekiyorum. Her şeye hazırlıklı ol ve asla laf söz ettirme.
Umarım mutlu olursunuz.
inşallah be kuzum.kötü de olsa ben sorun etmiyorum zaten.Belkide senin işinden daha iyi bir iş bulacak ?
Şans bu işler biraz da benim abim iki üniverste mezunu ki marmara üniverstesi elektronik bölümü biri. Ama tanıdığımız bir önlisans mezunu abimin maasının 2 katından fazlasını alıyor . Özel sektörde iyi maaş veren yerler var gerçekten %50 si asgari ücret verse de..inşallah be kuzum.kötü de olsa ben sorun etmiyorum zaten.
Allahım helal kazanmayı kmseye muhtaç olmamayı nasip etsin.hayat bu işte.adalet ahirete kalıyor bazen.Şans bu işler biraz da benim abim iki üniverste mezunu ki marmara üniverstesi elektronik bölümü biri. Ama tanıdığımız bir önlisans mezunu abimin maasının 2 katından fazlasını alıyor . Özel sektörde iyi maaş veren yerler var gerçekten %50 si asgari ücret verse de..