• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım..

f.arana

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
29 Ocak 2009
189
2
116
İstanbul
arkadaşlar ben ingilizce eğitimi almak istiyorum.eğitimi; Callan Metot sistemi ile eğitim almak sitiyorum.bu sistemle eğitim alan var mı?aldıysanız memnun kaldınız mı?

Metodun kökeni Army methoda dayanıyor.Eski zamanlarda savaş sırasında düşmanın dilini (taktik,strateji bidi bidi işte) rahatça hızlı bir biçimde çözmek , iletişim veya muhbirlik anlamında kısa ve az zamanda işe yarayan bir pratiklikle dil hakimiyeti sağlamak için ortaya atılmış bir metod.Sonrasında değiştirilmiş.Zamanında çalıştığım kurs bu Callan method uygulaması yapan kişilerin kurs binasını devralmıştı.Yaklaşık onlar toparlanıp yeni yerlerine gidene kadar 2 hafta beraber çalışmıştık. Ben de gözlem yapıp, kitaplarını derslerini falan incelemiştim.Kendi hazırladıkları özel kitapları kullanıyorlar.Amaç kısa zamanda işine yarayabilecek dil eğitiminin kazandırılması.Pratiklik ön planda. ama method olarak bakarsam benim hoşuma gitmemişti. Kitapları Türkçe cümlecikler yanlarında ingilizce çevrimleri vardı.Sürekli tekrarlar söz konusuydu.Yani misal "Can I help you?" -Size yardım edebilir miyim?" yapısını hem okuyor, hem tekrar ediyordu öğrenciler, bir süre sonra herkes bunu ezberliyordu ama "Can" yapısı nedir başka nasıl cümleler kurulur, dilbilgisel olayı nedir havada kalıyordu.yani illa bir yabancıya "Can I help you?" demen gerekiyordu başka bir soru sorman (can yapısıyla misal) mümkün olmadığı için evet az zamanda pratik kısa kalıplar cümlecikler öğreniliyordu ama iki lafın belini kırıp, dilediğince konuşman ya da anlaman mümkün olmuyordu.Methodları bana göre fos, ama eğitim almadım, gidip de "Ben şu an ana dilim gibi ingilizce konuşuyorum" diyen de belki-umarım- çıkar.

Bu sistem 3 geri 1 ileri mantığıyla işliyordu sanırım. Yani bu gün kurs var diyelim, dün işlediğiniz 3 konuyu tekrar ediyorsunuz ve 1 tane yeni konuya giriş yapıp onu öğreniyorsunuz. Bizim evin hemen dibinde bir dersane var burda sistem işleniyor. Konuşmaya dayalı. Yani buraya genelde şirketler düşük ingilizcesi olan elemanlarını kısa zamanda pratiklik kazansın öğrensin diye buraya yolluyor, evhanımları, ingilizce görmeye yeni başlayan ilkokul çocukları vb. geliyor. Bir sınava hazırlanacaksanız tavsiye edilmez elbette çünkü yukarıdada mesajda yazıldığı üzere gramere dayalı öğretilmiyor ve biliyoruz yds,üds,kpds gibi sınavlarda gramer çıkıyor.

sınava hazırlanmıcam.çok araştırdım memnu olanda var olmayanda aklım karıştı iyice..cevaplarınız için teşekkür ederim... a.s.

Son düzenleme:
bu metod benim de ilgimi çekmişti araştırdım ankarada bir yer buldum deneme dersine girdim. inan bana zaman kaybı, sınıftakiler güya benim seviyemdeydi gramer konusunda hiç birşey bilmiyolar, konuşmaya gelince benim konuşmamı duyunca şaşırdılar sen bizden iyisin dediler. ve inan çok iyi konuşamıyorum. ben tavsiye etmiyorum özellikle de herhangi bir sınav için düşünüyosun

Back