• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardim Pkos Hastalari Için Hormon Testi

ALINTIDIR

KADINLARDA HORMON SEVİYELERİ

Follicle Stimulating Hormon (FSH)

Adetin 3. günü 3-20 mIU/ml

FSH değeri sık sık yumurtalık rezervinin bir ölçüsü olarak değerlendirilir.Genel olarak FSH değeri 6� nın altında ise mükemmel , 6-9 arası ise çok iyi , 9-10 ise oldukça iyi, 10-13 ise rezervde azalma var,13 üzeri ise uyarılma çok zor demektir.

LH:FSH oranı ,PCOS (Polikistik over sendromu) için bir tanı değeri olarak kullanılabilir. Ve bu oran genellikle 1:1 oranındadır , ama eğer LH büyük ise olası bir PCOS göstergesinden söz edilebilir.

Estradiol (E2)

Adetin 3. günü 25-75 pg/ml

Küçük değerler uyarılmaya daha meyilli olunduğunu gösterir. Adetin 3. gün E2 değerinin çok yüksek çıkması , fonksiyonel bir kist veya yine yumurta rezervinin azalması göstergesiolabilir.

Luteinizing Hormone (LH)

Adetin 3. günü < 7 mIU/ml

Normal bir LD değeri aynı FSH değerine benzer. LH değeri FSH değerinden büyükse PCOS den söz edilebilir.

Prolactin

Adetin 3. günü < 24 pg/ml

Prolaktin seviyesindeki artış yumurtlamadaki düzensizliğe yol açabilir. MRI gibi testlerinde yapılması gerekebilir. Bazı PCOS hastası kadınlar yüksek prolaktin değerine sahiptirler.

Progesteron (P4)

Adetin 3. günü < 1.5 ng/ml
adetin 21.günü >10 ng/ml

yukarıda progesteron ile ilgili bilgiler mevcuttur. 21. günde yapılan testte elde edilen sonuç kaliteli bir yumurtlama yapıp yapmadığınızın göstergesidir..testi yaptırmayı ihmal etmeyin.. (yumurtladığını zannedip yanılanlardan olmayın) bu değerin 21. günde 4 ün üzerinde olması yumurtlamanın olduğunu 10 üzerinde olması ise yumurtanın kaliteli bir yumurta olduğunun göstergesidir..

SİZLERDE BUNA GÖRE KARŞILAŞTIRMA YAPABİLİRSİNİZ....
DEĞERLERİNİZİ BEKLİYORUM

mervess benım plk 53 tu ama ılaçla duzeldi bıde fsh yuksektı oda duzeldi bu hormonlar yuksek olsa bıle duzelıyo hiç canını sıkma bende yumurta takıbı oldum yumurta catlatıcı iğne oldum dun bakalım beklemedeyız bu ay olacakmı ama pkoyla cooook hamıle kalan var hiç canını sıkma rabbım istedıkten sonra olmayacak şey yoktur bol bol dua et ınan olacak hepımızın

ŞenizŞeniz
cnm çok teşekkürler bilgin için .... Tabi doğru sölüyorsun herşey allahın taktiri. yani bende vajinal muayenede ortaya çıktı...Yumurtlama sorunum olup olmadığını öğrenmek için hormon testi istedi doktorum...Bakalım hayırlısı cnm belkide senin dediğin gibi olur kim bilir belkide tedaviye gerek kalmadan bebiş sahibi olurum senin gibi...İnşallah cnm çok sağol biraz rahatladım gerçekten...Peki sana hiç ilaç tedavisi falan vermedi mi doktorun merak ettim???

merhaba tekrar doktorum bana ila. tedavisi uyguladı yumurtaların büyümesi için bir haptı gunde 3 kez içiyordum eğer buyuseydi o zman çatlatma iğnesi verecekti 6 ay hiç büyümedi hep mincik kaldı sonra dedğim gibi spor ve alternatif tıp belkide bilemiyorum hangisnin iyi geldiğini çünki hepsini aynı dönemde yaptım spor+adaçayı+safran yani hangisindeyse mucize bilemiyorum ..birde herşeyden önce moralini yüksek tut önünde bu hastalıkta olan ve çocukları olmuş bir sürü insan göreceksin ben burdan müjdeli haberlerini bekliyor olucam..sevgilerimle..

slm mervess,
bende yaklaşık 3 ay önce öğrendim pcos olduğumu,şikayetlerim ise adet düzensizliği ve gebe kalamamaktı,muayene de herhangi bir şey çıkmadı ancak hormon testlerimde belli oldu pcos olduğum,doktorum herhangi bir ilaç vermeyi uygun görmedi yalnızca spor ve diyet yapmamı söyledi,bende diyetisyene gittim ve eve koşu bandı aldım,7 kilo verdim,1-2 kilo verirsem daha iyi olacak ve tabiki düzenli spor yapıyorum bu arada adetlerim düzene girdi çok şükür gerçeten kilo vermenin faydasını gördüm bana ilginç gelmişti doktorumun herhangi bir ilaç vermeyip yalnızca kilo ver demesi ve şimdi anladım haklı olduğunu,bu arada bende adaçaı ve diğer btkisel çaylardan içiyorum,sebze ve meyveyi mutlaka tüketiyorum,sana değerlerimi yazayım şimdi nasıl değerlerim var bilmiyorum ama adetim düzene girdiğine göre heralde onlarda normale dönmeye başlamıştır diye düşünüyorum,bu iş birazda sabır işi ne zaman hamile kalacağımızı bilemiyoruz beklemeye devam,sevgiyle kal.a.s.
E2:26,87 FSH:5,92 LH:6,53 PRL:8.12 TSH: 1,93

kılo vermenın tabiki cok faydası var arkadaşlar nedenmı kadınlar genelde gobek bolgesınden kılo alır ve ymurtalılar yağ bağlar boylece çalışamaz hale gelırler kılo vermek en iyi tedavı pkolular için ama benım kılo problemım yok yumurtalarımda klomen sayesınde 17 18 mm oldu çatlatma iğnesı yapıldı bakalım gerısı rabbime kaldı.rabbim inş. en kısa zamanda evlat hasretıyle yanan herkese bızede hayırlı sağlıkılı sıhhatlı evlatlar nasıp etsin...(amin)

Kizlar çok Teşekkürler Bilginiz Için Sanirim Kilo Vermek Lazim,liligum Un Dediği Gibi Ben Sadece Göbek Bölgesinden Kilo Aldim Ama Zaten Kilomda çok Değil 58 Di şimdi Verdimmi Bilmiyorum Doktor Kontrol Ettikten Sonra 4 Kilo Kadar Ver Adetin Düzelir Dedi....hepinize Allahim Bebiş Sahibi Olmak Nasip Etsin Inşallah..sizin Destekleriniz Beni çok Mutlu Ediyor.çünkü Ben Henuz Bu Hastaliği Yeni öğrendim Korkum Ondan...deneyimleriniz Benim Için önemli:) çatlatma Iğnesi Yapilirken Ağrili Mi Oluyor Merak Ettim????

mervees ciğim benim 5 yaşında bir oğlum var.Ama ne yazıkki 2,5 senedir uğraşmama rağmen tekrar anne olamıyorum :1no2:fsh değerim 17 yani nerdeyse
erken menepoz seviyesinde.Bende pkos yok ama arkadaşım 10 senedir bununla yaşıyor hamile kalmaya engel değil ama tedavi olmak gerekiyor.

canımmmm ben dün görmemişim demiştimya hersey normal dıye doktor sen yınede kılo ver dedı 79 dan 68 e düştüm gene nasıp olmadı 4 ay boyunca gonophene hapı yuttum ve pregly vurdurdum igne hafıf yakıyo ama korkma bebek için deger hala bebek sahıbı olamadım sonra benım tayınım cıktı 7 aydır bı tedavı görmedım ama hersey ultrasyonda bellı olmuyo mesela belkıde tüplerım tıkalı bunuda rahim içi filminde anlıycaklar pazartesı eskısehırde bı doktora gıdıcem hayırlısı bakalım cok ümitliyim hayırlısı

merhaba arkadaşlar bende adte düzensizliği ve gebe kalamama sorunuyla doktora gittiğimde bana polikistik over tanısı koydu ama benden hiç hormon tektiği istemedi sadece muyene ile konuldu .verdiği ilaçların dozajını en son seviyede vermesine rağmen genede yumurtalarım hiç büyümedi kistcikler yerinde syıyordu yani ilk işim bu hastalığın ne oldugunu neleri sevmedğini araştırdım spor pko sporu sevmiyor evet hemen kendime bir koşu bandı aldım düzenli spor yaptım yediklerime dikkat ettim bir iki kilo verdim ve gunde en az 2 fincan adaçayı birde sabahları aç karnına 1 çay kaşığı toz safran içtim o ayın sonunda gittiğimde hamileydim:)))doktorum çok ama çok şaşırdı çünki bana artık bir tüp bebek merkezine gitmem gerektiğini söylemişti oğlum şu anda 2.5 yaşında sizde başarabilrisiniz..korkmayın spor yapın zayıflayın..

peki bu saydıklarının yanında hiç ilaç kullanmışmıydın?yani bunları yaparken ilaçta kullanıyormuydun?

bunları yaptıgım ay yumurtlama ilacı kullanmadım çünki doktorum artık yapacak bir şey kalmadıgını benim tüp bebk merkezine gitmem gerektiğini söylemişti tüp bebek aşamlarını bildiğim için korkudanmıdır yoksa yaptıgım bu spor veya diğerleri her neyse benim hamile kalmamı sağladı..sorunun özeti kısaca hayır o ay hiçbir ilaç kullanmadım.

bunları yaptıgım ay yumurtlama ilacı kullanmadım çünki doktorum artık yapacak bir şey kalmadıgını benim tüp bebk merkezine gitmem gerektiğini söylemişti tüp bebek aşamlarını bildiğim için korkudanmıdır yoksa yaptıgım bu spor veya diğerleri her neyse benim hamile kalmamı sağladı..sorunun özeti kısaca hayır o ay hiçbir ilaç kullanmadım.

sanırım seninkini duyduktan sonra hepimiz biraz rahatlıycaz çünkü hiçbirşey kullanmadan ve sadece spor ile bu hastalığı yenebiliriz kızlar...Gerçekten Allah ın takdiri hepimize bebiş nasip olur inşallah....Teşekkürler nehiryeli.

canımmmm ben dün görmemişim demiştimya hersey normal dıye doktor sen yınede kılo ver dedı 79 dan 68 e düştüm gene nasıp olmadı 4 ay boyunca gonophene hapı yuttum ve pregly vurdurdum igne hafıf yakıyo ama korkma bebek için deger hala bebek sahıbı olamadım sonra benım tayınım cıktı 7 aydır bı tedavı görmedım ama hersey ultrasyonda bellı olmuyo mesela belkıde tüplerım tıkalı bunuda rahim içi filminde anlıycaklar pazartesı eskısehırde bı doktora gıdıcem hayırlısı bakalım cok ümitliyim hayırlısı

Cnm çok geçmiş olsun sana...Belkide dediğin gibi başka bir rahatsızlık vardır baştan aşağı tedavi ol bakalım nerde sorun var...Bak burda birsürü arkadaşımız var bizim gibi kimileri tedavisiz oluyor kimileride tedaviyle yılmamak gerek sanırım herşey düzelir inşallahhhhh........

arkadaşlar merhaba..bu pkos dediğiniz polikistikover mi..öyleyse bende de 6 aydan bu yana böyle..galiba bu ay ben de fortucal alıcam..ben de bebişiçin ugraşıyorum..bi de prolaktin yüksek..sürekli dostinex diye bi ilaç kullanıcam:((

kızlar ben de pko yum. duphaston kullanıyorum, regl olmayı bekliyorum, hormon testleri yapılcak. bu hormon testlerinin sonuçları kaç gün içinde çıkıyor acaba???fisfisfisCADIARZU

burcucuk ben de sadece prolaktin yüksek..diğer hormonlarım hep normaldi..ama 6 aydır doğru dürüst adet görmüyorum..bu ay ilaç takviyeli olacak galiba..sendeki belirtiler nasıl..

Back
X