• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım ! ödem için önerileriniz...

allmost

run almost run
Kayıtlı Üye
27 Mart 2011
852
2
46
İstanbul
Arkadaşlar ben 1 ayı geçkin bir süredir diyetteyim ve her gün
düzenli spor yapıyorum ama iki gündür tuhaf bişeyler oluyor bana ne olduğunuda anlamıyorum içim sıkılıyor gibi yada midem bulanıyor çözemiyorum bir anlam veremiyorum
sürekli huzursuzum buna birde şişkinlik eklendi öyle şişimki anlatamam vücudumda bir sebepten ödem oluştu sanırım...
kendimi aşırı şiş hissediyorum hiçbirşey yemediğim zamanlarda bile üstelik 7den sonra ağzıma birşey koymadığım halde...
biri bana yardımcı olsun lütfen.. resmen nefesimi zor alıyorum karnım 5 aylık hamile gibi oldu tuvalet sorunumda yok üstelik ...
tamamen ödem ve şişkinlik olduğunu düşünüyorum bunun için bir önerisi yada fikri olan var mı ? ödem atıcı diyet olur ne bileyim başka bir öneri olur
benim gibi olup sonra düzelen olur lütfen yardım...

konuyu yanlış yere mi açtım ? ve neden griye döndü açtığım konunun rengi ...
biri yardım ederse sevinirim...

benim de reglime az kaldı ve ödem olmaya başlamıştı.
içtiğim su miktarını arttırdım.
2 fincan yeşilçay içmeye başladım.
arada da günde 1 tane form çayı içiyorum.

hafifledi sanki ödemim ama geçmedi tabi ki benim ki.

ama en önemlisi ödem olduğuna emin misin ?
eğer ödemse zaten 1 2 güne geçebilir daha.
en azından benim öyle oluyor.

bir de 1 aydır diyetteymişsin.
belki biraz sıkılmışsındır artık o psikolojiden.
o da kendini öyle hissetmene sebep olabilir.
ben de kilo veremedim bu hafta.
böyle bir şey olduysa o da sıkmıştır belki seni.
istersen biraz rahatla. şöyle bir kaç gün. hazır reglin de bitiyormuş.

fikir olması için yazdım bunları. :)

Son düzenleme:
düzenli spor yapıyorum ama iki gündür tuhaf bişeyler oluyor bana ne olduğunuda anlamıyorum içim sıkılıyor gibi yada midem bulanıyor çözemiyorum bir anlam veremiyorum
sürekli huzursuzum buna birde şişkinlik eklendi öyle şişimki anlatamam vücudumda bir sebepten ödem oluştu sanırım...
kendimi aşırı şiş hissediyorum hiçbirşey yemediğim zamanlarda bile üstelik 7den sonra ağzıma birşey koymadığım halde...
biri bana yardımcı olsun lütfen.. resmen nefesimi zor alıyorum karnım 5 aylık hamile gibi oldu tuvalet sorunumda yok üstelik ...
tamamen ödem ve şişkinlik olduğunu düşünüyorum bunun için bir önerisi yada fikri olan var mı ? ödem atıcı diyet olur ne bileyim başka bir öneri olur

geçmiş olsun..geçtiğimiz günlerde prof.saraçoğlu ödem giderici maydanoz suyu diye söylemişti,ama ayrıntılarını hatırlayamıyorum..sitesinde yazıyor olabilir,inceleyin derim..

benim de reglime az kaldı ve ödem olmaya başlamıştı.
içtiğim su miktarını arttırdım.
2 fincan yeşilçay içmeye başladım.
arada da günde 1 tane form çayı içiyorum.

hafifledi sanki ödemim ama geçmedi tabi ki benim ki.

ama en önemlisi ödem olduğuna emin misin ?
eğer ödemse zaten 1 2 güne geçebilir daha.
en azından benim öyle oluyor.

bir de 1 aydır diyetteymişsin.
belki biraz sıkılmışsındır artık o psikolojiden.
o da kendini öyle hissetmene sebep olabilir.
ben de kilo veremedim bu hafta.
böyle bir şey olduysa o da sıkmıştır belki seni.
istersen biraz rahatla. şöyle bir kaç gün. hazır reglin de bitiyormuş.

fikir olması için yazdım bunları. :)

bende su miktarımı arttırayım belki iyi gelir
aslında sıkılmış oolabileceğim benimde aklıma geldi 2 gündür akşam saatlerinde bir tuhaf oluyorum ve psikolojik olduğunu hissediyorum acaba diyet psikolojisimi beni bu hale getirdi? düzenli olarak kiloda veriyorum ama bilemiyorum ...
yinede çok teşekkürler...
su miktarımı çoğaltacağım umarım iyi gelir ...
tekrar teşekkürler canım tavsiyelerin için

Merhaba , kabartma tozu (soda) ile zayıflama bölümüne bir bak istersen . onlar zayıflamak için kullanıyorlar ama geçen gün gülben ergen programda söyledi haftada 3 gün mutlaka sodalı su içiyormuş 2 lt. suya 1 tatlı kaşığı yemek sodası katıyorsun. vücuttaki ödemi atarmış. ayrıca adetliyken aynı şekilde devam ediyormuş şişlik olmasın diye. umarım yardımcı olur. bende denedim. bol tuv. çıkartıyor sanırım işe yarıyor henüz adet olmadım .oluncada deneyip. haber veririm.

Merhaba canım

Ben hergün Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam programını izliyorum. Geçen gün ödem için çay tarifi verdi. İstersen bunu bi dene hem kilo verdiriyor hemde ödem attırıyor.

* 2 su bardağı su
* İrice bir tutam mısır püskülü
* İrice bir tutam kiraz sapı
* 5-6 adet saplarıyla birlikte maydanoz
* Yarım tatlı kaşığı iri yapraklı yeşil çay
* 2 adet tane karanfil

Hazırlanışı:

Kaynayan suyun içerisine tüm malzemeler konulur ve 4 dakika kadar demlenir.Daha sonra iyice süzülerek, ılıdıktan sonra içilir.İçine nane konulmamalıdır.Yazın biraz buz ile serinletilebilir, ancak bu çay çok soğuk içilmemelidir.
Çayı içmek için en iyi zaman sabah kalkınca, kahvaltıdan önce veya akşam üzeri saatleridir.

Bu ödem çözücü ve şişlik giderici çayın dışında, sabah uyanır uyanmaz 1-2 fincan koyu yeşil çay veya 1 fincan sade türk kahvesi içmek de şişlikten kurtulmaya faydalıdır.Aynı zamanda vücudu ovarak yapılan duş , sabah şişkinliğine iyi gelir.

Eğer sonuç alamazsan Ender Saraç'ın facebook sayfasından kendisine soru sorduğunda programında yanıtlıyor.Bunun için programını da izlemen gerekiyor.
TNT'de Ender Saraç'la Sağlıklı Yaşam - Duvar | Facebook

en iyi ödem söken şeylerden biri de ananas ve bende en çok işe yarayanı...
hem böbrekleri de zora sokmuyor,gayet sağlıklı. hamileliğin son ayında deli gbi ödem oluyo bilirsnz,ben hep ananas yiyerek kurtuldm,ztn bana da bi dr önermişti,denemektn zarar gelmez bence,geçmiş olsn

Merhaba , kabartma tozu (soda) ile zayıflama bölümüne bir bak istersen . onlar zayıflamak için kullanıyorlar ama geçen gün gülben ergen programda söyledi haftada 3 gün mutlaka sodalı su içiyormuş 2 lt. suya 1 tatlı kaşığı yemek sodası katıyorsun. vücuttaki ödemi atarmış. ayrıca adetliyken aynı şekilde devam ediyormuş şişlik olmasın diye. umarım yardımcı olur. bende denedim. bol tuv. çıkartıyor sanırım işe yarıyor henüz adet olmadım .oluncada deneyip. haber veririm.

tadı nasıl oluyor acaba birde bu bizim bildiğimiz kabartma tozumu canım?

2 gunluk pirinc lapasi diyeti de odem atici diye okudum bu forumdan.
2 gun boyunca her ogun sadece lapa yiyosun, sut urunleruive et tuketmiyorsun.
Salata aksamlari yiyebilirsin lapa yaninda.

Back
X