Bebek Beslenmesi yardım lütfen

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.

dyln

meleğim gel artık
Kayıtlı Üye
5 Kasım 2009
147
4
96
İzmir
arkadaşlar kızım 6 ayını doldurdu dr. sabah kahvaltılarına geçmemi söyledi bende pekmez , yumurta , tereyağı ve labne peynirini karıştırıp veriyorum ama dr. içine milupa devam sütü koy dedi ama ben koymadan veriyorum çünkü miktar çok oluyor ve en önemliside YEMİYOR siz nasıl veriyorsunuz merak ettim yazarsanız sevinirim

devam sütünü koymaman daha iyi .... bebeğin yaptığın karışımı yediğine göre içini rahat tut...

Ayni seyi ben de yaşadım. Bu karışıma devam sutu koyunca miktar cok arttı, kizim zaten cok cok zor yiyor, miktar artinca hic yemedi. Ben de artık süt koymuyorum, kuş yemi kadar karışımı zar zor yedirip kaldırıyorum el mecbur :))

Ben de ek gıdalara yeni geçtim.Cici bebe,beyaz peynir, yumurta sarısının 1/8 i ni veriyorum iki gündür.Sütümden sağıp karışımı ıslatıyorum.Sütünüz varsa onunla yada elma suyu ile de kıvam ayarlayabilirsiniz.En azından daha doğal kahvaltı olur.Bir de niye Milupa diyor ki !

canım ben bebeğimi aptamil 1 ile buyuttum.8 ayına giricek aptamil 2 yiyo.6.ayını doldurduğunda tattırdığım gıdaları öğüne çevirdim.ama fazla katıp karıştırmadım.şimdi karışık veriyorum.mesela kahvaltısı sadece yumurta sarısı..yarım saat sonra biraz yoğurt..sonra biraz meyve en son sebze.çay bardağı kadar verebilirsin bu öğünleri.yada yediği kadar bebeğinin iştahına bağlı.labne hiç vermedim.daha doğrusu zaten mama yiyo diye elimden geldiğince herşeyi evde yapıyorum taze taze.7.aya girince yoğurdun içine bebeklere özel kurabiye katıp yedirdim.şimdi bide meyve ekliyorum bu karışıma elma hurma yada armut...sabahları erken satte devam sütü,uyandıktan sonra yumurta sarısı bi yarım saat sonrada yoğurtlu karışımı veriyorum yani 12 gibi..devamındada sebze çorbası falan...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…