- 21 Ekim 2014
- 6.805
- 5.036
-
- Konu Sahibi revan_revan
Eşimin kardeşi tapu kadastroda. Senette adı geçen şahsı araştırdı, adına hiç bir şey yok. Tüm mal varlığı ağabeyin üzerinde. Bu durumda halen bir şey yapılabilir mi?
Bakın yakın zamanda savcılık işim oldu o yüzden bildiğimi yazayım. Polisdeki ifade 1-2 haftaya savcılığa gider savcılıkta dosya işlemlerinden sonra sizin ise bakacak savcının masaya gelir 200-300 dosyayla birlikte.su anda da adlı tatil bilmiyorum nöbetçi savcılık bakıyor mu.neyse sonra savcı bey soruşturmaya başlar önce sizden yine ifade alır sonra firmanın yetkili kişisini çağırır onun ifadeyi alır o zaten yapmadım diyecek.sonra şahitlleri çağırır. Soruşturma biter bir şekilde sonunda davayı açar. Dava ne kadar sürer o aşamaları bilmiyorum.moraliniz sakin bozulmasın. Siz firmanın önüne gidip 155i arayın bizi dolandiriyorlar lütfen yardım edin deyin gelsinler.en azından polisi bir görsünler nacizane fikrim bu.Kurum ismi vereceğim umarım sıkıntı olmaz. Ada inşaat. Eşim karakoldan geldi. Lakin satışın gerçekleştiği ilçenin bağlı olduğu savcılığa gitmemiz söylendi. O da bugün geçti artık. Gün içinde eşim ulaşmaya çalışacak onlara. savcılığa gideceğini filan da söyleyecek. Yarın ilk iş savcılığa gitmek.(oturduğumuz ilçe ile satışın yapıldığı yer arasında çok mesafe var. iki uç nokta)
Her halukarda ödetirler işi ,maaşıda mı yok bu adamın?Eşimin kardeşi tapu kadastroda. Senette adı geçen şahsı araştırdı, adına hiç bir şey yok. Tüm mal varlığı ağabeyin üzerinde. Bu durumda halen bir şey yapılabilir mi?
Yarın ilk iş o olacak. İnşallah bir şeyler çıkar.Bakın yakın zamanda savcılık işim oldu o yüzden bildiğimi yazayım. Polisdeki ifade 1-2 haftaya savcılığa gider savcılıkta dosya işlemlerinden sonra sizin ise bakacak savcının masaya gelir 200-300 dosyayla birlikte.su anda da adlı tatil bilmiyorum nöbetçi savcılık bakıyor mu.neyse sonra savcı bey soruşturmaya başlar önce sizden yine ifade alır sonra firmanın yetkili kişisini çağırır onun ifadeyi alır o zaten yapmadım diyecek.sonra şahitlleri çağırır. Soruşturma biter bir şekilde sonunda davayı açar. Dava ne kadar sürer o aşamaları bilmiyorum.moraliniz sakin bozulmasın. Siz firmanın önüne gidip 155i arayın bizi dolandiriyorlar lütfen yardım edin deyin gelsinler.en azından polisi bir görsünler nacizane fikrim bu.
geçmiş olsun canım.senedi icraya koyarak varsa maaşına haciz koyabilirsiniz.. Ki zaten büyük ihtimalle bağkurludur.
Şirket adına kayıtlı araç vs var ise onlara haciz yoluna gidilebilir..Tabi şirket ortağı ise.
Bakın yakın zamanda savcılık işim oldu o yüzden bildiğimi yazayım. Polisdeki ifade 1-2 haftaya savcılığa gider savcılıkta dosya işlemlerinden sonra sizin ise bakacak savcının masaya gelir 200-300 dosyayla birlikte.su anda da adlı tatil bilmiyorum nöbetçi savcılık bakıyor mu.neyse sonra savcı bey soruşturmaya başlar önce sizden yine ifade alır sonra firmanın yetkili kişisini çağırır onun ifadeyi alır o zaten yapmadım diyecek.sonra şahitlleri çağırır. Soruşturma biter bir şekilde sonunda davayı açar. Dava ne kadar sürer o aşamaları bilmiyorum.moraliniz sakin bozulmasın. Siz firmanın önüne gidip 155i arayın bizi dolandiriyorlar lütfen yardım edin deyin gelsinler.en azından polisi bir görsünler nacizane fikrim bu.
Olmaz mı. Var elbet(görünürde) ama bu adamlar hem şirket sahibi hemde 30.000 kadar parayı ödemekten acizler. Bu adamlar hiç mi prestijlerini düşünmüyorlar? bunu düşünemeyecek kadar aptal olamazlar. Umuyoruz ki profesyonel dolandırıcı çıkmazlar.Her halukarda ödetirler işi ,maaşıda mı yok bu adamın?
O zaman icraya verin,tutuşsunlar,bu kadar olmaz yahu. Almışlar elden bile çıkarmişlar ama sizin paranızı vermekten imtina ediyorlar.Olmaz mı. Var elbet(görünürde) ama bu adamlar hem şirket sahibi hemde 30.000 kadar parayı ödemekten acizler. Bu adamlar hiç mi prestijlerini düşünmüyorlar? bunu düşünemeyecek kadar aptal olamazlar. Umuyoruz ki profesyonel dolandırıcı çıkmazlar.
Fikriniz çok güzel :) Eşimin aklında da bu var. adamlarla az evvel konuştu. Sonucu nakledicem birazdan.Aklıma birsey daha geldi.firmayi bilmiyorum ama büyük firmaysa önce ilk iş yarın firmanin önünden 155i çağırmak.olay şu anda oluyor gibi konuşun ki gelsinler.deyin esim cok sinirlendi kavga cikacak vb. yaniniza arkadaş alın eline kamerayı da verin deyin gazeteci diye.bastiracagim sizi bilmemne gazetesine deyin internete her yere yayinlayacagim deyin kayıt alın. Hatta adamlarla bundan sonra yaptığınız her görüşmeyi kaydedin.buyuk firmaysa polisti gazeteciydi filan istemezler.yani kısaca velveleye verin ortalığı.
B u söylediğiniz için tam olarak ne yapmak gerekiyor? biraz açar mısınız lütfen. çünkü benim bu konuyla alakalı bildiğim şudur ki senedin ödeme süresi 1 gündü. Bankalar günü geçmiş senetler üzerinden işlem yapamıyorlar. Farklı birşey varsa sizden öğrenmek isterim.Senedi icraya koymak için Savcılık onayına gerek yoj
Sakın sakin yumuşamayin...adam gelmezse siz gidin kapısına polisle gazeteciyle. İyi niyete hiç inanmayın oyalama taktigi adam bu işleri yaparken odeyemeyecegini bilmiyor muydu düpedüz dolandirma girişimi. Büyük firma... yapmaz...yok olamaz diye düşünmeyin ona guveniyorlar zaten.iyice karıştırın ortalığı hiç çekinmeyin. Bırakmayın paranızı. Eşiniz çekimser kalsa bile orayi pazar yerine cevirin esiniz belki utanir yazık, asıl utanmazlar utanmaz zaten yani dolandırıcılar.Hanımlar son gelişmeyi naklediyorum. Bu şahıslardan birinin telefonu öğlenden beri kapalı diğeri ise eşimle son konuşmasından bu yana telefona cevap vermiyordu. Eşim telefonumdan ağabeyi aradı adam açtı. Eşim terbiyesini bozmadan yarın savcılığa gideceğini, polisi ve tv kanallarını arayarak dükkanına gideceğini söyledi. Adam ağlamaklı bir şekilde abi haklısın sonuna kadar mahcubuz açamıyorum telefonu. Maddi durumlar iyi değil toparlayamıyoruz deyince eşimde ben kaç gündür iyi niyetimden bekliyorum(arada bir eşimi arayıp hal hatır soruyorlar, bu bayramda iptal olan programı kurbanda bizzat birlikte yapmayı teklif ediyorlar, para işini hallettikten sonra muhakkak birlikte özür mahiyetinde akşam yemeği yemeyi filan öneriyorlar) diyerek yarın diğer yollardan bu işi halledeceğini söyledi. Adam abi yapma etme rezil oluruz yarın hepsini veremem ama 10.000 kadarını getireyim cumaya kadar kalan 20.000 tamamlayacağım bir şekilde diyerek konuştu. Eşimde sabah 10 da kapımda oldun oldun olmazsan ben kameralarla polisle kapındayım dedi.
Son durum böyle...
Saki
Sakın sakin yumuşamayin...adam gelmezse siz gidin kapısına polisle gazeteciyle. İyi niyete hiç inanmayın oyalama taktigi adam bu işleri yaparken odeyemeyecegini bilmiyor muydu düpedüz dolandirma girişimi. Büyük firma... yapmaz...yok olamaz diye düşünmeyin ona guveniyorlar zaten.iyice karıştırın ortalığı hiç çekinmeyin. Bırakmayın paranızı. Eşiniz çekimser kalsa bile orayi pazar yerine cevirin esiniz belki utanir yazık, asıl utanmazlar utanmaz zaten yani dolandırıcılar.
Ha bir de bunlar Terbiyeli adamı tanır hemen onları seçer bilir adam bozmaz kendini nasılsa.
Hay Allah ya...burunlarindan fitil fitil gelsin inşallah.Son durumu iletiyorum. Adamlar büroyu bayramdan 2-3 gün önce tutmuşlar. Eşim bugün gittiğinde büro boşaltılmış kiralık ilanı asılmış. Emlakcıyı ve oradaki 2 kişininde arabasını alarak senetle dolandırmışlar.