Yardım lütfen!!Kolit ile ülseratif kolit aynımıdır..?

imdaaat

H£r fikir içimde k£lepç£
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2010
530
0
ben doktora çok şiddetli ara ara karnıma gelen bi sancıyla gitmiştim.karnım şişti,bi kabız bi ishal durumlarım oluyodu ama kanamam hiç yoktu olsaydı çok korkardım zaten,dakkada bi mide bulantım oluyodu,hele o 10 dk durup 10 dk sonra gelen kramp çok fenaydı geçer dedim geçmedi 3 gün anca dayandım sancılara doktora gidiym dedim..midem ağrıyo diye düşünmüştüm ama doktor bana kolit olduğunu yani kalın bağırsakta iltihap olduğunu söyledi...bu aralar bişeye sinirlendinmi diye sordu ama niye sordu anlamadım...bana ' duspatalin retard' adında bi ilaç verdi...2 hafta kadar kullandım şikayetlerim geçti...ilacım bitti ama ara ara karın şişkinliklerim oluyo ara ara kabız,ishal karışık oluyo dengesiz anlamadım bi türlü...şimdi bu tekrarlarmı diye korkuyorum.Kolitin çeşitleri varmı ki..ülseratif kolitmiyim diyede korkuyorum...kolitle ülseratif kolit aynımı ki...bu hastalığı olanlardan bilgi almak istiyorum....ve bu hastalığın su içip içmemekle bi alakası varmı acaba? su ve su gibi sıvı besin tüketme alışkanlığım hiç yok çünkü..1 bardak anca..

Kalın bağırsak iltihaplanmasıyla oluşan bir hastalık, mıkozoyı ülser gibi örttüğü için ülseratif kolit deniyor. size verilen ilacı yemeklerden 20 dk önce filan bol suyla almalısınız. Acil şifalar diliyorum, geçmiş olsun.

X