Yardım lütfen, bu koşullarda fatura ne kadar gelir?

saft

Guru
Kayıtlı Üye
1 Ekim 2012
2.553
3.020
Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.

Kızlar merhaba. İlk defa kombili bir evdeyiz. Soğuk bir ilçe. Ev 130 metrekare civarında. Isı yalıtımı var. Güneş almıyor ama. Petekler ve kombi yeni. Markası airfel. Petekler uzun. Sadece salonu yakmaya başladık 31 derecede. Ama ısıtmıyor pek. Bir petek daha açtık. Bu şartlarda fatura ne kadar gelir? Milletten uç rakamlar duyunca endişe ediyoruz.
31 derece cok düşük ama. Ve tek petek. Bence pek bisi gelmez yaa

Evlerimiz aynı büyüklükte. Güneşli havada evim güneş alır. Karadenizde yaşıyorum. 3+1 tüm odalar yanıyo. Geçen sene 38-40 derecede yaktım en yüksek 360 geldi.

130m2 evi iki petek ısıtmaz.

Diğer ortamların soğuğu kombinin evi ısıtmak için daha sık alev almasına yol açar.
Minimuma getirip tüm petekleri açın. Ama bence en az 40-45 olmalı..

Ya da hiç kullanmadığınız oda varsa peteğini kapalı tutup kapısını kapatıp soğuk havanın girişini engelleyin..
Kaçar yolu yok o fatura ödenecek arkadaşım :KK70:

öncelikle tek oda size daha çok fatura ödetir
çünkü diğer taraflardan soğuk alacak ve sürekli derece altında kalacağı için kombiniz sık yanacak.
ben her sene önce 45 derecede 2 gün evi ısıtır sonra en düşük seviyeye getiririm o da 40 derece. kombi de sürekli çalışmıyor

öncelikle tek oda size daha çok fatura ödetir
çünkü diğer taraflardan soğuk alacak vr sürekli derece altında kalacağı içim kombiniz sık yanacak.
ben her sene önce 45 derecede 2 gün evi ısıtır sonra en düşük seviyeye getiririm o da 40 derece. kombi de sürekli çalışmıyor

faturanız ne kadar geliyor pekiii

Tam tersi kombi daha fazla efor sarfedecek.. :KK45:
Yani tek petek de olsa evi ısıtmak için sürekli alev alacak garibim..
Ama 31 dereceye ayarliymis,ne kadar sarf edebilir ki 31i gecmeyecek? Yatak odaları falan buz gibi olur yaa biz kombiyi açtığımızda direk 38den başlıyoruz yakmaya. Ok Soğuk havalarda 45e kadar cikariyoruz ve butun petekler acik oluyo. Yine kazak ustune hirka falan giyip oturuyoruz😒

Evlerimiz aynı büyüklükte. Güneşli havada evim güneş alır. Karadenizde yaşıyorum. 3+1 tüm odalar yanıyo. Geçen sene 38-40 derecede yaktım en yüksek 360 geldi.

200'e kadar gelse yeter bize de. normalde doğalgaz sobamız vardı. 80 liradan yukarı ödediğimizi hatırlamıyorum. bu rakamlar tuhaf geliyor :KK70:

Ama 31 dereceye ayarliymis,ne kadar sarf edebilir ki 31i gecmeyecek? Yatak odaları falan buz gibi olur yaa biz kombiyi açtığımızda direk 38den başlıyoruz yakmaya. Ok Soğuk havalarda 45e kadar cikariyoruz ve butun petekler acik oluyo. Yine kazak ustune hirka falan giyip oturuyoruz😒

faturanız ne kadar geliyorrr

31 derece nasıl ısıtsın ki, en az 36-38 olması lazı m

Doguta batıya göre daha az geliyor biz dogudayız 4 petek var yaktıgmz 45 de yada 40 da yaktık bi ay boyunca toplam 283 lira geldi

Dubleks 8-9 Petek 38-40 derece arası yanıyor. 340 maksimum 450-500 geliyor fatura.

X