• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardim kizlar!

esraaydn

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
146
0
66
Ankara
Kizlar ben 3 aydir gunde birer tane demir ve b12 ilaci kullaniyorum simdi bir de folik asit (folik plus) a basladim planli gebelik icin.ama aklim karismiyor degil gunde bu 3 vitamin zararli olur mu acaba? folik asitte gunde 3 tane yaziyor ama eczaci gunde 1 tane dedi 3 cok geldi bana da bilgisi olan varsa paylasir mi

Kizlar ben 3 aydir gunde birer tane demir ve b12 ilaci kullaniyorum simdi bir de folik asit (folik plus) a basladim planli gebelik icin.ama aklim karismiyor degil gunde bu 3 vitamin zararli olur mu acaba? folik asitte gunde 3 tane yaziyor ama eczaci gunde 1 tane dedi 3 cok geldi bana da bilgisi olan varsa paylasir mi

Selam :)

folik asit günde 400mg alınmalıymış.ilacın üstünde 400mg yazıyorsa 1 tane al.

benim dr um FOLIO diye bi ilaç verdi.folik asit 400mg,iyot 150mg ve B12 vitamını 10mg var içinde.günde 1 tane alıyorum.kutusu da aspartam şeker kutuları gibi taşıması rahat :)

Ben doktora gidip 'Artık gebelik düşünüyorum' dediğimde bana sadece günde yarım Folbiol içmemi söylemişti. 2 ay yarım kullandım, 3. ay günde 1 taneye çıkardım. Üstelik folbiol 5 mg :101: Haftaya bebişimi görmeye gideceğim kısmetse. Yüksek ihtimal artık farklı uygulamalara geçilecek. Ama hamilelik öncesi bu şekilde başladım ben

ben ilk gebe kalmadan 3 ay boyunca günde bir tane almıştım tabi korunmayı bırakmadan zaten korunmayı bıraktık sonra ikici ay hamile kalmıştım . biliosun %15 dir gebeliğin tutma ihtimali ve folicasitin yumurtayı tuttuğunu kolaylaştırdığını söylüyorlar. tabi benim hamileliğim 3 ay sürdü ikiz bebeklere hamileidim. kalpleri durdu. 4 ay oldu istemiodum ama bu ay istiyoruz eşim doktor günde iki kez folic asit kullanmamı söyledi hiçbir zararı yokmuşşş... inş yardımcı olabilmişimdir..

bende folic plus kullanıyorum zaten içinde demir var birde sana önerim b12 ilacı yerine bol bol kırmızı et tüket bana öle demişti doktor ve b12 tavandaydı hamileliğimde

merhaba kızlar bende günde yarım tablet folbiol alıyorum doktorum 1 tanenin gerekli olmadığını söyledi yarım yeterliymiş benim için birde folik asit zaten suda eriyen bir vitamin fazlalığı zaten idrarla atılıcaktır

teşekkür ederim kızlar ben de 3 gündür günde 1 tane alıyorum b 12 ile demirle birlikte günde 3 hap inşallah zararı yoktur bende eti az tüketirim biz hiç korunmadık zaten 1 buçuk yıldır eşimdeydi tüm sorumluluk şimdi ramazandan sonra istiyoruz inşallah hemen bebişimiz olur allah herkesin gönlüne göre versin...

Selam kızlar. Bazılarınız 5 mg'lık ya da bunun yarısı kadar folik asit kullandığını yazmış. Ben de hamile olduğumu öğrenince 5mg folik asite başlamıştım ama sonra sabit gittiğim doktorum onu değiştirdi. Günlük alınması gereken 400mikrogrammış. Yani günde 5mg içiyorsanız gerekenin yaklaşık 13 katını alıyorsunuz. Doktorum alınan fazla folik asitin bebeğe zararlı olduğu konusunda yapılan araştırmalar var o yüzden ben hastalarıma 400mcg'lık kullanmasını öneriyorum demişti. 12. haftama kadar ben böyle kullanacağım. Siz de doktorlarınıza bir sorun isterseniz bunu.

Selam kızlar. Bazılarınız 5 mg'lık ya da bunun yarısı kadar folik asit kullandığını yazmış. Ben de hamile olduğumu öğrenince 5mg folik asite başlamıştım ama sonra sabit gittiğim doktorum onu değiştirdi. Günlük alınması gereken 400mikrogrammış. Yani günde 5mg içiyorsanız gerekenin yaklaşık 13 katını alıyorsunuz. Doktorum alınan fazla folik asitin bebeğe zararlı olduğu konusunda yapılan araştırmalar var o yüzden ben hastalarıma 400mcg'lık kullanmasını öneriyorum demişti. 12. haftama kadar ben böyle kullanacağım. Siz de doktorlarınıza bir sorun isterseniz bunu.

selam canım ilacın kutusunun üzerinde 400 mcg 3 hapa denk geldiği yazıyor canım ben henüz hamile değilim günde 1 tane alıyorum sen yarısını mı yutuyorsun bir hapın anlamadım 400 mikrogram hapın ne kadarı oluyor

günde 1 tane 400mcglık kullanman gerekiyor canım banada öyle önermişti doktor. fazlası zarar iyice araştır...

herşeyin fazlası zarar...hamilelikten önce 1 tane folik asit yeter ...hamile kaldığında 3 tane almalısın o da ilacına bağlı folbiol hamileykende günde 1 yeter, folic plus tarzı ilaçlar günde 3... bi de ilaçlara bu kadar yüklenmek yerine hamile kalmadan önce vitamini gıdalardan almaya çalış bence...ben öyle yaptım ve iyikide öyle yapmışım....hamilelikten önce folik asit kullandım kan değerlerimi yükselttim, sağlıklı ve doğal beslendim, hamileliğimde 2 ay folik asite devam ettim, kan ilaçlarımı ve vitamini aksatmadım son ay da kalsiyum ve magnezyum kullandım arada...günde 1 yumurta ve muz yedim mutlaka...süt hergün içtim...balık mevsimi açılınca haftada 2 kez mutlaka balık yedim..bu yüzden mi bilmiyorum ama kızım doğduğunda kafasını kaldırabiliyordu ve 40 günlükken ellerinden tutunca ayakta durabiliyordu...

Son düzenleme:

Bize de bunu doktorumuz önerdi zaten, keyfi bir kullanım söz konusu değil

Canım bende folbiol kullanıyordum günde 1 tane
ama günde 3 defa içilen folik asitlerde varmış ismini bilemiyorum

arkadaşlar folibol günde 1 tane içilir folik plus ise günde 3 adet içilir icat çıkarmayın zaten folik plusun reçetesinde yazar 3 adet 400e tekabül ediyo diye, isterseniz 3 öğüne yayarsınız isterseniz tek seferde 3 tane alırsınız bende gebelik düşünüyorum ve günde 3 adet içiyorum folik plus

Back