How to install the app on iOS

Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.

Not: This feature may not be available in some browsers.

Premature Bebekler yardım kızlar

37 haftadan önce gerçekleşen doğumlar prematüre doğum olarak adlandırılır. Bu haftadan önce doğan bebeklere de prematüre bebek denir.

nxixnxixm

nınım ve ata'm herşeyim
Kayıtlı Üye
7 Nisan 2008
2.721
7
116
51
İstanbul
arkadaşlar oğlum 4.5 aylık.
dünden beri sol gözünde sulanma ve çapaklanma var.:sinifsinif:
ne yapmam gerkiyor ??
sizinde başınızda geldimi??
( eşim serumfizyolojikle sil dedi gerçi)

geçmiş olsun nınım ama bence serumfizyoloji ile silme benim ikizlerimdede vardı küvezden çıkıp eve gelince olmuştu. göz çukuru ve burnuna yakın serçe parmağımla aşşağı yukarı bastırmadan masaj yapmıştım ve kaynamış ılınmış su ile yumuşak mendilleri ilede siliyordum geçmişti. başınıda sıcak tut üşüyüncede oluyor .. eğer 1 hafta içinde geçmesse getirin demişti dr çok şükür geçmişti..

canım benim eşim doktor..
ama doktorda olsa eve gelince doktorluğu kalmıyor (gerçi kızıyor bana ama)
şimdi kk da araştırdım çay kompresi öneriyorlar kızlar..
bakalım bir iki gün deneyeceğim senin dediğin bastırma işini ve çayı..
geçmesse doktorumuzu aryacağım..
teşekkür ederim gönülcüğüm..

ninim küçük üşütmelerdende olabilir ılık temiz su ve tülbent bezi ile sil ama istersen öncelikle dr na danış eşin dr olduğuna göre çay yerine onun dediklerine itibar etsen daha iyi gibi

nınım aynı poblemi hemen hemen her bebek yaşıyor zaten benim kızımda da daha küçükken oluyordu diğer arkadaşlarında dediği gibi ılık su ile pansuman yap pamukla merak etme bişey kalmazz :1rolleyes:

cnm benim bebeğimdede oldu,bikaç gün ılık kaynamış su ve pamukla sildim ama geçmedi.hemen göz doktoruna götürdümki o zaman bebepğim 2 kiloydu.allahtan doktor bebek yoğun bakım ünitesindeki bebeklerle ilgilenen göz doktoruymuş,damla verdi ama iişe yaramadı kontrole gittiğimizde göz kapaklarrının içinde yaralar olduğunu gördü ve çok ilerlemiş.ilaçları değiştirdi çokşükür 1 hftasonra iyi oldu.o zaman bide o halde rop muayenesine gitmiştik.prof.bakt ve tobrex pomad verdi o çokii geldi.sürünce çapakları dışarı atıyodu..
yani ihmal etme cnm,dahada ilerlemesin.
çok geçmiş olsun..

canım benim kızım yeni doğduğunda çok oluyordu.doktor üşüttüğü için olur dedi.bana sütümden sürmemi önerdi.gerçekten de sütümü sürünce geçti.tavsiye ederim.

Canım biz yoğun bakımdayken bazı bebeklerde olduğunu görmüştüm. Hemşireler göz damlası kullanıyorlardı. Biz hastaneden ROP muayenesine gittiğimizde Berkay'da da vardı. Rop için muayene eden doktor kaynamış ılıtılmış suya batırılan bir tülbentle silmemizi geçmezse göz doktoruna göstermemizi söylemişti. Ama bir gün oldu ve geçti. Sonra da bir daha olmadı. ınşallah Ata'nınki çabuk geçer.

canım arkadaşlarım bende pamukla serum sürmeye devam ediyorum..
bakalım yarına kadar birşey kalacakmı...
cevap yazan herkese teşekkür ederim...

geçmiş olsun canım ılık çay eğer emziriyosan anne sütüyelde pansuman yapabilirsin ama eşişinde doğru söelmiş serum fizyolojikte kulalanılabilir oda alır çapaklanmasını

teşekkür ederim hayal bende seruma devam ediyorum...
bebeklerimize birşey olunca akan sular duruyor..
hayırlısıyla bir geçse..
nerden mikrop bulaştı anlamadım ??

ata nasıl ninim gözleri düzelmiştir inşallah

canım düne nazaran azaldı sanki,
sabah uyandığımızda ( eşim nöbetçiydi oğlumla koyun koyuna yattık da :ecrin_bebek:)
az vardı sildim serumla..
şimdi uyuyor uyandığında bakalım olmuşmu..
teşekkür ederim ebrizim , berili öpüyorum..
yumyden haber varmı ???

yakışıklı presnse bakarmısın annesiyle uyumuş oh ne güzel mşs kokusunun sürekli hissederek uyumakta ne keyif vermiştir. Uyanınca gözleri tamamen iyileşmiş olur umarım.
Yumy den haber var iyiyim bakıcıyla alışmaya çalışıyoruz diyor

yakışıklı presnse bakarmısın annesiyle uyumuş oh ne güzel mşs kokusunun sürekli hissederek uyumakta ne keyif vermiştir. Uyanınca gözleri tamamen iyileşmiş olur umarım.
Yumy den haber var iyiyim bakıcıyla alışmaya çalışıyoruz diyor

evet çok güzeldi oğlumun totoşunu kokladım sabaha kadar :roflol:
evet canım çapaklanma daha azaldı..
yumye selam söylersen sevinirim..

aa ata hastamı olmuş annesi geçmiş olsun biz dikkat ediyoruz desekte artık nerden buluyolarsa o mikrobu buluyolar geçen bayram ecrindede olmuştu doktor mikrop kapmıştır korkma kaynamış ılık suyla pamukla sil dedi serumfizyolojikte iyi diye biliyorum görümcemin oğlu doğduğunda gözlerini açamıyodu bile o kadarki çapak oluyodu biçok doktora götürdüler serumfizyolojikle ılık su demiş doktor bide masaj yapmalarını söylemiş göz pınarlarında problem var demiş şimdi geçirdi neyseki

iyim nınımcım önceki gün mevlüt vardı ecrinin dünde biraz huysuzluk yaptı ödüm koptu hastalanacak diye tepesindeyim sürekli bu kuzucuklara bişey olmasında gerisi ne olursa olsun

mevlütten dolayı huysuz olmuştur canım..
kalabalık oluyor ya ev ondan..
benimkide kalabalığa gelemiyor..
annen gittimi??

yok canım burdalar annemler ay okadar alıştımki sorma 8 aydır ilk defa bu kadar rahatım ecrine bakıyo bende içim rahat yapıyorum ne yapacaksam ama gidelim artık diyolar bende istemiyorum

Back