Yardım...!!! gyno ferro sanol kullanan ve bilgisi olanlar arkadaşlar

ELT

Guru
Kayıtlı Üye
25 Kasım 2009
76
1
Haşlanmış et yiyemediğim için neredeyse her sene B12 ve Demir takviyesi alıyorum. Hamileliğe karar verdiğimde dahiliye uzmanımla görüştüm, bana Ferro Sanol Duodenal ve Benexol B12 kullanmamı tavsiye etti. Ben ekstra olarak Folic Plus'ta kullanmaya başladım. Buradaki Kadın doğum uzmanına durumumu anlattım bana gyno ferro sanolden bahsetmedi öyle bir ilacın olduğunu burada sizlerden duydum. Her gün 3 ayrı ilaç kullanmak çok zor oluyor. Üstelik Ferro Sanol Duodenalin hamilelikte kullanım derecesi B, yani artık bırakmam gerekiyor. Küçük bir yerde olduğum için deneyimli hekim bulamıyorum. Sizce Gyno Ferro Sanol'e geçeyim mi? Sadece Gyno Ferro Sanol yeterli olur mu? Yanında Folic Plus'a devam etmeli miyim? Gebeliğin 26. gününe kadar folic asit çok önemliymiş. Sizce ne yapmalıyım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirler mi?

ferro sanol duadenal'i bana da endokrinoloji uzmanı vermişti. sizinle aynı nedenden dolayı ben de benexol kullandım. 9 ay içtim hatta emzirme döneminin ilk 5 ayında da. bir sorun olmadı. gebelikte b hatta c kategorisinde ilaçlar verilebiliyor. düşüğü engelleyen progesteron ilaçları bile a kategorisinde değil.içiniz rahat olsun.

bende aynı ilacı kullanıyorum doktor folikasiti bırak bunda zaten var dedi.

Gebeliğin ilk ayı kullanabilir miyim aceba? prospektüsünde kullanılmaması gereken gebelik evreleri yazıyor mu?

kullanılan her ilaç doktora sorulup kullanılmalı bence. ben ilk önce sadece elevit kullandım ki içinde her türlü vitamin var.sonra kan değerlerim biraz düştüğü için gyno ferro kullan dedi doktor kullnıyorum ama bazen unutuyprum.. Bir de suda eriyen kalsiyum kullanan var mı???

ben gebeliğimi öğrendiğimden beri elevit , ferimax denilen kan şurubu kullanıyorum 5. ayda kalsiyum sandoz ve omega 3 e de başladım şu anda 4 tane ilaç kullanıyorum

Ben de aynı şekilde elevitle başladım ve şu anda 11. haftanın içindeyim, daha yeni gyno ferro sanol 'e geçtim. Çoğunlukla iştah açtığını söylüyorlar ama benim iştahımı kapattı. Canım hiç yemek yemek istemiyor ve kokusuna bile tahammül edemiyorum

Merhaba arkadaslar ben de hamilelik düşünüyorum hamilelik oncesi folik asit için gunde 1 kapsül Gyno ferro sanol icmek yeterli mı acaba? Hem Demir ve B12 içeriyor . Yoksa ayrıca folik asit ilacı icmek gerekir mı. Bu konuda Yardımcı olursanız sevinirim

Henüz hamile değilsin sanırım bu durumda folic plus yeterli bence. Ben öyle yapmıştım; ama sende çok fazla kansızlık varsa o zaman demir ilacı da gerekir tabii. Ben gebe kalmadan önce 3 ay ve gebeliğimin ilk 3 ayı boyunca folic plus kullandım. Gebeliğin 4. ayında yani folic plusı bırakınca da gyneferon ve decavit kullanmaya başladım. Umarım bi yararı olur söylediklerimin. Folic asiti sakın bırakmayın. Gebeliğin ilk 3 ayı mutlaka kullanılmalı. Ay bu kaç sene öncenin konusuymuşş çok güldüm kendime

Son düzenleme:

Tatlım folic plus kullan. Demir, kalsiyum ve folik asit içeriyor. Ben onu kullandım. En iyisi o zaten.

Tatlım folic plus kullan. Demir, kalsiyum ve folik asit içeriyor. Ben onu kullandım. En iyisi o zaten.
Öncelikle cevabınız için teşekkür ediyorum bu benim ilk mesajımda blogda ve ilk tanıştığım kişi siz oldunuz.
İlk hamileliğimin oncesinde folik asit kullanmamıştım hamileyken ve dogumdan sonrasi icin kansızlığım ve talasami tasiyiciligim olduğu için Dr gyno ferro sanol kullandirmisti o yüzden o ilaç aklıma geldi Acaba tekrar doktora mı sormak lazım ??

Rica ederim canım ne demek. Talasami nedir bilmiyorum ama gebeliğin 4. ayı zaten kansızlık olsa da olmasa da doktor takviye ilaç veriyor. Benim kan değerlerim normal olduğu halde 4. ay gyneferon verdi, bir de decavit vitamin kombinasyonu. Normalde hep böyle olur diye biliyorum. Doktorunuza danışsanız iyi olur tabii ki.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…