Göz Çevresi Bakımı Yardım!! Gözkapağımda ve gözaltımda pullanma var

shekr

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
17 Eylül 2007
350
4
42
herkese merhaba..göz çevrem çok hassas hemen tahriş olup şişiyor ve pullanma oluyor yani resmen soyuluyor gözaltlarım ve gözkapaklarım..dr. a gittiğimde cortimycine pomad verdi ve olduğunda bunu kullan dedi..kullandığımda geçiyor ancak bırakınca tekrar oluyor özellikle makyaj yaptığımda bu sorun artıyor..cildime kullanabileceğim bir ürün tavsiyeniz varmı arkadaşlar..şimdiden teşekkürler a.s.

arkadaşlar yokmu bana yardım edecek bir Allah ın kulu yahu senağlama

hala cevap gelmemiş arkadaşlar nerdesiniz ya kafamçokkarıştı

Bebe şampuanıyla ilgil bir konu açtım az önce ama sana yararı olur mu bilemiyorum.Benim sorunumdan biraz farklı bu pullanma işi.:uhm:
Belki cilt tipinden dolayı olabilir,kuru bir cildin varsa mesela.
Bence özel bir doktora daha görün.Bilinmeden birşey yaparsan daha kötü olmasın sonra.:1no2:

ama cildim yağlı normalde hemde oldukça sivilcem ve siyah noktam hiç eksik olmaz yüzümden:1no2: dr sadece alerji olduğunu söyledi ve olduğunda verdiği pomadı kullanmamı önerdi ama sanırım göz çevrem çuk kuru ve hassas hiçbir göz kremi de işe yaramıyor senağlama

çok teşekkür ederim hemen öğrenicem sevgiler a.s.

O ilacı ben de uzun süre kullanmıştım,cildim kuru olduğu için vermişti doktor.Lekeleri filan da hemen geçiriyor.Ama gözlere kullanıldığını bilmiyordum.:uhm: Yağlı birşey üstelik.

eczacıdan öğrenelim bakalım umarım bir zararı yoktur cevap veren herkese teşekkürler a.s.

ya nolur biriniz yardım edin yadelikafadulden

canım aynı sorun bende de var şimdi yarın doktora randevu aldım evde çok şey denedim geçmedi eczaneye sordum hiç bişi kullanmayın göze yakın yer önemli olabilir direk doktora gidin cildiyeci görsün dedi bişi vermedi krem gbii yarın doktora gidecem mevsimsel polen vb gibi bi şüphem var ama bakacaz yarın doktordan gelince sana yine yazarım çok rahatsızım bu durumdan kırışık gibi çizgiler oldu kuruluktan pul pul nasır gibi oldu anlıorum şekerim bakacaz bakalım neymiş yarın cvb atacam ok kaydirigubbakcemile5

Bir ay kadar önce aynı sorun bende de vardı.Gözaltılarım ve özellikle gözkapaklarım çok fena kurumuştu.Öyleki resmen çatlamış toprak görümündeydi ve pul pul dökülüyordu.Aynı zamanda gözkapaklarımda ödem de oluşmuştu.Dermatoloğa gittiğimde egzama olduğunu söyledi ve merhem şeklinde bir krem verdi.Fakat bu tip merhemlerde kortizon olduğunu ve zamanla deriyi inceltip zarar verdiğini okumuştum doktoruma sordum o da doğru olduğunu o yüzden çok az miktarda ve en fazla 2 hafta boyunca sadece pullanmanın olduğu noktalara sürmemi söyledi.Doktoruma bu kuruluk çok rahatsız ettiği için rahatlatmak amacıyla excipial hydro kullandığımı söyledim.Sakın kullanma o göz çevresi için değil dedi kesinlikle önermiyorum dedi.

Açıkcası ben kortizonlu olduğu için doktorun verdiği merhemi almama rağmen hiç kullanmadım.Göz çevrem zaten diğer insanlara göre çok daha fazla ince bir deriye ve hassasiyete sahip göze alamadım daha da incelmesini.ve doktorun önermemesine rağmen excipial hydro kullanmaya devam ettim ve tüm bu kuruluk ve pullanma geçti Sadece azıcık ödemlerim kaldı..Hala da kullanıyorum göz çevremi nemlendirmek için

Bu arada egzama olmasının sebebi hergün duş aldığım ve göz çevrem aşırı hassas olması sebebiyle sıcak sudan kaynaklandığını söyledi doktorum.aynı şekilde makyaj malzemeleri ve temizleyiciler de bu şeklide alerjik reaksiyona sebep olurmuş.

Bu arada excipial lipo ve hydro olmak üzere 2 çeşidi var.Evde ikisinden de olmasına rağmen ben hydro olanını tercih ettim göz çevrem için.Sebebi de su bazlı bir nemlendirici olmasıydı.Lipo yağ bazlı olduğu için yağ bezesi yapmasından korkttum çünkü oldukça fazla aklıma her geldiğinde ne zaman gerilse göz çevrem bolca sürmek durumunda kalıyorum.Hiçbir zararını görmedim şimdiye kadar çok şükür.Ama çok faydasını gördüm.

Ama tabiki sizler mutlaka doktorunuza danışın.Ben yaptım siz de yapın demiyorum.Herkeste farklı olabilir sonuçlar.Ben bu sorumluluğu alamam direk önererek..Ben böyle geçeceğine inandım uyguladım geçti.Umarım sizlerde en kısa zamanda sorunlarınıza çare bulursunuz.Geçmiş olsun arkadaşlar...

shekr hayatım şimdi doktordan geldim sana yarın muayne olim sölicem neymiş die dedim

evet canım egzama olmuş göz kapağıma yayılmış haliyle krem verdi adını veriyorum kremin ama sakın alma bi doktora görünmeden asla krem alma doktora git bu kremin adını ver eğer oda uygun görürse yazar zaten adı 'advantan ' şimdi yeni geldim eve yüzümü yıkadım ve sürdüm bakalım sonuç nolcak sonucu da yazarım sana 2 3 gün sonra ok hadi öptüm canımmkaydirigubbakcemile5

shekr canım sana demiştim sonucu yazcam die hayatım bütün pullanma gitti şimdi çok memnunum evet kurtuldummmmmmm kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

shekr canım sana demiştim sonucu yazcam die hayatım bütün pullanma gitti şimdi çok memnunum evet kurtuldummmmmmm kaydirigubbakcemile2kaydirigubbakcemile2

canımm..çoook geç gördüm yanıtlarınızı şu forumu kullanmayı bi türlü öğrenemedim..sorunundan kurtulmana çok sevindim..bende kurtuldum çok şükür..verdiğin bilgiler ve yardımın için çok teşekkürler...a.s.

canım işine yarar belki ben de bir arkadaşım dalin kullanıyorum demişti ama sonucu ne oldu bilmiyoruma araştır netten falan istersen. krem gibi pamukla sürülüyor sanırım

Egzamaya en iyi gelen şey Enginar suyudur.
Benim göz çevremde kuruma, pullanma vardı ve çatlıyor dökülüyor ve vazelin dışındaki nemlendiriciler daha kötü yapıyordu, defalarca doktora gittim, egzama dedi fakat verdiği ilaçları kullanmama ve internette yazılan şeyleri yapmama rağmen geçmemişti. Aktara gittim adam egzamanın karaciğerden kaynaklandığını söyledi. Aktarın tavsiyesi üzerine Enginar suyu içtim. Günde 2 kez yarım çay bardağı kadar.
3 gün sonra iyileşmeye başladı. 3 litre bitirdikten sonra tamamen iyileşti. Şimdi çok iyiyim ve yine de içmeye devam ediyorum çünkü bir daha gelmesine tahammül edemem.
Ayrıca kuzenimin elinde iyileşmeyen bir tür egzama vardı ona da tavsiye ettim ve o da iyileşti.
Bu bilgiyi benim gibi acı çekenler şifa bulsun diye yazdım. Bence deneyin.
Hastalara acil şifalar dilerim.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…