Son kullanma tarihi geçmiş, bayatlamış bir tarayıcı kullanıyorsanız. Mercedes kullanmak yerine tosbaya binmek gibi... Websiteleri düzgün görüntüleyemiyorsanız eh, bi zahmet tarayıcınızı güncelleyiniz. Modern Web standartlarını karşılayan bir tarayıcı alternatifine göz atın.
Tuvalet EğitimiYardım edinn, Erken mi başladım acaba,
En sancılı en zor süreçlerden biridir ;tuvalet alışkanlığı kazandırma dönemi..
Lakin atlattınız mı da değmeyin keyfinize:) hem siz hem bebecik derin bir mutluluk ve huzura kavuşuyorsunuz..
Yaşasın özgürlük:)
Sevgili Ayn;erkek çocuklarda bu süreç biraz daha zor ve uzun olabiliyor..
Kasların gelişimi en erken 24-36 aylarda tamamlanmaya başlıyor öncesinde vucut olarak hazır olmayabiliyorlar..
Teşvik ve sürekli hatırlatma neticesinde tuvalete alışabilir ; lakin sonrasında geriye ket vurabilir hepsi..
Erken dönemde bezi bırakan bebeklerde ilerki safhalarda ; 5-6 yaş veya sonrasında ; bilhassa;gece alt ıslatma problemleri görülür..
O yüzden en güzeli 2.5 yaş ; kız çocuklarda 2 yaş..
Hatta bazen bu ortalama 3 -4 yaşa da çıkabilir..
Bu aşamada altın anahtar sabır sabır ve sabır:)
Taze taze bu duyguları yaşayan bir anne olarak ; bunu söyleyebilirim rahatlıkla..
16 aylık daha çok küçük gerçekten:) Allah bağışlasın miniği..
Ama güzel tepkiler veriyorsa; zorlanmıyorsa; devamı da gelebilir neden olmasın ..
Bunu en iyi siz hissedersiniz;sadece olmuyorsa zorlamayın..
AYN cım ilkler ikincileri kırk yaşınada gelse kıskanır bu bi gerçek ikinciyide ara vermeden yap derim... ben üçüncüyü düşünüyorum hatta:)) en ideal yaş arası 2- 2,5 oluyomuş ... yinede sen bilirsin çocukta yaparım kariyerde diyosan levente selamlar derim:))
benim oğlumda2,5 yaşında gayet güzel bi şekilde söylerken şimdi 3 yaşında ama beze geri döndük.napcam bilemiyorum.niye söylemiyon dediğimde işte dyo:)):
benim kizimda nisan 2008 dogumlu. bende cok erken basladim ama kizim hazir diye dusunuyorum cunku kendini ifade edebiliyor konusuyor ama benim kizimin kabizlik problemi vardi arada yine oluyor lazimliga oturdumu daha rahat yapiyor baska turlu saatlerce zorlaniyor ve iki gundur de zorlamadan tuvalete goturuyom yarim saatte bir onun soylemesine birakmiyorum goturuyorum her ikisini yapiyor ama uyku sirasinda bagliyorum bugun baglamadim su an uykuda insallah yapmaz:)bu donemde en buyuk sorun kas gelisimi yani tisini tutabilme o bir sorun onun disinda kendini ifade eden her cocuk kaslarida gelismisse tuvalet egitimine hazirdir diye dusunuyorum ... herkese kolay gelsin
benim de oğlum 2008 ağustos doğumlu 16 aylık 3 haftadır söylüyor çişini
çişi gelince çişş diyor devamlı lazımlık almadık tuvalete götürüyoruz çiş dedikçe ama kakayı kaçırıyor bazen çişle birlikte varsa yapıyor yoksa kaçırıyor
ben hala emin olamadığım için kakasını kaçırır filan diye bezi bırakmadım çiş deyince bezi çıkarıp tuvalete götürüyorum sizce bezi çıkarsam mı acaba ne dersiniz
selm benmde nisan doğumlu kızım var bende yazdan beri tutuyorum ama tuttuğumda yapıyordu tutmadığımda kaçırıyordu...şimdi artık söylüyoryaklaşık 1 haftadır geceleride bağlamıyorum ama gecede iki kez kalkıp lazımlığa tutuyorum bende ilk zamanlar öğrenemeyecek zannetmiştim hatta bir ara bırakmıştım ama sonra lazımlığa alıştırdım şimdi çok güzel yapıyor misafirliğe giderken de bağlamıyorum sık sık tuvalete götürüyorum... bizimde bazen yetişemediğimiz oluyor tabi kaçırıyoruz ama
gayet bilinçli olarak anne çiş diyor bende hemen lazımlığa oturtuyorum umarım en kısa zamnda sizinkide benmkide daha da bilinçlenirler bizede rahatlamak düşer..
valla benmde çıkartım tamam öğrendi artık dediğim zamanlar oldu... çocuğu çok iyi takip etmek gerekiyor çünkü...sonuçlarına katlanırsınız çünkü ben çok kaka temizledimde...