Aslında erken ama sen artık yavaştan yavaştan başlamışsın.Benim bildiğim 2-2,5 yaş yazın öğretilmeli diye biliyorum.
Biraz azim ve sabırla (bu acayip bi sabır olmalı) öğrenir gibime geliyor. Tabi sen sıyırmazsan..:bbo:
Şu naylonlu kilotlar varmış bir yerde okudum yine kk da onlardan kullansan nasıl olur ki acaba?
Oha Ayn ya, ohaaa.:mymeka:
Daha minnacık bebeyi çişemi alıştırıcan. ne acelen var. 2 yaşından sonra alıştırsan nolur.
Küççücük bebe, hemencik sürekli anneee çiş demesini bekleme. Madem devam etme kararı aldın, sen sor sürekli yada bakıcısı. Küçük kazalar elbetteki olacaktır eminimki zaten sen onlara bişe demiyorsundur. Aslında bezi çıkardığınızda gecede gündüzde bağlamayın diyor bazı çok bilmiş uzmanlar ama bu sefer yıpranan sen olursun, sürekli çarşaf yıkarsın. Gecede şöyle yapabilrisin belli saatlerde en fazla 2 kere kalk çişe tut, gerçi uykudan uyanması zor olacaktır. gece uykusu çok önemli çünkü.
Offf zor bir süreç ama ben olsam 2 yaşından sonra başlardım, acelen ne anlamadımki, çocuğada sana da zor olur. Az daha bekle şekerim sen bence.
Valla aynur bravo. Sorunca söyleyen çocuk yolun yarısını kat etmiş çocuktur. Benim oğlum 4 yaşına geldi hala zaman zaman üşeniyor ve ben soruyorum. Bi bakıyorum odada deli danalar gibi koşturuyor 'Oğlum çişin mi var koş tuvalete' demeden harekete geçmiyor. Bazen de oturup dakikalarca çiş yapıyorken kafasını kaldırıp bana 'Hayır anne çişim yok olsa söylerim' diyor. Ben de genelde 'Sence yok ama bak pipin öyle söylemiyor. Bi de ona soralım' diyorum.
Öyle iki günde hallolacak bişi midir bu mevzu ki kafana takıyorsun kızım. Üşütecek de kazanız olacak, oyuna dalacak sen hatırlatmasan kazanız olacak hohooo görmemişin oğlu olmuş akademik eğitim vermeye başlamış
sen epey erken baslamissin cise alistirmak icin
ama madem yolu yarilamissiniz
bu saaten sonrada brakma devam et derim ben
egerki pes edip beze geri dönersen rahatliga yine alisir ozamanda braktirmasi daha zor olabilir akli yavas yavas eriyoken
kolay gelsin sana canim
ben bu konudaki sıkıntıyı anlatamadım herhalde :1no2:
kızlar bebişler erken aylarda öğretilen yada dayatılan çiş eğitiminden
aşırı derecede etkileniyorlar
vucutlarından bir parça olarak kabul ettikleri çiş yada kaka dan ayrılmak onları ruhsal yönden darbeliyor :1no2:
ne zamanki onun kendilerinden bir parça olmadığını kabul ediyorlar işte ozaman başlaması gerekiyor çi,ş eğitiminin a.s
buda 2... 3 hatta 3 yaşıda geçebiliyor
lütfen bebelerin zihinsel gelişimini bekliyelimm aksi taktirde çok zararlı dayatmalarınız bebekler için a.s
canımya site bağlantım o kadar kötüki inan inan kim neyi nasıl düşünür
üstünde düşünmeden yazdım a.s
daha önceki yorumları okudum
hepsi uzaktan yakından bildiğim kızlardı
senide yorumların ve yemek tariflerinden tanıyorum a.s
ablalık yapayım şunlara dedim
sakın yanlış anlama olurmu
benim yazımın üstüne seninki gelince
senin yazın nezlinde hepinize seslendim :1hug:
sorun yok şeker
yanlış anladıysan ben özür dilerim incitanem tuanacım a.s.
bilmişliğimde iki kocaman çocuğum olmuşluğundandır
yoksa bu konuda uzman felan değilim aksine zamanında bu yıllarda 21yaşında olan oğlumu 1 yaşında çişe alıştıran benim :çok üzgünüm:
ilk bir doktordan duyduğumda çiş eğitimini saatlerce ağlamıştım nasıl bir haksızlık yaptığım için oğluma :a015:
aynı hataları sizin yapmanızı istemiyorum :gitme:
:kedi::kedi::kedi:
estaffurullah ablam ya ne özürü
ben kendimden iyice utandim simdi
öyle sert cikis yaptigim icin
mafoldumbenzatende ilkim oldu insallahda son olurmafoldumben
ben cok cok özür dilerim inan
megerse tecrübe sahibi bir ablamiz yazmisda haberim yok nolur kusuruma bakma:kedi:
opuyorumnanaktanŞenizöpiimde barisalim olurmuŞenizopuyorumnanaktan
ayn na teşekkür borçluyuz o halde
bak onun sayesinde tanışmış kaynaşmış olduk Şeniz
aksinee sert çıkılacaklarıda biliriz biz bu sitede kurt olduk kurt :jeyyar:
senin niyetinin ne olduğunu nasıl bir kız olduğunu biliyorum ben dert etmee :1hug:
ayn ım çocuğundan çocuğuna değişiyo mesela benim büyük kız 8 yaşına girdi hala altına işiyo hemide gündüzleri:)) onunki biraz psikolojik kıskançlık ta var tabi de..benimkiler ikiside tam 3 yaşında söylediler ama ben 1,5 yaşımda söylemişim. sen genede büyüklerin dediğine kulak ver haklı çıktıkları konular oluyo arada..çişini söylemesi çocuğun aklıyla alakalı değil kaslarını kontrol edebilmesiyle alakalı canım...sen sorduğunda mutlaka çişi vardır.. o çişini söylediği an bilki iş tamamdır kaslar kontrol altına girmiştir... benim esra da zehir gibi akıllı ama üç yaşına üç gün kala çişini söyledi hemde ablası alıştırdı onu..
bu arada krdi pipiyle iletişime geçmiş sende ilerde dene:))) annelik insana neler yaptırıyor yaaa işe gitsin evladım ne uğraştırıyon:)))
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?