• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Tuvalet Eğitimi Yardım edinn, Erken mi başladım acaba,

• Konu Sahibi Konu Sahibi AYN
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bezi bıraktığımız andan başlayıp bugüne dek yaşadığımız sorunlar, altına kaçırma, tuvalet eğitimine dair herşeyin paylaşıldığı alandır.

AYN

SİDİKLİ
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
12 Temmuz 2006
1.489
7
641
Şanlıurfa
Selam kızlar,
Nisan 2008 doğumlu bir oğlum var,
ağustos ta tuvalete tutmaya başladım kuzuyu, 3. 5. tutuştan sonra varsa yapmaya başladı o zaman 16 aylıktı,
artık çişin varmı deyince varsa var yoksa yok diyor
varsa koşuyoruz tuvalete ve yapıyor hem büyüğünü hem küçüğünü,
sadece sabahları anne çiş veya kaka deyip tuvalete koşuyor çok da nadir diğer zamanlarda söylüyor
onun dışında kendisi söylemiyor,
bu öğrenemicek bırakim dediğim anlarda oluyor ama sorunca da söylediği için acaba devam mı etsem diye tereddütte kalıyorum,
napim ben şimdii
bu sıpa ne zaman anne çiş dicek sürekli olarak
bu arada gündüz bez bağlamıyoruz gece bağlıyoruz
kazalarımızda oluyo tabi :(
parkeye, kiloduna bulduğu yere yaptığı da oluyo :))

Aslında erken ama sen artık yavaştan yavaştan başlamışsın.Benim bildiğim 2-2,5 yaş yazın öğretilmeli diye biliyorum.
Biraz azim ve sabırla (bu acayip bi sabır olmalı) öğrenir gibime geliyor. Tabi sen sıyırmazsan..:bbo:
Şu naylonlu kilotlar varmış bir yerde okudum yine kk da onlardan kullansan nasıl olur ki acaba?

Oha Ayn ya, ohaaa.:mymeka:

Daha minnacık bebeyi çişemi alıştırıcan. ne acelen var. 2 yaşından sonra alıştırsan nolur.

Küççücük bebe, hemencik sürekli anneee çiş demesini bekleme. Madem devam etme kararı aldın, sen sor sürekli yada bakıcısı. Küçük kazalar elbetteki olacaktır eminimki zaten sen onlara bişe demiyorsundur. Aslında bezi çıkardığınızda gecede gündüzde bağlamayın diyor bazı çok bilmiş uzmanlar ama bu sefer yıpranan sen olursun, sürekli çarşaf yıkarsın. Gecede şöyle yapabilrisin belli saatlerde en fazla 2 kere kalk çişe tut, gerçi uykudan uyanması zor olacaktır. gece uykusu çok önemli çünkü.

Offf zor bir süreç ama ben olsam 2 yaşından sonra başlardım, acelen ne anlamadımki, çocuğada sana da zor olur. Az daha bekle şekerim sen bence.

Aslında erken ama sen artık yavaştan yavaştan başlamışsın.Benim bildiğim 2-2,5 yaş yazın öğretilmeli diye biliyorum.
Biraz azim ve sabırla (bu acayip bi sabır olmalı) öğrenir gibime geliyor. Tabi sen sıyırmazsan..:bbo:
Şu naylonlu kilotlar varmış bir yerde okudum yine kk da onlardan kullansan nasıl olur ki acaba?

nasıı bişi bu naylon kilotlar
bizim 2 tane alıştırma kilodumuz var

Oha Ayn ya, ohaaa.:mymeka:

Daha minnacık bebeyi çişemi alıştırıcan. ne acelen var. 2 yaşından sonra alıştırsan nolur.

Küççücük bebe, hemencik sürekli anneee çiş demesini bekleme. Madem devam etme kararı aldın, sen sor sürekli yada bakıcısı. Küçük kazalar elbetteki olacaktır eminimki zaten sen onlara bişe demiyorsundur. Aslında bezi çıkardığınızda gecede gündüzde bağlamayın diyor bazı çok bilmiş uzmanlar ama bu sefer yıpranan sen olursun, sürekli çarşaf yıkarsın. Gecede şöyle yapabilrisin belli saatlerde en fazla 2 kere kalk çişe tut, gerçi uykudan uyanması zor olacaktır. gece uykusu çok önemli çünkü.

Offf zor bir süreç ama ben olsam 2 yaşından sonra başlardım, acelen ne anlamadımki, çocuğada sana da zor olur. Az daha bekle şekerim sen bence.

kızım anamın gazına geldim
sen 1 yaşında öğrendin çocuk konuşuyo öğrenir dedi
zıpam al karşına konuş o kadar algılama süper
sorunca da söölüyo
bıraksam olmicak
en iyisi sabırla devam
bakıcı da daha iyi, kadın benden dirayetli çıktı ben üşeniyorum

Valla aynur bravo. Sorunca söyleyen çocuk yolun yarısını kat etmiş çocuktur. Benim oğlum 4 yaşına geldi hala zaman zaman üşeniyor ve ben soruyorum. Bi bakıyorum odada deli danalar gibi koşturuyor 'Oğlum çişin mi var koş tuvalete' demeden harekete geçmiyor. Bazen de oturup dakikalarca çiş yapıyorken kafasını kaldırıp bana 'Hayır anne çişim yok olsa söylerim' diyor. Ben de genelde 'Sence yok ama bak pipin öyle söylemiyor. Bi de ona soralım' diyorum.
Öyle iki günde hallolacak bişi midir bu mevzu ki kafana takıyorsun kızım. Üşütecek de kazanız olacak, oyuna dalacak sen hatırlatmasan kazanız olacak hohooo görmemişin oğlu olmuş akademik eğitim vermeye başlamış:delphin:

Valla aynur bravo. Sorunca söyleyen çocuk yolun yarısını kat etmiş çocuktur. Benim oğlum 4 yaşına geldi hala zaman zaman üşeniyor ve ben soruyorum. Bi bakıyorum odada deli danalar gibi koşturuyor 'Oğlum çişin mi var koş tuvalete' demeden harekete geçmiyor. Bazen de oturup dakikalarca çiş yapıyorken kafasını kaldırıp bana 'Hayır anne çişim yok olsa söylerim' diyor. Ben de genelde 'Sence yok ama bak pipin öyle söylemiyor. Bi de ona soralım' diyorum.
Öyle iki günde hallolacak bişi midir bu mevzu ki kafana takıyorsun kızım. Üşütecek de kazanız olacak, oyuna dalacak sen hatırlatmasan kazanız olacak hohooo görmemişin oğlu olmuş akademik eğitim vermeye başlamış:delphin:

kızım ahada şuraya yazıyorumm
peşimizde koşacan al şu kızımı die,
yani o gaddarr akıllı bi zıpam var ki şaşarsın
minicik şey konuşuyor ve bizi şaşırtıyor
ama yok bırakmicam öğrendi öğrenecek
yola devamm

ayn ım çocuğundan çocuğuna değişiyo mesela benim büyük kız 8 yaşına girdi hala altına işiyo hemide gündüzleri:)) onunki biraz psikolojik kıskançlık ta var tabi de..benimkiler ikiside tam 3 yaşında söylediler ama ben 1,5 yaşımda söylemişim. sen genede büyüklerin dediğine kulak ver haklı çıktıkları konular oluyo arada..çişini söylemesi çocuğun aklıyla alakalı değil kaslarını kontrol edebilmesiyle alakalı canım...sen sorduğunda mutlaka çişi vardır.. o çişini söylediği an bilki iş tamamdır kaslar kontrol altına girmiştir... benim esra da zehir gibi akıllı ama üç yaşına üç gün kala çişini söyledi hemde ablası alıştırdı onu..
bu arada krdi pipiyle iletişime geçmiş sende ilerde dene:))) annelik insana neler yaptırıyor yaaa işe gitsin evladım ne uğraştırıyon:)))

bencede arkadaşım bırakma devam derim ben sen sorunca gidiyorsa tuvalete daha ne ben büyük oğlana 2 yaşını doldurdu alıştırmaya başladım çişini kolay öğrendi de kakasına çok zorlandık ş
imdi 3.5 yaşında ama hala kaçırdığı oluyor oyuna dalıyor ben hatırlatıyorum bazen
küçük te 2 yaşını doldurdu da bir ay oldu ama tuvalete gidiyoz yapmıyor bitti diyor kalkıyor alıştırma zamanı geldi ama bunda zorlanacağım gibi seninkine maşallah diyim süper yani erken ama tuvalete gidip çişini yapıyorsa kakasınıda yapıyormuş başka öğretecek bişey kalmamış sende sık sık hatırlat darısı bzimkine bu çişe alıştırması çok zor ve çok sabır istiyor hayatım

küçük gibi görünen özünde büyük bir sorun :olmaz:
öncelikle ayn çok acele davranmışsınn olmamışş :umursamaz:

ayn cımm
bebekler için sandığımız kadar kolay değildir tuvalet eğitimi
onlar zannederki içlerinden çıkan çiş kaka onların bir parçası organı içi dışı a.s
oyüzden çok kıymetlidir gözlerinde
aşırı panik yaparlar ayrılmak istemezler
ne zamanki onun dışkı olduğunu kabul eder ler
o zaman ayrılırlar vucutlarından çıkan bu parçadan
bebeğin ruhsal gelişimi için çok büyük bir ayrıntıdır bu a.s
ikibuçuk hatta üç yaşa kadar çocuğuna göre değişir bu süre asla zorlanmamalı
bebeğin zihinsel gelişimi beklenmelidi,r :1no2:

Son düzenleme:
sen epey erken baslamissin cise alistirmak icin
ama madem yolu yarilamissiniz
bu saaten sonrada brakma devam et derim ben
egerki pes edip beze geri dönersen rahatliga yine alisir ozamanda braktirmasi daha zor olabilir akli yavas yavas eriyoken
kolay gelsin sana canim

sen epey erken baslamissin cise alistirmak icin
ama madem yolu yarilamissiniz
bu saaten sonrada brakma devam et derim ben
egerki pes edip beze geri dönersen rahatliga yine alisir ozamanda braktirmasi daha zor olabilir akli yavas yavas eriyoken
kolay gelsin sana canim

ben bu konudaki sıkıntıyı anlatamadım herhalde :1no2:
kızlar bebişler erken aylarda öğretilen yada dayatılan çiş eğitiminden
aşırı derecede etkileniyorlar
vucutlarından bir parça olarak kabul ettikleri çiş yada kaka dan ayrılmak onları ruhsal yönden darbeliyor :1no2:
ne zamanki onun kendilerinden bir parça olmadığını kabul ediyorlar işte ozaman başlaması gerekiyor çi,ş eğitiminin a.s
buda 2... 3 hatta 3 yaşıda geçebiliyor
lütfen bebelerin zihinsel gelişimini bekliyelimm aksi taktirde çok zararlı dayatmalarınız bebekler için a.s

ben bu konudaki sıkıntıyı anlatamadım herhalde :1no2:
kızlar bebişler erken aylarda öğretilen yada dayatılan çiş eğitiminden
aşırı derecede etkileniyorlar
vucutlarından bir parça olarak kabul ettikleri çiş yada kaka dan ayrılmak onları ruhsal yönden darbeliyor :1no2:
ne zamanki onun kendilerinden bir parça olmadığını kabul ediyorlar işte ozaman başlaması gerekiyor çi,ş eğitiminin a.s
buda 2... 3 hatta 3 yaşıda geçebiliyor
lütfen bebelerin zihinsel gelişimini bekliyelimm aksi taktirde çok zararlı dayatmalarınız bebekler için a.s

birincisi ben senin yorumun dahil kimsenin yorumunu okumada yazdim
ama simdi söyle bir göz gezdirdim
kimisi benim gibi daha erken ama yola devam gibi yazmis
kimisi cok erken kes yazmis
kimiside simdi ögretirsen daha iyi gibi yazmis
neden onca mesaj dururken benimkine takildin anlamadim
bende erken oldugunu belirtdim zaten
ama cok fazla detaya girmedim
simdi ayn arkadasimizinda bir yorumunu okudum
pess etmeyip baslamisken dvm ediceginide yazmis zaten kendisi
ben kizimi hic zorlamadim bu konuda 2bucuk yasinda gecesiyle gündüzünü kendi istegiyle birden brakmis oldu
elbet ne doktorum nede cook bilgili bi insan ama benimde kendimce dogru bildiklerim var her anne gibi
kimseyede karismak haddim diil zaten fikrimi yazdim
seninde paylasimina saygi duyuyorum dogrusuda odur
ama ben sadece madem baslamis
gündüzlerinide brakmis dvm etsin dedim
yalnisda yaptimsa özür diliyorum burdan haddim olmadan astimsa kendimi

canımya site bağlantım o kadar kötüki inan inan kim neyi nasıl düşünür
üstünde düşünmeden yazdım a.s
daha önceki yorumları okudum
hepsi uzaktan yakından bildiğim kızlardı
senide yorumların ve yemek tariflerinden tanıyorum a.s
ablalık yapayım şunlara dedim
sakın yanlış anlama olurmu
benim yazımın üstüne seninki gelince
senin yazın nezlinde hepinize seslendim :1hug:
sorun yok şeker
yanlış anladıysan ben özür dilerim incitanem tuanacım a.s.

bilmişliğimde iki kocaman çocuğum olmuşluğundandır
yoksa bu konuda uzman felan değilim aksine zamanında bu yıllarda 21yaşında olan oğlumu 1 yaşında çişe alıştıran benim :çok üzgünüm:
ilk bir doktordan duyduğumda çiş eğitimini saatlerce ağlamıştım nasıl bir haksızlık yaptığım için oğluma :a015:

aynı hataları sizin yapmanızı istemiyorum :gitme:

canımya site bağlantım o kadar kötüki inan inan kim neyi nasıl düşünür
üstünde düşünmeden yazdım a.s
daha önceki yorumları okudum
hepsi uzaktan yakından bildiğim kızlardı
senide yorumların ve yemek tariflerinden tanıyorum a.s
ablalık yapayım şunlara dedim
sakın yanlış anlama olurmu
benim yazımın üstüne seninki gelince
senin yazın nezlinde hepinize seslendim :1hug:
sorun yok şeker
yanlış anladıysan ben özür dilerim incitanem tuanacım a.s.

bilmişliğimde iki kocaman çocuğum olmuşluğundandır
yoksa bu konuda uzman felan değilim aksine zamanında bu yıllarda 21yaşında olan oğlumu 1 yaşında çişe alıştıran benim :çok üzgünüm:
ilk bir doktordan duyduğumda çiş eğitimini saatlerce ağlamıştım nasıl bir haksızlık yaptığım için oğluma :a015:

aynı hataları sizin yapmanızı istemiyorum :gitme:

:kedi::kedi::kedi:
estaffurullah ablam ya ne özürü
ben kendimden iyice utandim simdi
öyle sert cikis yaptigim icin
mafoldumbenzatende ilkim oldu insallahda son olurmafoldumben
ben cok cok özür dilerim inan
megerse tecrübe sahibi bir ablamiz yazmisda haberim yok nolur kusuruma bakma:kedi:
opuyorumnanaktanŞenizöpiimde barisalim olurmuŞenizopuyorumnanaktan

estaffurullah ablam ya ne özürü
ben kendimden iyice utandim simdi
öyle sert cikis yaptigim icin
mafoldumbenzatende ilkim oldu insallahda son olurmafoldumben
ben cok cok özür dilerim inan
megerse tecrübe sahibi bir ablamiz yazmisda haberim yok nolur kusuruma bakma:kedi:
opuyorumnanaktanŞenizöpiimde barisalim olurmuŞenizopuyorumnanaktan

ayn na teşekkür borçluyuz o halde
bak onun sayesinde tanışmış kaynaşmış olduk Şeniz
aksinee sert çıkılacaklarıda biliriz biz bu sitede kurt olduk kurt :jeyyar:
senin niyetinin ne olduğunu nasıl bir kız olduğunu biliyorum ben dert etmee :1hug:

ayn na teşekkür borçluyuz o halde
bak onun sayesinde tanışmış kaynaşmış olduk Şeniz
aksinee sert çıkılacaklarıda biliriz biz bu sitede kurt olduk kurt :jeyyar:
senin niyetinin ne olduğunu nasıl bir kız olduğunu biliyorum ben dert etmee :1hug:

kaydirigubbakcemile5kessinlikle konu sahibi arkadasima tsk borcum varkaydirigubbakcemile5
aklim basima cabuk geldi cok sükür
bu konu sayesinde bir ablayla daha tanismis oldum
ve ögrenebilicegim faydalanabilecegim tecrübe sahibi bir abla hemde
zemuszemusne mutlu banazemuszemus

:1hug:konu tatliya baglandi ya icimi rahatlatdin ablam:1hug:
benide az cok tanimissin belliki ne mutlu bana
opuyorumnanaktanopuyorumnanaktanopuyorumnanaktan

lityum incimm tanışın kaynaşın anacım
recaaa ederimmm

gelelim asıl mevzuyaa
çocuk gelişimi hususunda her anne gibi kitap yazcak kadar bilgiliyim ve bence şahane bir çocuk yetiştiriyorum,
şimdi, karşımdaki adam 19 aylık
bilmedi hiç bilmedi 5 vakit nazamaz dicem ama ezan okununca dinle anne amin diyo :)
akşam ben eve geldiğimde gün boyunca neler yaptığını anlatabiliyor,
hatta neler yediğini bile,
bu durumda çişin var mı sorusuna da normal olarak var veya yok diyor,
bence gelişimi bu şekilde olan bir çocuk için erken değil
her çocuk farklı gelişir
benim takıldığım tek nokta,
anne çişim geldi dememesiydi ki dün onu da söyledi,
koştuk tuvalete baktım azcık kiloda kaçmış,
yakaladığımız kadarını tuvalete bıraktık,
lildyumcumun dediği gibi o parçanın kaka olduğunu ve pis atılması gerektiğini algılayalı çok oldu,
asla ve asla bi zorlama yok,
ağustostan beri sabah uyanıca çiş die tuvalete zaten koşuyor
ama sadece sabahları :))
dün anladım ki biraz daha sabırlı olmam lazım,
bitti bitecek bu iş,
bence de bu çiş olayı kasların gelişimiyle alakalı
baskıcı olunca depresif bi duruma dönüşür elbette
ama biz de yok hiç ööle bişi
pipimiz arada yaramazlık yapıyo bizde kilodumuzu makina veriyoruz temizlensin die,
bizdeki bütün olay buu,
altına kaçırınca pipiye hııı yaramaz diyo ve hemen çıkardımız kilodu makinaya atıyo:))

lityumcum ben de 1 yaşında öğrenmişim çişimi maşallah kunduz gibiyim heç bi sorun yok anacım

ayn ım çocuğundan çocuğuna değişiyo mesela benim büyük kız 8 yaşına girdi hala altına işiyo hemide gündüzleri:)) onunki biraz psikolojik kıskançlık ta var tabi de..benimkiler ikiside tam 3 yaşında söylediler ama ben 1,5 yaşımda söylemişim. sen genede büyüklerin dediğine kulak ver haklı çıktıkları konular oluyo arada..çişini söylemesi çocuğun aklıyla alakalı değil kaslarını kontrol edebilmesiyle alakalı canım...sen sorduğunda mutlaka çişi vardır.. o çişini söylediği an bilki iş tamamdır kaslar kontrol altına girmiştir... benim esra da zehir gibi akıllı ama üç yaşına üç gün kala çişini söyledi hemde ablası alıştırdı onu..
bu arada krdi pipiyle iletişime geçmiş sende ilerde dene:))) annelik insana neler yaptırıyor yaaa işe gitsin evladım ne uğraştırıyon:)))

kak koca zıpa hala mı kıskanıyo bee,
2. yi doğursam mı diyom ne diyoun bu hususda

ya krdi danacım bi doğursun anyayı konyayı görseün sonra mı niyetlensem

canım ogullarımız aynı ..haklısın her bebegın gelısımı farklı...
ben kendım ıcun erkn dıyorumm..ama sen basladın az sabırlaaaaaaaa basaracaksın
bu kolay ıs degıll

Back