• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin yaşamak istemiyorum

mutluolmak tabiki acındırdığını düşünmüyoruz üzülmüşsün paylaşıyorsun.başına gelenler üzücü şeyler sen sevgi bekliyorsun anlıyorum ama hayat beklediklerimizin yada istediklerimizin çoğunu vermiyor yada karşılamıyor.Bu tamamen şans olmama ihtimali de var.Sürekli üzülerek hayat geçiremezsin mantıklı olmak zorundasın.Gayret edersin bir insanla anlaşmaya sevmeye ama olmuyorsa kendini kahretmek yerine farklı çözümler bulmalısın okumak güzel bir iş edinmek evlenmek iyi arkadaşlar gibi.Düşün hiç ailesi olmayan çocuklar ne yapsın yetiştirme yurtlarındakiler ülen benim ailem yok mahvoldum diye mi düşünsün yoksa mücadele edip mutlu olucam mı desin?Müge Anlı nın sunduğu bi program vardı beni çok etkiledi.Hani şu uzun zamandır görmediği yakınlarını bulup getiriyorlar ya,o türden bi programdı.adam yetiştirme yurdunda kalmış çalışmış evlenmiş hayatını kurmuş kızını gördüm o kadar iyi bir baba oldu ki bize dedi cıvıl cıvıl gözlerinin içi.Yıllar sonra programa başvurmuş annesini bulabilmek için.Teyzesi geldi programa ağladım inan onlarla birlikte annen vefat etti oğlum dedi ama kadın,onun ailesinden mutlu yuvasından çok etkilendi düşün bu sevilmemiş(gelişen durumlardan dolayı) insan çocuklarına sarılmış onları mutlu etmiş ne büyük bi olgunluk değil mi?İşte gerçek güç bu!Bu gücü kendinde bulmalısın çünkü hepimizde var inan!Senin ailen yanında bazı aksilikler olsa da hiç olmayabilirlerdi bu çok daha kötü olurdu di mi kafanda canlandır?Bir çok insana göre daha şanslısın fakat farkında değilsin.O yüzdem mevcut durumu lehine çevir gençsin güzelsin upuzun bir hayat var önünde öpüyorum seni tatlım kendine iyi bak.:54:
Her zaman Allah'a şükrederim halim için annem,babam,ksrdeşim olduğu için.Onları çok seviyorum ama insan seviyor ya karşılık da bekliyor sevilmek,seviyorlardır tabii ama sevildiğini hissetmek istiyor,bunu hissetmeyince onu en çok sevebilecek kişilere annesine babasına soruyor(babası insanları boşver sein Allah sevsin diyor,annesi beni zaten annem babam sevmemiş deyip evlatlarını sevgisini gösterme işinden sıyrılıyor ben bu adiliğe üzülüyorum işte) öyle düşünüyorsan bile yüzüme söyleme herşey insanın yüzüne söylenecek diye bir kural yok.Kardeşim bu pazartesi yurda gitti okumaya gitti şehir dışına anlayacağınız ben o gitmeden önce gece,onun gittiği gün ağladım,kendimi tutamadım.Annem ağlamama da kızdı akşamdan beri ağlıyorsun eğer bi sesini duyayım gelirim bıçaklarım seni dedi öldürürüm dedi yapar da kardeşim gideli beri halbuki ben 3 yıldır yurttayım onlar ben ararsam beni aradılar annem bri ayı geçik hiç aramadı beni inat ettim ben de aramadım ama o beni yine aramadı niye armadın bana beş dakika ayıracak zamanın da mı yoktu dedim işten güçten vakit mi oluyor dedi ama akşam oturup saatlerce dizi izliyorsun kızmaya gelince gayet de enerjin oluyor hiç bıkmıyorsun dedim(demezdim ama o bana daha önceden bu söylediğim son cümleyi defalarca sarfetti) işte böyle.

Herkese merhaba;
Akşam içime bir ağlama hissi geldi ve durduramıyorum.Yine annem her zamanki hareketini yaptı ve yine ben kızdım.Sürekli aynı şeyi yapıyor yapma diyorum,riica ediyorum ama yapıyor sonra yine beni haksız çıkartıyor çocukluktan beri böyle yapıyor yazmak da istemiyorum çünkü yazdıkça aklıma geliyor daha çok sinirleniyorum.Düşünün bir anne ağladığımı görüyor her zman gördü ama teselli etmeye gelmiyor hiçbir zman gelmedi prosedür gereği geldi sevdiği için değil en ufak bir git dmemde hemen gitti bir de çahaklıymış gibi çalım yapa yapa.Şu anda da ağlıyorum ve onlar her zmanki gibi rahat rahat oturuyorlar benim ağladığı bilerek hiç merak etmiyorlar gülüyorlar televizyon izliyorlar ve benim ağladığımı biliyorlar buna rağmen yine de rahat rahat oturuyorlar bu dünyada sevenim yok haftaya yurda gideceğim o zaman durum daha da beter.Daha da yalnız kalacağım.Ben yaşamak istemiyorum ama ölüme cesaret edemiyorum çok günah.Bari siz sevin.Siz yalnız bırakmayın bu kulu.Hep haksız olan.Hüngür hüngür ağlayan ama annesinin kılı bile kıpırdamayan bu insana.Kötü bir insan değilim ama niye bana böyle yapıyorlar anlamıyorum.Her defasında kendini haklı çıkardı ama noldu evladından olacak oldu da sen benden nefret ediyorsun diyor hayatımda kimseden nefret etmedim ama o kendisi beni sevmediğin isöyledi zaten davranışlarından da anlaşılıyor.bu kula dua edin.Akıl sağlığını korusun yitirmesin diye.

Lütfen sakın kendıne bı zarar verme. Senınle aynı durumdayım bende. İnan fazlası var eksığı yok. Ölemek ıstedım ve ıkı kere denedım ilkınde 3-4 gun yattm hastanede 2.sine yoğun bakımda yattım kalbim duracaktı. Ama yıne kurtardılar benı. Kım sorarsa sorsun Başım ağrıyodu dayanamadım dıyorum çünkü ailemi kötüleyemıyorum anlataıyorum nlara gerceği aileme bıle anlatmıyorm ssuyorum ve ıcıme atıyorm.. Allah ıstemedıkce ölemıyorsun. Ve ınsanlar sana hep tuhaf bakıyo ayıp bırsey yapmıssın gıbı dışlıyolar senı görunce kulk kulağa fısıldamalar baslıyo. Üçüncüyü denememeek ıcın kendımı cok zor tutuyom. Ama ölemıyosun snra hersey daha kotu oluyo. İstersen arkadas olalım bırbırımıze yardım edelım.Çünkü bunun baska hıc bır çözümü yok. Konuşmak rahatlatıyor ınsanı. Elimden gelen herseyı yapabılırım senın ıcın kendımde bu durumda olduğumdan cok ıyı anlıyorum senı.. :43:

Lütfen sakın kendıne bı zarar verme. Senınle aynı durumdayım bende. İnan fazlası var eksığı yok. Ölemek ıstedım ve ıkı kere denedım ilkınde 3-4 gun yattm hastanede 2.sine yoğun bakımda yattım kalbim duracaktı. Ama yıne kurtardılar benı. Kım sorarsa sorsun Başım ağrıyodu dayanamadım dıyorum çünkü ailemi kötüleyemıyorum anlataıyorum nlara gerceği aileme bıle anlatmıyorm ssuyorum ve ıcıme atıyorm.. Allah ıstemedıkce ölemıyorsun. Ve ınsanlar sana hep tuhaf bakıyo ayıp bırsey yapmıssın gıbı dışlıyolar senı görunce kulk kulağa fısıldamalar baslıyo. Üçüncüyü denememeek ıcın kendımı cok zor tutuyom. Ama ölemıyosun snra hersey daha kotu oluyo. İstersen arkadas olalım bırbırımıze yardım edelım.Çünkü bunun baska hıc bır çözümü yok. Konuşmak rahatlatıyor ınsanı. Elimden gelen herseyı yapabılırım senın ıcın kendımde bu durumda olduğumdan cok ıyı anlıyorum senı.. :43:

Ama ama sen iyidin ne oldu sana :/:/:/ Daha önce okumuştum konunu.
mutluolmak seninde konularını okudum ama ne desem bilemiyorum ailenle bi büyüğün konuşssa aranızdaki duvarları yıksanız daha iyi olacak o zaman sen böyle gözyaşlarını dökmezsin olaya hep senin tarafından bakıyoruz onların tarafından baksak ne olur bilemiyorum ama sen şuan duygusal bi buhrandasın arkadaşı,aileni boşver bence sevdiğin birşeyleri yapmaya çalış :( :(

benim annemde böyle pofff... babamla ayrılar ve bende patlıycak duruma geliyorum hep. mesela annem beni hiç beğenmiyo. çirkin olduğumu çok kilolu olduğumu hergün sölüyo sanki 2 çocuk doğurmuş gibi olduğumu söylüyo. hep babamı atıyo istemyrm izin vermyrm babamı savunyo oluyorum sonra beddualar inş sende boşanırsın inş sennde böle çocuğun olur. ev temizliyorum pis diyo yemek yapmıyo çalıştığı için ben yapıyorum yada kardeşim beğenmiyo yada yediğini kaldırmıyo ortalıkta geziyo bende onun pisliğini temizlemek istemiyorum bi teşekkr etmeyi bilmediğinden dolayı gene suçlu benim kız değilmiyim yapmalıyım yapıncada o öle bu böle hani neresini yapmışsın yemek yapmayı kendi çabamla öğreniyorum intten baka baka deneye deneye bu seferde yiyip iyice kilo alıyrmuşum ona kızıyo bi kıyafet alıyrm göbeğn çıktı diyo bol alıyorum çuval gbi bu ne hiç giynmeyi blmyosun diyo elbse giyim diyrm diz kapağımdan 2 parmak yukarı giyiyim g***mü başımı açıyo oluyorum hiç bi konuda kendme güvenm yok benmde çok ezik ve paranoyak oldum ağıza alınmayacak bi sürü küfür ve beddualr bnde ünv öğrncsym annm bna harçlk vermyo özel ünvde okuyrm babam yolluyo şükr mahcup brkmıyo ama annem çok görüyo elmden almak istyo sen zengnmisin bana ver onu bu evde yaşıysun katkın olsun diyo eve her ay 200 mlyn alşverş yapyrm genede hiç bişey yapmıyormuşm gbi davranıyo iftira atıyo dediklerini duymuyo bile. çok zor biliyorum. ben bunalımlara grdiğimde çıldırrcasına ağlyrdm her yeri yıkıp döküyrdum yeni yeni düzeldm o bu durumda evden kaçıyodu ananeme :60: o gdnce susuyrdum. çnkü sorunum onla seviyorum annem sonuçta ama geçinemyrz uymuyo davranışları bana nankörlük bana göre değil hiç bi zmn. hala diyorum bana böle yaklaşma diye ama sonuç sıfır bende ona arada onun gbi davranıyrm artık onu aşağılıyorum onun kötülklerini bağıra bağıra yüzüne vuryorum terslyrm kusurlarını yüzüne sayıyorum sonra susup keyfme bakıyrm stres atıyoruz karşılıklı :60::60: tatile gidiyo çok mutlu bi şeklde evden çıkmadanda sizin yüznzdn evi terk edyrm diyo bağırıp sinrlenerek :60::60: bizde inanıyoruz kardeşimle:1::33: bıktığm için artık gülyrm

O düşünceleri attım kafamdan artık önüme bakacağım içimdeki acı geçti,dindi oktaygamze üsütmden birbirimizin üstünden dualarımızı eksik etmeyelim akılcı düşününce kendi yanlışlarımın ve onun yanlış davranışlarını görebiliyorum bu iş bende bitecek onu anladım biz değişeceğiz onların değişmesini beklemeden onlardan birşey beklemeden.

benim annemde böyle pofff... babamla ayrılar ve bende patlıycak duruma geliyorum hep. mesela annem beni hiç beğenmiyo. çirkin olduğumu çok kilolu olduğumu hergün sölüyo sanki 2 çocuk doğurmuş gibi olduğumu söylüyo. hep babamı atıyo istemyrm izin vermyrm babamı savunyo oluyorum sonra beddualar inş sende boşanırsın inş sennde böle çocuğun olur. ev temizliyorum pis diyo yemek yapmıyo çalıştığı için ben yapıyorum yada kardeşim beğenmiyo yada yediğini kaldırmıyo ortalıkta geziyo bende onun pisliğini temizlemek istemiyorum bi teşekkr etmeyi bilmediğinden dolayı gene suçlu benim kız değilmiyim yapmalıyım yapıncada o öle bu böle hani neresini yapmışsın yemek yapmayı kendi çabamla öğreniyorum intten baka baka deneye deneyeNe güzel bu seferde yiyip iyice kilo alıyrmuşum ona kızıyo bi kıyafet alıyrm göbeğn çıktı diyo bol alıyorum çuval gbi bu ne hiç giynmeyi blmyosun diyo elbse giyim diyrm diz kapağımdan 2 parmak yukarı giyiyim g***mü başımı açıyo oluyorum hiç bi konuda kendme güvenm yok benmde çok ezik ve paranoyak oldum ağıza alınmayacak bi sürü küfür ve beddualr bnde ünv öğrncsym annm bna harçlk vermyo özel ünvde okuyrm babam yolluyo şükr mahcup brkmıyo ama annem çok görüyo elmden almak istyo sen zengnmisin bana ver onu bu evde yaşıysun katkın olsun diyo eve her ay 200 mlyn alşverş yapyrm genede hiç bişey yapmıyormuşm gbi davranıyo iftira atıyo dediklerini duymuyo bile. çok zor biliyorum. ben bunalımlara grdiğimde çıldırrcasına ağlyrdm her yeri yıkıp döküyrdum yeni yeni düzeldm o bu durumda evden kaçıyodu ananeme :60: o gdnce susuyrdum. çnkü sorunum onla seviyorum annem sonuçta ama geçinemyrz uymuyo davranışları bana nankörlük bana göre değil hiç bi zmn. hala diyorum bana böle yaklaşma diye ama sonuç sıfır bende ona arada onun gbi davranıyrm artık onu aşağılıyorum onun kötülklerini bağıra bağıra yüzüne vuryorum terslyrm kusurlarını yüzüne sayıyorum sonra susup keyfme bakıyrm stres atıyoruz karşılıklı :60::60: tatile gidiyo çok mutlu bi şeklde evden çıkmadanda sizin yüznzdn evi terk edyrm diyo bağırıp sinrlenerek :60::60: bizde inanıyoruz kardeşimle:1::33: bıktığm için artık gülyrm
aslında sen durumu biraz aşmışsın yani annenin huylarını biliyorsun ve ona göre davranmaya başlamışsın bu iyiye işaret :1::1: ama annenin davranışları geçekten çok yıpratıcı benim annem de arada laf söyler kavga etmeyi sever işte onları öyle kabul edip ona göre davranacağız insanları değiştiremezsin bunu bi kafamıa koymamız lazım.Ne güzel ki aç,açıkta değilsin.baban para da gönderiyormuş seni seven,düşünen bir baban var şükret.Gerçekten şükret.Çünkü şükran duydukça Allah daha fazlasını veriyor inan ve insanlardan bu annen,baban,kardeşin dahil sevgi bekleme.Allah'tan dile sevgiyi.O her boşluğu içindeki her boşluğu doldurur yüce Yaradan.Bu kız da amma nağme yapmış diyeceksin bunları uygulamak öyle kolay değil,şu anda nasıl bir ruh hali içindesin onu da bilmiyorum.

aslında sen durumu biraz aşmışsın yani annenin huylarını biliyorsun ve ona göre davranmaya başlamışsın bu iyiye işaret :1::1: ama annenin davranışları geçekten çok yıpratıcı benim annem de arada laf söyler kavga etmeyi sever işte onları öyle kabul edip ona göre davranacağız insanları değiştiremezsin bunu bi kafamıa koymamız lazım.Ne güzel ki aç,açıkta değilsin.baban para da gönderiyormuş seni seven,düşünen bir baban var şükret.Gerçekten şükret.Çünkü şükran duydukça Allah daha fazlasını veriyor inan ve insanlardan bu annen,baban,kardeşin dahil sevgi bekleme.Allah'tan dile sevgiyi.O her boşluğu içindeki her boşluğu doldurur yüce Yaradan.Bu kız da amma nağme yapmış diyeceksin bunları uygulamak öyle kolay değil,şu anda nasıl bir ruh hali içindesin onu da bilmiyorum.

7 senedir annemle babamsız yaşadım ondan önce benmle konuşmazdı ztn öyle direk babama şikayet ederdi. babam güzellikle anlatırdı bana.babam gidince çirkinleşti herşey. ben şuan çok iyiyim alışmak kelime değil. onu değiştiremiyceğimi anladım ona ayak uydurdum. ben annemi çok severim yanlış anlaşılmasın ama onada bunu ailesi öğretmiş isteyerek değil yani. şuan annem ananem ve dedemde aynı baskıyı yapıyorlar arada saygısızlaşıyorum ama arada dayanamadığımdan namaza başlayınca kuran okuyunca olgunlştım çok muhattap olmuyorum duymuyo gbi yapıyrm odamda internetmde oyalanıyrm kendime dert edersem çıkamyrm işin içinden:19:

güzel kardeşlerim sözüm hepinize bi aklınızdan intihar düşüncesini atın bakalım intihar etmek herşeyin çözümü olsaydı yeryüzünde kimse kalmazdı sizlerde biliyosunuz elbette hayat güzel sizler dünyalar güzelisiniz en önemlisi gençsiniz daha önünüzde yaşayacağınız ne güzel günler var her şeye rağmen inadına yaşayıp mutlu olacaksınız ki gün gelip herkezi utandıracaksınız ama biraz sabır edin okuyun çalışın size zarar veren şeyleri görmezden gelin başta biraz zor olur ama sabır dualarım hepinizle birazcık sabır lütfen hayat herşeye rağmen yaşamaya değer

Ama ama sen iyidin ne oldu sana :/:/:/ Daha önce okumuştum konunu.
mutluolmak seninde konularını okudum ama ne desem bilemiyorum ailenle bi büyüğün konuşssa aranızdaki duvarları yıksanız daha iyi olacak o zaman sen böyle gözyaşlarını dökmezsin olaya hep senin tarafından bakıyoruz onların tarafından baksak ne olur bilemiyorum ama sen şuan duygusal bi buhrandasın arkadaşı,aileni boşver bence sevdiğin birşeyleri yapmaya çalış :( :(

Teşekkur ederım yazdığın ıcın dedıklerınde cok haklısın öyle yapacağım artık sadece onunla beraber yasayacağım herseyımı.. Ama oda askere gıdıyo ne yapacağımı bılmıyorum.. :19:

bende istemiorum yaşam amacım yaşama hırsım kalmadı herkes yırtıcı olmus üzerken sıkarken düşünmüorlar.

Evde saatlerce aglayan bir cocuk birde sen annenin yerine koy kendini bakalim.Bence namaza basla ve bol bol dua et.Ben düsünüyorumda gencligimde baslasaydimda namaza ve dualara o zaman yaptigim hatalari yapmasaydim.Mutlu olmak icin hepimize allah yeter.

Evde saatlerce aglayan bir cocuk birde sen annenin yerine koy kendini bakalim.Bence namaza basla ve bol bol dua et.Ben düsünüyorumda gencligimde baslasaydimda namaza ve dualara o zaman yaptigim hatalari yapmasaydim.Mutlu olmak icin hepimize allah yeter.
namaz kılıyorum zaten yurtta boş vaktim çok oluyor aslında namazın boş vakitle alakalı olmaması lazım ama işte acı insanı Allah'a yakınlaştırıyor.

Lisede okurken Sevgi isminde (kulakları çınlasın) samimi bir arkadaşım vardı.Annesi aynı senin annene benziyordu.Sonra inceledim annelerin bir çoğu birbirine benziyordu.Bize o yaşlarda katı soğuk umursamaz geliyorlardı çünkü biz ergendik.Ergenliği çoktan aşmış biri olarak şunu söyleyebilirim büyüdüğünde ne hissediyorsun biliyor musun tatlım mantıksız şeylerle uğraşmamayı akıl ediyorsun ama ergenlikte bunlar insana korkunç önemli geliyor.Çok hassas bir kalbin var değer görmek ilgilenilmek istiyorsun doğal olarak her insanın ihtiyacı sevilmek.Tek istediğin bu,hepimiz o yaşlarda bunu bekledik.Peki anneler niye böyleler?Çünkü anneler bir sürü olay yaşıyor senin gördüğün hale gelene kadar kaynana görümce elti koca..parasızlık hastalık..vb.her kadının başına gelecek bir sürü olay var genel olarak.Bir kadının erkekle yaşaması çok zor çünkü doğaları tamamen ters.Kadın duygusal erkek mantıklı kadın evcil erkek değil kadın sadık erkek genellikle değil...annen de doğal olarak bir erkekle yaşamaya alışmış yani daha mantıklı ve katı olmayı öğrenmiş.Dünya çok duygusal olmaya elverişli bir yer değil.mantıklı hareket etmeyi öğrenmen lazım.

Örneğin şu an ay annem nası bunu yaptı diye ağlamak yerine hislerinden arınıp o öyleyse bende ona göre davranırım akıllıkla ben onu yola getiririm diye düşün ben böyle yaptım.Ne kızdım tartıştım ne de kendimi yedim baktım nesil farklılığı da var zorladıkça aramız daha da kötüleşecek soğukkanlı davranarak ben onu yönlendirdim insanları yönetmeyi öğrenmelisin.Kimseyi ağlayarak ya da kızarak idare edemezsin..Gayretinle onu istediğin hale getireceksin çok sabırlı ve güçlü olmasın.Hayatta kimseye mecbur hissetmezsen kendi kendine yetersen herkes peşinden koşacak emin ol.Herkes güçlüleri sever..Tabi ki duygusallığın güçsüzlükle ilgisi yok ama dışarıdan bakıldığında sızlanmak gibi algılanıyor sen de bi düşün sürekli ağlayan birini gördüğünde ne düşünürsün.Kapına geldiğinde ağlamak yerine anne alındığım falan yok hoşuma gitmeyen şeyler yapıyorsun farkında olmadığını biliyorum ama şeklinde konuşursan emin ol çok daha dikkate alacak.Bu arada arkadaşım Sevgi ne yapıyordu annesinin bol beddualı(kafana benim kadar taş düşsün,Allah cezanı versin..vb.) sözlerine ve katı tutumuna hiç aldırmadı güzellikle dedi olmadı okulunu bitirip meslek sahibi oldu evlendi ve çok mutlu şimdi.Annesi de evinden ayrılmıyor çocuğuna bakıyordu en son bilmiyorum şimdi nası!..Derin bir nefes alıp artık aklımla hareket edeceğim diye kendine söz ver bakalım dünya da yaşamak çok daha kolay olacak inan!:46:

ayy canım ne gzel yazmışsın..çok doğru katılıyorum..bizde tartışırdık annemle,dediğin gibi onlar çok sıkıntı çekmiş zamanında kaynana elti koca yoruluyorlar artık hayattan..ama atlattık o zamanları..mutlu olmak bence sen hayallerine ve hedeflerine odaklan..zamanla bir bakıyorsun sevdiğin arkadaş ortamın da oluyor,ailen de senin yanında oluyor..ağlayarak gencecik yaşını,gözlerini mahfetme..pinhani dön bak dnyaya şarkısını dinle benim için olur mu,bak ne güzel anlatmış orada :) üzülmek ağlamak en kolayı,sen kendine gven, güçlü olmayı dene ve kimse seni yıldıramasın..

ayy canım ne gzel yazmışsın..çok doğru katılıyorum..bizde tartışırdık annemle,dediğin gibi onlar çok sıkıntı çekmiş zamanında kaynana elti koca yoruluyorlar artık hayattan..ama atlattık o zamanları..mutlu olmak bence sen hayallerine ve hedeflerine odaklan..zamanla bir bakıyorsun sevdiğin arkadaş ortamın da oluyor,ailen de senin yanında oluyor..ağlayarak gencecik yaşını,gözlerini mahfetme..pinhani dön bak dnyaya şarkısını dinle benim için olur mu,bak ne güzel anlatmış orada :) üzülmek ağlamak en kolayı,sen kendine gven, güçlü olmayı dene ve kimse seni yıldıramasın..
çok uğraştım olamadım uğraşmadım mı haal uğraşıyorum benim gözyaşlarımı kimse görmez.Sizin eviniz var rahatsınız istedğiniz zaamn yatıp istediğinz zaman kalkıyorsunuz eve geliyosunuz huzurlu bi oram Allah insana huzur versin.

Back