- Konu Sahibi mutluolmak
Her zaman Allah'a şükrederim halim için annem,babam,ksrdeşim olduğu için.Onları çok seviyorum ama insan seviyor ya karşılık da bekliyor sevilmek,seviyorlardır tabii ama sevildiğini hissetmek istiyor,bunu hissetmeyince onu en çok sevebilecek kişilere annesine babasına soruyor(babası insanları boşver sein Allah sevsin diyor,annesi beni zaten annem babam sevmemiş deyip evlatlarını sevgisini gösterme işinden sıyrılıyor ben bu adiliğe üzülüyorum işte) öyle düşünüyorsan bile yüzüme söyleme herşey insanın yüzüne söylenecek diye bir kural yok.Kardeşim bu pazartesi yurda gitti okumaya gitti şehir dışına anlayacağınız ben o gitmeden önce gece,onun gittiği gün ağladım,kendimi tutamadım.Annem ağlamama da kızdı akşamdan beri ağlıyorsun eğer bi sesini duyayım gelirim bıçaklarım seni dedi öldürürüm dedi yapar da kardeşim gideli beri halbuki ben 3 yıldır yurttayım onlar ben ararsam beni aradılar annem bri ayı geçik hiç aramadı beni inat ettim ben de aramadım ama o beni yine aramadı niye armadın bana beş dakika ayıracak zamanın da mı yoktu dedim işten güçten vakit mi oluyor dedi ama akşam oturup saatlerce dizi izliyorsun kızmaya gelince gayet de enerjin oluyor hiç bıkmıyorsun dedim(demezdim ama o bana daha önceden bu söylediğim son cümleyi defalarca sarfetti) işte böyle.mutluolmak tabiki acındırdığını düşünmüyoruz üzülmüşsün paylaşıyorsun.başına gelenler üzücü şeyler sen sevgi bekliyorsun anlıyorum ama hayat beklediklerimizin yada istediklerimizin çoğunu vermiyor yada karşılamıyor.Bu tamamen şans olmama ihtimali de var.Sürekli üzülerek hayat geçiremezsin mantıklı olmak zorundasın.Gayret edersin bir insanla anlaşmaya sevmeye ama olmuyorsa kendini kahretmek yerine farklı çözümler bulmalısın okumak güzel bir iş edinmek evlenmek iyi arkadaşlar gibi.Düşün hiç ailesi olmayan çocuklar ne yapsın yetiştirme yurtlarındakiler ülen benim ailem yok mahvoldum diye mi düşünsün yoksa mücadele edip mutlu olucam mı desin?Müge Anlı nın sunduğu bi program vardı beni çok etkiledi.Hani şu uzun zamandır görmediği yakınlarını bulup getiriyorlar ya,o türden bi programdı.adam yetiştirme yurdunda kalmış çalışmış evlenmiş hayatını kurmuş kızını gördüm o kadar iyi bir baba oldu ki bize dedi cıvıl cıvıl gözlerinin içi.Yıllar sonra programa başvurmuş annesini bulabilmek için.Teyzesi geldi programa ağladım inan onlarla birlikte annen vefat etti oğlum dedi ama kadın,onun ailesinden mutlu yuvasından çok etkilendi düşün bu sevilmemiş(gelişen durumlardan dolayı) insan çocuklarına sarılmış onları mutlu etmiş ne büyük bi olgunluk değil mi?İşte gerçek güç bu!Bu gücü kendinde bulmalısın çünkü hepimizde var inan!Senin ailen yanında bazı aksilikler olsa da hiç olmayabilirlerdi bu çok daha kötü olurdu di mi kafanda canlandır?Bir çok insana göre daha şanslısın fakat farkında değilsin.O yüzdem mevcut durumu lehine çevir gençsin güzelsin upuzun bir hayat var önünde öpüyorum seni tatlım kendine iyi bak.