Yardım edin vicdan azabı çekiyorum

minikorganizer

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
25 Haziran 2017
216
81
arkdaşalr bu gün erkek arkadaşımla oturduğum şehirde buluştuk.Gezerken karşı taraftan tanıdık kişiler geliyordu,bende oradan uzaklaşalım dedim.erkek arkadaşım dik dik onlara baktı ben onu bakmaması için uyarmama rağmen rahatsız edici bir şekilde baktı.biraz yürüdükten sonra yanımıza geldiler ve onu dövmeye çalıştılar.bir tanesi neden baktığını sordu o da;bana laf attıklarını söyledi,abi de ne laf atması falan derken ben araya girip öyle birşey söylemediğimi belirttim tanıdık olduğu için tedirgin olduğumu söyledim.kavgadan zorla kurtulduk.şimdi yalan söylediği için ondan baya bi soğudum sizce ayrılmalı mıyım,ayrılmak istediğimi söylediğimde ağlıyordu.neredeyse 1 hafta oldu çıkmaya başlayalı.ne yapacağımı şaşırdım,dışarı çıkınca onların yüzüne bakamaz oldum sonuçta onlar bana laf atmadı ve benim öyle söylediğimi zannediyorlar kim bilir hakkımda neler düşünüyorlar.artık yani dışarı çıkacak yüzüm kalmadı vicdanen kendimi kötü hissediyorum.

canım senin bi suçun yok ki vicdan azabı duyuyorsun... Benim anlamadığım erkek arkadaşın niye tıp tıp bakmış adamlara?
Bu durumda eminim çok utanmışsın ama yapacak birşey yok. Bu erkek arkadaşınla devam etme konusunda da düşün bencede...

Şi
Şimdi hergün gördüğüm Kişiler bir de tanıdık olunca artık ne bileyim benim hakkımda kim bilir ne düşünüyorlar bu yüzden hiç içim rahat değil ve ortada bir yanlış anlaşılma var

peki tanıdığın kişileri tekrar gördüğünde bi açıklama yapabilirsin ve olan biteni açıklayabilirsin bu şekilde bi nebzede olsa olay çözümlenmiş olur

peki tanıdığın kişileri tekrar gördüğünde bi açıklama yapabilirsin ve olan biteni açıklayabilirsin bu şekilde bi nebzede olsa olay çözümlenmiş olur
Çok da bir yakınlığımız yok yani sadece birbirimizin kim olduğunu biliriz.Zaten artık bakacak yüzüm kalmadı.Ve ayrılmaya karar verdim beni bu kadar zor bir durumda bıraktı ve hiçbirşey olmamış gibi davranıyor

Ben konu sahibinin sevgilisine demiştim ayarsız ergen diye ama konu sahibide aynı durumdaymış.
Pata küte boş yapma falan demeler. Geçecek ama büyüdükçe. Yani inşallah geçer.

Al bi ergen daha
Ben de konu sahibine söylediğinizi düşünmüştüm kusura bakmayın da kimsenin yorumlarına göre ergen olup olmadığını ölçme gibi bir yeteneği de yok hem kardeşimiz zaten 17 yaşındaymış zaten ergenlik dönemi bırakın da ergenliğini rahat bir şekilde yaşasın Bir psikiyatrist olarak bu çağda bir insana ergen vb kelimeler söylemek onu yanlış bir şekilde kapanıklaşmasına yol açmaktadır sevgiler

Psikiyatrist misiniz? Yaş 20 bio önlisans?
Her neyse...
Ergenlik kanın deli almasıdır evet lakin etrafa bulaşmak, insanlara çatmak değildir. Bu ayarsız ergenlik oluyor. Bu terbiyesizlik oluyor. Bu iyi yetiştirilmemek ve kötü yetişkin olmaya zemin oluyor.
Neyseki hepimiz ergen olduk da biliyoruz ne menem bişey olduğunu.

Hesabı açarken dikkat etmemiştim hem kanıtlayacak birşeye gerek yok.
Sizin sevdiğiniz bir insana ya da bir yakınınıza ergen vb türde birşey söylense siz nasıl tepki verirdiniz?birde kendinizi karşınızdaki kişinin yerine koyup düşünün bu bir terbiyesizlik değildir .bende bir kız çocuk annesi olarak benim çocuğuma birisi ayarsız ergen,terbiyesiz ya da iyi yetiştirilmemiş diye konuşsaydı bunu asla onun yanına bırakmazdım diyelim ben sizin çocuğunuza böyle birşey söyledim sizin hoşunuza gider mi lütfen Yetiştiren kişiyi de düşünün.Lütfen sadece işin aslını bildiğiniz şeylere müdahale edin.Allah izin verirse daha çok günler yaşayıp görecek belki ileride pişman olup yaptığı şeyler davranışları düzelecek.Nitekim bazı Davranışlar karşısında inadına aynı şeyleri yapabilir ama bu demek olmuyor ki siz gidip 17 yaşında bir genç kızın hayatına dil uzatasınız.Bir şeyi yazarken tekrar düşünmeniz ümidiyle...

Bir psikiyatrist olarak bu çağda bir insana ergen vb kelimeler söylemek onu yanlış bir şekilde kapanıklaşmasına yol açmaktadır
Konu sahibi hem yardım İstemiş hem de “ boş yapma “ gibi bir ifade kullanmış dolayısı ile benim nazarımda terbiyesiz.
Ama düzeltilebilir.

birşey söyleyebilir miyim yardım istedim tamam da yazdığı yazının yardımla bir alakası var mı peki?
ya siz hiç mi genç olmadınız neden üstüme geliyorsunuz o anda zaten sinirliydim sinirle yazmış olabilirim tamam özür dilerim ama olan olayın üstüne konuşacak kimsem yok geldim size sığınıyorum orada mahcup durumdayım siz de terbiyesiz ergen gibi kelimeler kullanarak beni daha da mahcup durumda bırakıyorsunuz Allah aşkına ben size beni aşağılayın diye mi buraya yazıyorum ne olur ki biraz destek çıksanız hatamı kabul ediyorum o anda yazmışım öyle birşey ama beni gayet güzel yetiştirdiğiyle takdir edilen annemin iyi çocuk yetiştirememiş diye burada bahsi geçmesine gerçekten üzüldüm yani bir anne neden çocuğunu kötü yetiştirsin ki?

kusura bakma güzel kızım bazı insanlar senin gibi düşünemiyor özür dilemen gerçekten güzel birşey bence derdini bu forumda bulamazsın böyle insanlar varken herkes ne bilmek isterse öyle yorum yapıyor.(yanlış anlamayın sizden bahsetmiyorum)

@michael1903 bak burada aslında demek istediğim , erkek arkadaşının tavrına istinadendi, düşüncesiz ve sorumsuzca davranmış ayrıca sana karşı da saygısızlıktır bu ,
Sana gelince sanırım akraba ilişkilerinizin olmadığı tanıdıktan öteye gitmeyen insanlara karşı kendini “ rezil oldum “ diye şartlandırma,
bak isteyince ne güzel ifade ettin duygularını , boş yapmadın yani

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…