• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

yardım edin nasıl kurtulucam bu pko dan :((((

dygml

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
9 Temmuz 2014
179
23
118
Siirt
1 yıl önce pko teshisi konuldu 1 yıldır diane kullanıorum bütün belirtiler fazlasıyla var bende tüylenme sivilce saç dökülmesi adet düzensizliği ve ben bıktm artık soğan kürü aslanpençesini denemdim 10 kilo verdim ama yok olmadı testesteron hala 98 de napıcam ben ya psikolojim alt üst oldu yok mu başka tavsiyesi olan yardım edinn

benim hormonlarım 2 yılda düzelmişti yasmin le sabır birazcık daha ne güzel kilo da vermişsin...
önce yumurtalıklarında kistler (gelişememiş yumurtaların) küçülüyor sonrasında hormonlar düzeliyor...

Sizin adınıza çok sevindim ama yoruldum ben artık bütün kötü belirtiler var bende en çokta etkileyen saç dökülmesi saçımda açıklıklar seyrelme oldu hiç mi azalmaz sanki ne yaptıysam hep aynı psikolojim bpzuldu

ya ben nasıl pkoluyoum anlamadım adetlerim çok düzenli öyle fazla kilom da yok sivilcem yok ama doktor kistlerin var dedi bebek düşündüğümüz için doğum kontro hapı vermedi ama ben bu kistlerden kurtulmak istiyorum çünkü iğne batması tarzında ağrı yapıyor oturup kalkarken ben şimdi hangi doğum kontrol hapını kullansam soğan kürü yaptım 2 ay doktora gittim kistler gitmemiş

Soğan kürünün 3 uada 4 defa yapılması lazım 6 ayfa doğum kontrol hapı kullanın bence yada hayıt için.şükredin bakın ne güzel belirtiler yokmuş beni mahfetti bambaşka biri yaptı pko kilo sivilce saçlarım gitti tüylenme ilaç kullaazsam adet olamıorum üstelik daha 20 yaşındayım ve herşeyimi kaybettim

Ben de pkoluyum sadece duzensizlik var bende her ay gecikiyor.caresi var midir bilmiyorm

Ben de 1 yıl once ogrendin sevgili pkomu ogreneli.sizin de dediginiz gibi tuylenme,adet duzensizligi gibi belirtileri var.tedaviler care olur deniyor.genetik bi problem duzelmeyebilir deniyor.

Bunu tek yolu spor ve beslenme.. O yediğimiz etler, tavuklar hep hormonlarla dolu, bu da hormonlarımızı nasıl etkiliyor farkındamısınız. Vücudumuz toksinlerle dolu. İşe bağırsaklarınızı temizletmekle ve beslenmenizi düzeltmeyle başlayın. Doğal beslenin, temiz yiyecekler tüketin. Belki az yiyeceksiniz, belki aç kalıcaksınız ama temiz yiyeceksiniz, ben böyle yapmaya başladım.
Spor spor spor. Her gun.. 1 saat. Aksatmadan... Metobolizmanızın hızlanması lazım

Isırgan suyu içenler var bu konuda 32 gün her sabah taze kaynatıp ısırgan suyunu ılıtıp içiyorsun.

Senede 1 kere adet oluyordum ben.120 kiloydum. Tüylenme filan saydığınız her şey var.
Ama ne yaptım? Doktora gittim, sağ ve sol yumurtalıklarım kistlerle dolu dendi, tartusal verdi. 5 gün içtim adet oldum. Sinirlilik hali yaptı bende, ilaçlardan iğreniyorum ama mecbur kalmıştım. Sonra karar verdim, içmicem diye. İçmedim kızlar, hiç bir ilaç.

Ne yaptım? Doğal beslenmeye başladım. Alkali beslenmeye önem verdim. Spor yaptım her gün. 93 kiloya indim. Her ay adet görüyorum şimdi elhamdulillah. Dün soğan kürüne başladım, doğal olan şeyleri denemek istiyorum şimdi, daha da temizlenmek arınmak.
Oruç tutuyorum.. Manevi yolla, sünnete uygun tedavi olmaya başlayınca düzeldim.

Bi de ben şeyi anlayamıyorum, pkolu ama ekmeği kesmez, şekeri kesmez, doğru sağlıklı beslenmez sonra da neden pko iyileşmiyor der. Böyle bir şey yok arkadaşlar, hayatımızı 180 derece değişmezsek 1 adım ileri gidemeyiz. Vucudunuzu temizlemeye ve temiz tutmaya bakın, çöple dolu midemiz bağırsaklarımız.

Dediğin herşeyi yaptım 12 kilo verdim 55 kiloyum şu an ama yok 1 senedir ilaç kilo soğana rağmen en ufak etki yok başta nasılsam aynıyım.bütün kötü belirtiler var ve azalma bile yok.berbat bişey bu pko

Cnm Merhaba ven pcoluyum 7 kilo verdim bebeğim olsun istiyorum bana dua eder misin sen maşallah gebe kalmissin Allah bebegnizi sapasağlam kucaginiza almanizi nasip etsin

Bi de ben şeyi anlayamıyorum, pkolu ama ekmeği kesmez, şekeri kesmez, doğru sağlıklı beslenmez sonra da neden pko iyileşmiyor der. Böyle bir şey yok arkadaşlar, hayatımızı 180 derece değişmezsek 1 adım ileri gidemeyiz. Vucudunuzu temizlemeye ve temiz tutmaya bakın, çöple dolu midemiz bağırsaklarımız.

aynen katılıyorum. şeker ve karbonhidrat pko'yu tetikleyen en büyük iki etken. bunları kesmek ilk başta çok zorluyo,elin ayağın titriyo ama alışınca zaten kendiliğinden veriyosunuz kiloları. eskisi kadar acıkma hissi de kalmıyo. ben bunları uyguluyorum 1 yıldır ama hala adetlerim tam düzenli değil ve hala hamile kalamadım :) başka napsam bilemiyorum kii :(

Back