yardım edin lütfen çorba tarifi

kubosss

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2007
80
1
86
38
Malatya
arkadaslar yardımınıza ıhtıyacım var bebegım 7 ay lık 8 nısan dogumlu ben okuyorum 4.sınıf esım gec geldıgı ıcın yemek yapmıyorum tek basıma dolayısıylada ogrenemıyorum ogluma corba yapıyorum tarıflrerden ama begenmıyor tabuk suyuna et suyuna corba yapmak ıstıyorum tarıflerınızle bana yardımcı olursanız sevınırım..tek cocugum annem hıc ıs yaptırmazdı kızz annelerı cocuklarınıza bu tıp seylerı ogretın sonra cok zorlanırlar tarıflrınızı beklıyorum sımdıden cok tesekkur ederım...

ben et suyuna karısık sebze çorbası yapıyorum cnm beğenerek yiyor bu arada aynı gün doğum yapmısız. t. fasulye, kereviz, kabak, patates, pirinç, havuç (hepsinden azar azar ) bunları güzelce yıka ve küp küp doğra et suyuna ilave et üzerine domates doğra et suyuna olduğu için yağ katmana gerek yok ama tuz kat az olmak şartıyla. pişdikten sonra az birazda ekmek kat içine (ekmeğe alışması için) blandırdan geçir al sana mis gibi çorba umarım işine yarar dediğim gibi benim kız bayılıyor buna.

iyi akşamlar canım
kuzu beyninin zarını çıkar yarısını 1 havuç taze ve ufak tercih et.(kuzu beynide beklemiş olmasın alır almaz yap )1ufak boy patates.yarım kahve fincanı kırık prinçaz bişey maydonoz hepsni iyice kaynat.eğer iri taneli şeyleri geri çeviriyosa bebişin mikserden geçir hafta da 1 verebilirsin bunu.beyin ağır biraz çünkü gene mesela daha uygun olur tavuk kanadı 2 kanadı yeter1 havuç 1 pataes az 2 dal ıspanak çok az bişey kereviz yaprağıda gene kırık prinç kaynat aynı 1 önceki çorba gibi..azda tuz ekle tabi bunlara...yoğurt seviyosa yoğurt çorbası olur.bir fincan kırık prinç suda haşla iyice haşlanınca 1 bardak yoğurda 1 yumurta sarısı 1 tatlı kaşığı un katıp karışımı karıştır azar azar kaynamış princin suyunu katarak sulandır kesilmesin diye princin suyunu yavaş yavaş karıştıra karıştra kat ayran kıvamına gelince gene kaynayan çorbaya kat bu karışımı ve eğer varsa taze nane az bişey üstüne serp 1 taşım kaynat ister blenderdan geçir ister bu şekilde ılınınca yedir..aklıma gelen bunlar şimdilik

her türlü sebzeyi kullana bilrisin ben aklıma o an gelenleri yazdım bilgin olsun.ayrıca my selfin dediği gibi kendiniz için yaptığınız yağı falan ağır değilse yada acılı değilse normal yemeklerdende blendırdan geçirip yada ezip verebilirsin..fazla blendırdan geçirip verme ama bu sefer taneli bişey yemiyo zamanla çocuk hemen boğazına takılyo kusuyo arkadaşımın bebeği blendırdan geçen yemeklere alışmıştı bu tepkiyi vermişti sonrasında...ezip vermen tavsiyem.yaptığın çorba az olsun ve günde 1 kere ver ama..bide gece4 uykudan önce tok tutsun diye anne sütü yoksa eğer kırık princi iyice kaynatıp az bişey süt katıp azda şekerle tatlandırıp tel sügeçten geçir muhallebi gibi oluyor onu da yedirebilirsin tok tutar besleyicidir de ama aşırı verme...tabi bildiğin gibi herşeyin aşırısı zarar..meyvelere alıtırabilirsin artık bebeğini ben 4 aydan sonra başlamıştım kızım da elma püresi havuç suyu azıcık muz vs mesela...

allah iyi günlerini göstersin canım bebeğinin herşey gönlünce olsun
sevgiyle kal iyi gecelera.s.

çok tesekkur ederım arkadaslarım bana zamannıınızı ayırdınız hepsını denıycem bızım bıde kasık sorunumuz var kasıgı reddedıyo olmadı bıberona koyarım tekrar tesekkurler ALLAH hayırlı alısverısler nasıp etsın

ya ozur dılerım evlatlar dıycektım :))) uykusuzluk basıma vurdu dıs cıkarıyoruz ustten bızımkı uyumuyorda pardon tekrar ALLAH hayırlı evlatlar nasıp etsın hepınıze

canım teşekkür ederim bende deniycem yarın işallah seversengözlerimebaksanab

ben bugün klasik pirincli yogurt corbasinin icine sogan kiyma ve ekmek icinden olsan köfteler koydum.pistikten sonra robottan gecirdim.oglum bayila bayila iki tabak yedi.ilk defa ev yapimi biseyi bu kadar istahli yedi.yagsiz ve salcasiz pisirmistim.kalanina tavada yag salca erittim, bizde afiyetle yedik.tavsiye ederim

canım mercimek çorbası verebilirsin ayrıca arpacık çorbası istersen bunu devam mamasıylada verebilirsin...içinede et suyu kat vitaminli olsun diye ....
şuan ben sadece tarhana yoğurt ve arpacık sebze çorbalşarını veriyorum 6.aya girelim et suyuna başalayacağım ....

Arpacık çorbası ne?? tarifini verir misin?

meraba b konuda yardımını isteyecem acaba kerevizi nasıl kullanıyosun iyice soyup kökünümü veriyosun

benimkide kaşığı reddediyordu bir dönem biberonda verdim sonra onuda reddetti şimdi kase ile veriyorum den istersen kase ile içemez gibi gelmişti ama içiyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…