• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Yardım edin arkadaşlar bi çözüm bulamıyorumm..

fyyyzzz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
9 Ağustos 2010
347
6
68
Meraba arkadaşlar,

çok zor durumdayım ve yardımlarınızı bekliyorum. bu temmuzda düğünüm var inşallah. Ben İstanbulluyum Sivasa gelin gidicem. Sivasta bi düğün olucak ama ben burdada istiyorum çünkü oraya hiç bi arkadaşım akrabam gelemez.hayalimde hep bir kır düğünü var ve yapıcak durumlarıda var nişanlımın. Sizce burdaki düğünüde onların ödemesi gerekir mi gerekmez mi? ben yarı yarıya mı yapsak diye düşünüyodum ama onuda babam kabul etmeyebilir. zaten babam çok meraklı diil benim sivasa gitmeme bir sürü sorun çıkardı bide üstüne düğün parası vericeğini hiç sanmıyorum. Henüz iki tarafada söleyemedik annemle işin içinden de çıkamıyoruz.Lütfenn yardım edinn..

Meraba arkadaşlar,

çok zor durumdayım ve yardımlarınızı bekliyorum. bu temmuzda düğünüm var inşallah. Ben İstanbulluyum Sivasa gelin gidicem. Sivasta bi düğün olucak ama ben burdada istiyorum çünkü oraya hiç bi arkadaşım akrabam gelemez.hayalimde hep bir kır düğünü var ve yapıcak durumlarıda var nişanlımın. Sizce burdaki düğünüde onların ödemesi gerekir mi gerekmez mi? ben yarı yarıya mı yapsak diye düşünüyodum ama onuda babam kabul etmeyebilir. zaten babam çok meraklı diil benim sivasa gitmeme bir sürü sorun çıkardı bide üstüne düğün parası vericeğini hiç sanmıyorum. Henüz iki tarafada söleyemedik annemle işin içinden de çıkamıyoruz.Lütfenn yardım edinn..

Tatlım benim kuzenimi bizde dışarı gelin verdik..kuzenimin bizim memleketteki düğününün tamamını bir karşıladık..oğlan evi karışmadı..ama dediğin gibi yarı yarıya paylaşılabilir..akrabalrının seni gelinlikle görmeleri tabiki hakları canım... bence biran önce konuşun..baband senin mutluluğunu ister yapar düğününü..

bizim akrabamız gecen yıl ankarada evlendi oğlan tarafı oralı oldugu icin ama onun da butun tarafı burdaydı o yuzden burdada dugun yapılması gerektigine karar verdiler, burdaki dugunu igneden ipliğe kız tarafı karsıladı oğlan tarafı karısmadı

benim bildiğim oğlan tarafı karısmaz kız tarafına özel yapılacak düğüne... hatta amcamın oğlu evleniyor 29 mayısta, burdaki düğünü amcamlar ödüyo kız tarafı canakkalede bi dugun daha yapıcak ve herseyini kız tarafı karsılıyo

ama erkek tarafının icinden gelir teklif eder yarı yarıya ya da tamamını öder ama onlardan teklif gelmedigi sürece bole bir şeyi istemek ne kadar doğru olur bilemiyorum

ama normalde aynı şehirde olsak benim yaklaşık 150-200 kişilik misafirim olucaktı onun masraflarınıda erkek tarafı karşılamış olucaktı şimdi sivastakine benim toplasak 10-15 kişi gelir yani hiç bi masrafımız olmıcak mantıklı düşününce düğünü erkek tarafı yapıcağından burdakinide yapmaları lazım. ben sadece masrafları çok olucağından burdaki yarı yarıya olsun istiyorum ama böle para konularına girmek bile çok kötü ya ne biliyim nasıl sölicez bilmiyoruz annemde çekiniyo sölemeye :)

ama normalde aynı şehirde olsak benim yaklaşık 150-200 kişilik misafirim olucaktı onun masraflarınıda erkek tarafı karşılamış olucaktı şimdi sivastakine benim toplasak 10-15 kişi gelir yani hiç bi masrafımız olmıcak mantıklı düşününce düğünü erkek tarafı yapıcağından burdakinide yapmaları lazım. ben sadece masrafları çok olucağından burdaki yarı yarıya olsun istiyorum ama böle para konularına girmek bile çok kötü ya ne biliyim nasıl sölicez bilmiyoruz annemde çekiniyo sölemeye :)

bende oturun babanla konuşun tatlım...zaten kına yapıcaktınız..biraz daha genişletip düğüne çevirceksiniz o kadar...kına masrafı yerine düğün masrafı olacak canım :34::34: memleketinde kınanda gelinliğini giy..biraz daha geniş bir alanda yap tamamdır işte :34::34:

ama ben tesettürlüyüm kına mı ayrı isterim rahatça döktürebilmek için :) biliyorum çok şey istiyorum ama insan bi kere yaşıyor bunları en iyisini istiyor :) neyse ben bu mesajları anneme gösteriyim bak herkes kız tarafı karşılar diyo diyim belki o zaman konuşur babamla :) teşekkür ederim bu arada arkadaşlar yardımcı olduğunuz için :)

Back