Yardım Eder Misiniz? :(

xoxzlemmm85

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
23 Mayıs 2008
37
0
Arkadaşlar inanılmaz derecede vücudumun heryeri kaşınıyordu ve ayrıca cinsel bölgemin etrafında da sivilce çıkmıştı bu şikayetlerle dün doktora gittim. Bana 3 tane merhem ve 2 kutu da ilaç verdi. İlaçlardan birisinin adı Tetra, diğeri ise Prednol. İlaçlar hakkında pek bilgim olmadığı için kullanmaya başladım. Ancak öğrendim ki Prednol bir kortizonmuş yani tehlikeli bir ilaç. Ayrıca doktor bu ilacı içtiğim sürece bana tuzu yasakladı. Etrafımdaki herkes bu ilacı kullanmamam gerektiğini, başka bir doktora daha muayene olmamı söylüyorlar. Acaba yanlış teşhis mi koydu, napacağımı şaşırdım:KK43: Bahsettiğimiz ilacı kullanan yada daha önce benimle aynı durumu yaşamış arkadaşlar varsa aramızda onlardan yardım rica ediyorum.senağlama

Kan testi yaptı. Sıkıntı ve üzüntüye bağlı olarak kaşıntı oluşmuş dediğine göre. Sıkıntı yüzünden kanımdaki demir oranı azalmış.

ya kkda tutukluk var cvp zor yazıyorum.cnm benim oğlum kurdeşen döküyo bu yüzden sürekli ilaç alıyo.astımı da var. ama büyük olsaydı kortizol tedavisi görebilirdi.eşim de tatilde belinde kurdeşene benziyen ağır kaşıntılı bir durum oldu diye gene kortizol iğne vuruldu.yani bu tür durumlarda genelde böyle oluyo.ama için rahat etsin istiyosan tahlilleri başka yere de göster

evet canım aynı dertten bende gıtmıstım gecen sene cildiyeye ataraks dıye bır surup verdı 15 gunde ne kasıntı kaldı ne bısey
hüzün benim oğlum ataraxı 1,5 yıldır kullanıyo içmese aynısı oluyo gene.daha bu sabah gene çok kötü oldu kafayı yiycem ya:çok üzgünüm:

evet leylekım bende kurdesen dokuyodum sabahlara kadar kasına kasına komaya gırıyodum heryerım sısıyodu davul gıbı oluyodu sonra soyuluyodu
doktor testler tahlıller yaptı hepsı ıyı cıkıyodu en sonunda bana solemeden karneme atarax yazmıs
ben ne anlarım ataraxtan falan meger kafa şurubuymus ama yemın ederım 15 gunde ne kasıntı kaldı ne bısey verdıgı dıger ılaçları bıle ıcmedım sadece atarax ıctım allaha sukur sımdı yok

hüzün benim oğlum ataraxı 1,5 yıldır kullanıyo içmese aynısı oluyo gene.daha bu sabah gene çok kötü oldu kafayı yiycem ya:çok üzgünüm:

leylekım oglun aklına bıseymı takıyo acaba eger bırseylere uzuluyosa bu yuzden olabılır cunku ben hep kafama saçma sapan seyler takardım ataraxsı kullandım ama 15 gun sonra hamıle kaldım dıye bırakmıstım hamılelık bana terapı gıbı gelmıstı sadece bebegımi dusunuyodum rahattım ozaman gectı

Anladığım kadarıyla benim doktorum coşmuş. Herkes bir ilaç yazarken benimki üç krem ve iki kutu ilaç. İnsan hayatı boyunca mutlu olamaz ki elbet bigün yine sıkıntım olacak, her sıkıntım olduğunda bu kadar çok ilaç mı içeceğim yani :KK43:

Anladığım kadarıyla benim doktorum coşmuş. Herkes bir ilaç yazarken benimki üç krem ve iki kutu ilaç. İnsan hayatı boyunca mutlu olamaz ki elbet bigün yine sıkıntım olacak, her sıkıntım olduğunda bu kadar çok ilaç mı içeceğim yani :KK43:

canım banada 2 ılaç 1 krem bıde atarax yazmıs ama ben sadece ataraxsı kullandım ve çok ıyı geldı

leylekım oglun aklına bıseymı takıyo acaba eger bırseylere uzuluyosa bu yuzden olabılır cunku ben hep kafama saçma sapan seyler takardım ataraxsı kullandım ama 15 gun sonra hamıle kaldım dıye bırakmıstım hamılelık bana terapı gıbı gelmıstı sadece bebegımi dusunuyodum rahattım ozaman gectı
yok güzelim be ne takcak benim gibi anası var sıpanın. ondaki hizmet babasında yok valla.kız bağışıklık sisteminde problem çıktı en sonunda. dr. kortizol içeren krem sürmeme kızıyodu ara ara sürüyorum napim o zmn geçiyo.valla tatilde babası kortizol iğne oldu dr. çocuk da olsa geçer dedi kafam karıştı iyicelaelaelaelaelaekız bi gör yavrum sabah bi kalktı her yerini sarmış banyoya zor koştuk valla:çok üzgünüm: kız akıllı atarax aslında allerji ilacı ama sakinleştiriyo aynı zamanda.gelçi bizim sıpaya bi halt yapmıyo ya

canım kortizonu doktorlar bir çok tedavide kullanırlar;romatizmal hastalıklar,bağ dokusu hastalıkları,alerjik hastalıklar,kan hastalıkları,tümör tedavisinde,karaciğer böbrek hastalıklarında,idrar yolları rahatsızlıklarında,kalp damar hastalıklarında,hormonel tedavide,sinir sistemi tedavisinde,zehirlenmeler,ciltte kıllanmadan adet bozukluğuna kadar çok hastalıklarda kullanılır.kortizonlar hakkındaki bilgim bu allah acil şifalar versin canım

canım geçmış olsun ..bende kaşıntı olayı wardı .doktor banada aynı ialcı werdı Prednol. vee gerçekten çok iyi geldı .kullan canım bana iyi geldı sana iyi gelır inşallah.

aynı sorun kuzenimde de çıktı. duş jelini doktor yasakladı ona. eğer kullanıyorsan sakın kullanma. en azından kaşıntıların geçene kadar.
kendini de çok sıkma, ne gerek var ki var stres yapıyorsun. boşver gitsin takma hiçbirşeyi. geçmiş olsun canım.

cinsel bölgemdeki sivilcelerimin yüzümdeki sivilcelerden bir farkı yokmuş. kızlar, işimle ve işyerindeki insanlarla ilgili sorunlarım var kendimi o kadar sıkıp üzüyorum ki gerizekalı gibi. kendim ettim kendim buldum işte :KK43:

canım öncelikle geçmiş olsun,prednol yani kortizon iki ucu keskin bıçaktır,fazlası zarar azı yarardır.sağlıklı bir insan vüvudu böbrek üstü bezlerinden özellikle uyku esnasında kortizonu salgılar.ancak senin yaşadığın gibi bir takım rahatsızlıklarda bu yetersiz kalır ve tedavi için dışarıdan ilave doz şarttır.anladığım kadarıyla sanada 2 doz kortizon vermiş bence normal,tedavin için kullan derim,zararını değil faydasını göreceksin.şimdiden sağlıklı günler canım..

Kortizonlu ilaçlar çok tehlikelidir diye bir şey yok. Endikasyonları çok geniştir. Sanıyorum sizde herhalde alerji yanıtını baskılamak için verilmiş. Ama eğer içiniz rahat etmediyse başka bir doktora görünün ve önceki doktorun vermiş olduğu ilaçları da belirtin, önemli olan sizin içinizin rahatsız olması. geçmiş olsun

X