Merhabalar, annemle farklı şehirlerdeyiz; tek başına yaşıyor. Sanırım yanında olmadığım için temkinliyim biraz.
Konuya gelince, bir süredir yaşlı bir teyze ile koluna girip yürümesine yardımcı olan bir bayanı görüyormuş (sanırım kızı).
"Yaz-kış ayağında büyük gelen terlikle yürümeye çalışıyor kadın" dedi annem. Daha önce yolda görünce arabasına almış, evlerine bırakmış. Bugün de görünce nereden geldiklerini sormuş ve 6-7 kmlik yolu bu sıcakta yürüyerek gidip geldiklerini öğrenmiş. Yani otobüse verilecek para dahi onlar için fazladan masraf.
Şimdi, annem tekerlekli sandalye almak istiyor teyze için. Teyze dediğim gibi yürüyebiliyor ama zar zor.
Ben de en üstte yazdığım gibi temkinli yaklaşıyorum. (Para vermek istemiyor, çarçur olacağını düşünüyor. Hiç olmazsa sandalyeyi iterek daha rahat giderler diyor.) Tek başına yaşadığı için, e artık kimselere de güven olmadığı için biraz huzursuzum. İçli dışlı olsun istemiyorum.
Yardım istediğim konu ise tekerlekli sandalyeyi bazı belediyeler başvuru yapınca veriyor. Peki bu belediyeden belediyeye göre değişiyor mu? Bir insanın zor yürüyor oluşu sırf yürüyebiliyor diye verilmesini engeller mi? Bu konuda yardımınıza ihtiyacım var.
Yardım yapalım elbette, ama belediye veriyorsa buna vesile olmak da yardım olur. Tanımadığım insanlarla annem haşır neşir olsun istemiyorum, huzursuzum.